Arama yapın

Safranbolu Gezilecek Yerler | En Popüler 17 Yer

Safranbolu Gezilecek Yerler
Ömer Keskinsoy
Miniyol olarak harika Safranbolu evleri ve doğal güzellikleriyle Karabük'ün ilçesi Safranbolu'yu sizler için bu yazıda anlattık.
İçerik Başlıkları
    • Safranbolu Evleri
    • Safranbolu Eski Çarşı
    • Tokatlı Kanyonu
    • Safranbolu Cam Teras
    • Hıdırlık Tepesi
    • Şeker Kanyonu
    • Bulak Mencilis Mağarası
    • Safranbolu Tarihi Saat Kulesi
    • Eğriova Göleti
    • Keltepe Kayak Merkezi
    • Yörük Köyü
    • İncekaya Su Kemeri
    • Safranbolu Çikolata Müzesi
    • Havuzlu Asmazlar Konağı
    • Köprülü Mehmet Paşa Camii
    • Sırçalı Kanyonu
    • Safranbolu Kent Ormanı
    • Safranbolu’na Nasıl Gidilir? Safranbolu Yol Tarifi
      • İstanbul Safranbolu Arası Kaç km?
      • Ankara Safranbolu Arası Kaç km?
      • Karabük Safranbolu Arası Kaç km?
    • Safranbolu Kaç Günde Gezilir?
    • Safranbolu’ya Hangi Mevsimde Gidilir?
    • Safranbolu’da Ne Yenir?
    • Safranbolu Konaklama Seçenekleri
    • Safranbolu Araç Kiralama
 
Karabük’ün tarihi ve turistik bir ilçesi olan Safranbolu UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Her biri birer sanat eseri olan asırlık evlere ve tarihi ambiyansa ev sahipliği yapmaktadır.Tarihi, kültürel ve fotoğraf gezileri için en popüler adreslerden biridir. Her köşesindeki tarihi ev, konak ve diğer yapılarıyla adeta bir açık hava müzesine benzeyen bu bölgeyi yerli ve yabancı birçok gezgin ziyaret ediyor.
Safranbolu Manzara
Safranbolu, tarihi dışında doğal güzellikleri, yöresel yemekleri ve yaşam tarzıyla da oldukça ilgi çekici bir yer olarak bilinmektedir. Sizin için hazırladığımız “Safranbolu Gezilecek Yerler” listesi ile Safranbolu’da görmeniz gereken yerleri inceleyerek keyifli bir gezi yapabilirsiniz.

  1. Safranbolu Evleri

Safranbolu Evleri

Safranbolu Evleri geleneksel Türk evlerini en iyi yansıtan yapıların başında gelmektedir. Çapraz şekilde inşa edilen evler bu sayede birbirlerinin manzarasını ve güneşini engellememektedir. Özel hayatın gizliliği için evlerin zemin katlarında pencere bulunmaz. Genellikle 2 veya 3 katlı olan evlerin genişlikleri üst kata çıktıkça artmaktadır. Evlerin yapı malzemeleri arasında taş, ahşap ve kerpiç kullanılmıştır. Tepelerde gruplar halinde inci gibi sıralanan bu tarihi evler mutlaka rotanızın ilk durağı olmalı.
Safranbolu Evleri konumu için tıklayınız.
  1. Safranbolu Eski Çarşı

Safranbolu Eski Çarşı

Safranbolu Eski Çarşı, yerli ve yabancı gezginlerin alışveriş yapmak için uğradıkları ilk yer. Arnavut kaldırımlı sokaklarda sağlı sollu olarak sıralanan dükkanlar tarihini, kültürünü, geleneklerini ve göreneklerini korumayı günümüzde hala başarabilmiş. Safranbolu gezilecek yerler listenize kesinlikle eklemeniz gereken Safranbolu Eski Çarşı’da bulunan yüzlerce yıllık dükkanlardan kendiniz ve sevdikleriniz için hediyelik eşyalar ve yöresel yiyeceklerden alabilirsiniz.
Safranbolu Eski Çarşı konumu için tıklayınız.
  1. Tokatlı Kanyonu

Tokatlı Kanyonu

Safranbolu’da gezilecek yerler listesinde kesinlikle olması gereken yerlerden biri de Tokatlı Kanyonu’dur. Tokatlı Kanyonu, Safranbolu Eski Çarşı ve Tokatlı Köyü arasında bulunan 9 kilometre uzunluğunda ve tam anlamıyla doğa harikası bir kanyon. Muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapan Tokatlı Kanyonu dünyanın dört bir yanından gezgini kendisine çekmektedir. Doğa yürüyüşü, kamp, at gezisi, paintball gibi birçok aktiviteyi yapabileceğiniz Tokatlı Kanyonu’nu görmeden Safranbolu’dan asla ayrılmayın.
Tokatlı Kanyonu konumu için tıklayınız.
  1. Safranbolu Cam Teras

