Arama yapın

Sinop'ta Bir Tabiat Parkı: Erfelek Şelaleleri

Sinop'ta Bir Tabiat Parkı: Erfelek Şelaleleri
Sinan Daşpınar
Ülkemizde bulunan şelalelerden birisi de Erfelek Şelaleleri’dir. Yıl içerisinde pek çok turist ağırlayan Erfelek Şelalesi pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Muhteşem doğası ile merak edilen bu şelaleye oto kiralama hizmetlerinden yararlanarak kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
İçerik Başlıkları
    • Erfelek Şelaleleri Nerededir?
    • Erfelek Şelaleleri Özellikleri Nelerdir?
    • Erfelek Şelalelerinde Neler Yapılır?
    • Erfelek Şelalelerinde Nerelerde Konaklanılır?
    • Erfelek Şelaleleri'ne Giriş Ücreti Var mı?
    • Erfelek Şelaleleri'ne Nasıl Gidilir?
Ülkemizde bulunan şelalelerden birisi de Erfelek Şelaleleri’dir. Yıl içerisinde pek çok turist ağırlayan Erfelek Şelalesi pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Muhteşem doğası ile merak edilen bu şelaleye oto kiralama hizmetlerinden yararlanarak kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
 
Türkiye’nin en güzel şelaleleri isimli blogumuza da göz atın!

Erfelek Şelaleleri Nerededir?

Erfelek Şelaleleri, Sinop şehrinin Erfelek ilçesinde bulunmaktadır. İki ormanın bir araya geldiği derin vadinin içinden akan 25 adet şelale arasında Erfelek Şelaleleri bulunmaktadır. Görülmeye değer Erfelek Şelaleleri şehir merkezine 45 kilometre, ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. 

Erfelek Şelaleleri, Karasu Deresi üzerinde bulunmaktadır. Burada tırmanma aktiviteleri de bulunur. Şelale üzerinde yer alan dönüş yollar ve doğa yürüyüşleri kullanılır. Erfelek Şelaleleri’ne ulaşmak için Sinop il merkezinden oto kiralama işlemleri ile kolay bir şekilde seyahat edebilmek ve şelalelere ulaşım sağlayabilmek mümkündür.

Erfelek Şelaleleri Özellikleri Nelerdir?

Erfelek Şelaleleri, Sinop şehrine 45 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Pek çok özelliği ile merak edilen bu şelalelere araç kiralama hizmetleri ile 45 kilometre mesafe ile ulaşım sağlanabilir. Erfelek Şelaleleri özellikleri şunlardır:
 - Alt kısmında güneş ışığını önleyecek pek çok ağaç bulunur.
 - Son şelalede mola vermek mümkündür. 
 - Dönüş için ahşap platformlar şelale bünyesinde yer almaktadır.

Erfelek Şelalelerinde Neler Yapılır?

Erfelek Şelaleleri’ne ulaşım sağlamak için ilk olarak Sinop şehir merkezine gidilmesi gerekmektedir. Sinop şehir merkezinden Erfelek ilçesine ulaşım için dolmuşlar bulunmaktadır. Ayrıca araç kiralama ile de ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Erfelek Şelaleleri’nde 2 adet parkur bulunmaktadır. Bunlardan birisi yürüyüş parkuru diğeri ise doğa parkurudur. Yürüyüş parkuru ile Erfelek Şelaleleri’nde yürüyüş yapabilmek mümkündür. Bu parkurda şelaleleri yukarıdan görebilmek için tahta bir tol bulunmaktadır. Doğa parkurunda ise şelalelerin içinden geçerek ve kayalara halatlar ile tırmanarak ilerlenmektedir. 
 
Erfelek Şelaleleri

Erfelek Şelalelerinde Nerelerde Konaklanılır?

Erfelek Şelaleleri’nde konaklama yapmak için pek çok otel bulunmaktadır. Şelalelere yaklaşık 20 kilometre mesafelerde olan bu otellere araba kiralama ile ulaşılabilmektedir. Ayrıca otellerin önünden geçen dolmuşlar da bulunmaktadır. 

Erfelek Şelaleleri'ne Giriş Ücreti Var mı?

Erfelek Şelaleleri belediye tarafından işletilmektedir. Özellikle araba kiralama hizmeti alan veya özel araçları ile gelen kişiler için otopark bulunmaktadır. Erfelek Şelalelerine belirli bir giriş ücreti belirlenmiştir. Erfelek Şelalelerine giriş ücreti şu şekildedir:
 - Otomobil: 14 TL
 - Otobüs: 104 TL
 - Minibüs: 68 TL
 - Şahıs: 4,5 TL
 - Bisiklet: 9 TL

Erfelek Şelaleleri'ne Nasıl Gidilir?

Sinop il merkezinden Erfelek Şelaleleri’ne ulaşım oldukça kolaydır. İl merkezinden Erfelek ilçesine yarım saatte bir dolmuş kalkmaktadır. Ayrıca Erfelek ilçesinden de Erfelek Şelaleleri’ne sık sık dolmuşlar bulunur.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.