Safranbolu Cam Teras

Safranbolu Tokatlı Kanyonu üzerinde yer alan Cam Teras gezginlerin Safranbolu’da en çok ziyaret ettiği yerlerden biridir. Tamamen cam zemine sahip olan Safranbolu Cam Teras 80 metre yüksekliğindeki bir uçurumun üzerinde bulunmaktadır. Sarp kayalıklar ve yemyeşil doğa manzarası ile tertemiz bir havası bulunan cam terasta yürüyüş yaparak bölgenin en güzel manzara fotoğraflarını çekebilirsiniz. Yükseklik korkusu olan kişilerin korkusunu yenmesini bile sağlayabilecek güzellikte olan Safranbolu Cam Terası görülmesi gereken yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.
Safranbolu Cam Teras konumu için tıklayınız.
  1. Hıdırlık Tepesi

Hıdırlık Tepesi

Panoramik Safranbolu manzarasının keyfini çıkarmak için ilk duraklardan biri Hıdırlık Tepesi'dir. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı gezginlerin akınına uğrayan Hıdırlık Tepesi, şirin sokakları ve konaklarının en güzel manzarasını sunarken, sıcak yaz akşamlarında serin havalarda yürüyüş yapmak için en ideal yerlerden biridir. Ayrıca Safranbolu manzarasının keyfini çıkarırken tepede bulunan türbeleri ve anıt mezarları da ziyaret edebilirsiniz.
Hıdırlık Tepesi konumu için tıklayınız.
  1. Şeker Kanyonu

Şeker Kanyonu

Tokatlı Kanyonu dışında gezebileceğiniz bir diğer kanyon Safranbolu merkeze 43 kilometre uzaklıktaki Şeker Kanyonu’dur. 150 metre yüksekliğe ulaşan kaya duvarları olan dev kanyon, Türkiye'nin dört bir yanından özellikle dağcılık, kaya tırmanışı gibi doğa sporları yapmak isteyen gezginler arasında popüler bir yer. Safranbolu’da gezilecek yerler arasında bulunan Şeker Kanyonu’nun tertemiz havası ile bisiklet turu keyfi yapabilir ya da trekking parkurlarında muhteşem bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.
Şeker Kanyonu konumu için tıklayınız.
  1. Bulak Mencilis Mağarası

Bulak Mencilis Mağarası

Yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda olan Bulak Mencilis Mağarası, Türkiye’nin en uzun mağaralarında biridir. 6 kilometre uzunluğunda olmasına karşın gezilebilen kısmı 400 metredir. Mağaranın tarihi 3 milyon yıl öncesine kadar dayanmaktadır. Derin bir vadide bulunan mağaraya yaklaşık 150 basamaklı bir merdivenle çıkılmaktadır. Kısa süreli bu yolculuğun sonunda ise mağaranın içerisindeki harika şelale ve göl sizleri karşılamaktadır.
Bulak Mencilis Mağarası konumu için tıklayınız.
  1. Safranbolu Tarihi Saat Kulesi

Safranbolu Saat Kulesi

Osmanlı padişahı III. Selim’in sadrazamı olan İzzet Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Safranbolu Tarihi Saat Kulesi, Safranbolu’nun simgelerinden biri. Kesme taşların ve ahşabın birlikte mükemmel kullanımıyla inşa edilen 12 metre yüksekliğindeki bu kuleye mutlaka Safranbolu’da gezilecek yerler listenizde yer açmalısınız.
Safranbolu Tarihi Saat Kulesi konumu için tıklayınız.
  1. Eğriova Göleti

Eğriova Göleti

Eğriova Göleti, deniz seviyesinden 2000 metre yükseklikte geniş bir alana yayılan ve etrafı çam ağaçlarıyla çevrili doğa harikası bir yer. Her yıl doğal güzelliklerini görmek isteyen binlerce fotoğraf meraklısı gezgin tarafından ziyaret ediliyor. Safranbolu geziniz sırasında siz de Eğriova Göletine uğrayıp olta balıkçılık ve yürüyüş aktiviteleri yapabilirsiniz. 
Eğriova Göleti konumu için tıklayınız.
  1. Keltepe Kayak Merkezi

Keltepe Kayak Merkezi

Bölgenin en yüksek noktalarından biri olan Keltepe’de kış aylarının vazgeçilmez noktalarından biri olan Keltepe Kayak Merkezi bulunuyor. Farklı yerlerden kış turizmi meraklısı gezginler kayak merkezine gelerek muhteşem kış manzarası eşliğinde kayak yapıp bölgeyi keşfetmek adına geziler gerçekleştiriyor. Eğer kış tatilini ve kayak yapmayı seviyorsanız Keltepe Kayak Merkezi’ni mutlaka Safranbolu gezilecek yerler listenize eklemenizi öneriyoruz.
Keltepe Kayak Merkezi konumu için tıklayınız.
  1. Yörük Köyü

Yörük Köyü

Safranbolu'ya yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Yörük Köyü'nün geçmişi 11. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Tarihi evleri ve konaklarıyla Safranbolu mimarisinin en güzel örneklerinden bazılarını barındırmaktadır. Bektaşi geleneğinin izleriyle bozulmadan günümüze kadar ulaşan Yörük Köyü’nü mutlaka ziyaret ederek nefis gözlemelerini, mantılarını ve etli sarmasını tatmanızı tavsiye ederiz. 
Yörük Köyü konumu için tıklayınız.
  1. İncekaya Su Kemeri

İncekaya Su Kemeri

İncekaya Su Kemeri, Sadrazam İzzet Mehmet Paşa tarafından 17. yüzyılda yapıldığı düşünülen eşsiz bir yapıdır. Safranbolu kentine su taşıması yapmak için inşa edilmiştir. Yaklaşık 60 metre yüksekliğe sahip bu devasa su kemeri günümüzde bölgeye gelen gezginlerin en ok ziyaret ettiği yerlerden birisi olarak göze çarpıyor. Siz de Safranbolu’da gezilecek yerler listenize bu büyüleyici su kemerini ekleyerek birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.
İncekaya Su Kemeri konumu için tıklayınız.
  1. Safranbolu Çikolata Müzesi

Safranbolu Çikolata Müzesi

Safranbolu Çikolata Müzesi bölgenin en ünlü çikolata üreticilerinden Mesut Kırımlı tarafından açılmıştır. Tarihi bir Safranbolu konağının müzeye çevrildiği bir binada bulunan Safranbolu Çikolata Müzesi birbirinden güzel çikolataları ziyaretçilerine sunuyor. Müzenin içerisinde çikolatadan yapılmış birbirinden etkileyici maketleri de görebilirsiniz. Müze geziniz sonrasında dilediğiniz çikolatayı tadarak satın alabilirsiniz.
Safranbolu Çikolata Müzesi konumu için tıklayınız.
  1. Havuzlu Asmazlar Konağı

Havuzlu Asmazlar Konağı

19. yüzyılda inşa edilen Havuzlu Asmazlar Konağı, Safranbolu konaklarının Osmanlı mimarisi yapılarının arasında en popüler olanlarından biridir. 1989 yılından itibaren otel hizmeti veren Havuzlu Asmazlar Konağı’nı Safranbolu gezilecek yerler listenize ekleyerek harika dekorasyonlarını ve antikalarını keşfedebilirsiniz.
Havuzlu Asmazlar Konağı konumu için tıklayınız.
  1. Köprülü Mehmet Paşa Camii

Köprülü Mehmet Paşa Camii

Safranbolu’daki Osmanlı’ya ait tarihi yerler arasında en önemli olanlardan biri Köprülü Mehmet Paşa Camii’dir. Safranbolu’da dini ve kültürel gezilerin önemli adreslerinden biri olan cami, bitkisel motifler, ahşap ve taş işçiliği ile dekore edilmiştir ve sade bir iç mekana sahiptir. 1661 yılında inşa edilen cami tarih ve kültür meraklısı her gezgin tarafından mutlaka Safranbolu’da gezilecek yerler listesine eklenmelidir.
Köprülü Mehmet Paşa Camii konumu için tıklayınız.
  1. Sırçalı Kanyonu

Sırçalı Kanyonu

Safranbolu'da koruma altına alınmış bir yaban hayatı geliştirme alanı olan Sırçalı Kanyonu, doğa fotoğrafçılığına meraklı gezginler için özel yerlerden biridir. Safranbolu merkeze 12 kilometre uzaklıkta bulunan bu kanyon, özellikle seyir teraslarından muhteşem manzaranın keyfini çıkarmak isteyenler tarafından sıkça tercih ediliyor. Safranbolu’nun saklı cenneti olan Sırçalı Kanyonu’nu mutlaka Safranbolu’da gezilecek yerler listenize eklemelisiniz.
Sırçalı Kanyonu konumu için tıklayınız.
  1. Safranbolu Kent Ormanı

Safranbolu Kent Ormanı

Safranbolu’nun en güzel yeşil alanlarından biri olan Safranbolu Kent Ormanı’na ilçe merkezinden kısa bir yürüyüş ile ulaşmanız mümkün. Sıcak havalarda doğa harikası çam ormanlarının arasında bisiklet kiralama ya da yürüyüş yapma seçenekleri ile birçok gezginin dinlenme alanı olarak kullanılıyor. Safranbolu gezilecek yerler listenizi tamamladıktan sonra Safranbolu Kent Ormanı’nda yorgunluğunuzu atabilirsiniz.
Safranbolu Kent Ormanı konumu için tıklayınız.

Safranbolu’na Nasıl Gidilir? Safranbolu Yol Tarifi

Karabük ilinde bulunan Safranbolu’ya gitmek için bulunduğunuz yerden Batı Karadeniz’e doğru hareket etmelisiniz. Safranbolu, Karabük merkeze 13 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.
Otobüs ile gidecekler için hedef konum Safranbolu Otogarı’dır. İstanbul’dan Safranbolu’ya otobüs bileti fiyatları 350 TL’dir. Yolculuk süresi yaklaşık olarak 7 saat sürmektedir.
Karabük'te bir havaalanı yok, bu yüzden seyahat edecek gezginler Karabük’e en yakın havalimanı olan Kastamonu Havalimanı'na gitmelidir. Kastamonu Havalimanı’nda indikten sonra Miniyol aracılığıyla araç kiralama işlemi yaparak Safranbolu gezinize kolayca başlayabilirsiniz.

İstanbul Safranbolu Arası Kaç km?

İstanbul Safranbolu arası yaklaşık olarak 410 kilometredir. Bu da yaklaşık olarak 6 saat civarında bir yolculuk yapmanız gerektirmektedir. Araç kiralama işlemi yaparak Safranbolu’ya çok daha rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Ankara Safranbolu Arası Kaç km?

Ankara Safranbolu arası yaklaşık olarak 230 kilometredir. Bu da yaklaşık olarak 3 saat civarında bir yolculuk yapmanız gerektirmektedir.

Karabük Safranbolu Arası Kaç km?

Karabük Safranbolu arası 13 kilometredir. Yarım saat gibi bir sürede şehir merkezinden Safranbolu’ya ulaşabilirsiniz.

Safranbolu Kaç Günde Gezilir?

Safranbolu gezilecek yerler listenizde bulunan yerleri 2-3 gün içerisinde rahat bir şekilde gezebilirsiniz.

Safranbolu’ya Hangi Mevsimde Gidilir?

Safranbolu’da kış ayları çok soğuk olduğu için geri kalan aylarda rahat bir şekilde ilçeyi gezebilirsiniz. Ama hatırlatmakta fayda var, çok kalabalık ortamları sevmiyorsanız yaz ayları size uygun olmayabilir.

Safranbolu’da Ne Yenir?

Harika tarihi ve doğal güzellikleri olan Safranbolu’nun lezzetli de mutfağı da vardır. Safranbolu mutfağında denemeniz gereken bazı lezzetler şunlardır:
  • Peruhi
  • Göbü
  • Haluşka
  • Safranlı pilav
  • Etli keşkek
  • Rum mantısı
  • Banduma

Safranbolu Konaklama Seçenekleri

Safranbolu gezilecek yerler listenizde bulunan güzellikleri gezerken kalabileceğiniz bazı oteller şunlardır:
  • Seyir Konak Otel
  • Hilton Garden Inn Safranbolu
  • Nimet Hanım Konağı
  • Çeşmeli Konak Garden
  • Hanedan Konak & Otel
  • Dadibra Konak
  • Park Hotel Safranbolu

Safranbolu Araç Kiralama

Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden olan Tarihi Safranbolu Evleri’ne ve diğer birçok tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Safranbolu’yu keşfetmenin en kolay yolu araç kiralama işlemi yapmak. Miniyol aracılığıyla Safranbolu gezilecek yerler listenizde bulunan yerleri en kolay şekilde gezebilirsiniz. Miniyol.com ve Miniyol telefon uygulamasıyla 3 adımda kolay bir şekilde araç kiralama işlemi yaparak aracınızı teslim alabilirsiniz. Karabük’e ve Safranbolu’ya en yakın il olan Kastamonu’dan hemen araç kiralama işlemi yaparak Safranbolu gezinize hızlıca başlayın.
Kastamonu Havalimanı araç kiralama işlemi için tıklayınız.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.