Arama yapın

Rotterdam Gezi Rehberi

Rotterdam Gezi Rehberi
Sinan Daşpınar
Miniyol Avrupa’nın turizm gözdesi Hollanda’nın başkenti Rotterdam için detaylı bir rehber hazırladı.
İçerik Başlıkları
    • Rotterdam’da Ulaşım
    • Rotterdam’da Nerede Kalınır?
    • Rotterdam’da Gezilecek Yerler
    • Erasmusbrug / Erasmus Köprüsü
    • Cube House / Kübik Evler
    • Het Park Euromast
    • Kunsthal Rotterdam
    • Kinderdijk Yel Değirmenleri
    • Museum Boijmans Van Beuningen

Miniyol Avrupa’nın turizm gözdesi Hollanda’nın başkenti Rotterdam için detaylı bir rehber hazırladı.

Rotterdam’da Ulaşım

Metro: Metro sistemi, Rotterdam ve çevresinde hızlı ve kolay bir şekilde seyahat etmenizi sağlar. Her biri kendi harfi (AE),kendi rengi ve nihai varış yerleri ile işaretlenmiş beş hat (rota) vardır.
 
Tramvay: 8, 7, 21, 23, 21, 23, 24 ve 25 numaralı tramvay hatları merkezden geçmektedir. Tüm tramvaylar, tramvaya binmek için mükemmel bir yer olan Merkez İstasyon'da birleşir.
 
Otobüs: RET, merkezi birkaç şehir bölgesi, mahalle ve daha büyük metropol alanla birleştiren birkaç otobüs güzergahı sağlar.

Rotterdam’da Nerede Kalınır?

Rotterdam'ı ziyaret ederken amacınız ne olursa olsun, her zevke uygun konaklama bulacağınızdan emin olun. Birçok kiralık ev şehir merkezinde kümelenmiştir, ancak diğer mahallelerde de kalmak için iyi bir yer bulabilirsiniz. Fiyat açısından Rotterdam, örneğin Amsterdam gibi diğer büyük şehirlerden çok daha ucuzdur.
 
Centrum: inanılmaz çeşitlilikte ve dinamik, her zevke ve bütçeye uygun kiralama sunan alışveriş, eğlence ve kültür merkezidir.
 
Rotterdam Noord: Eski ortamlar ve bol yeşillik ile gerçek ve huzurlu, aile dostu bir bölge.
 
Kralingen-Crooswijk: Lüks ve genç, sadece birkaç konaklama seçeneği sunan rahat bir ortama sahip çok romantik bir bölgedir.
 
Kop van Zuid & Katendrecht: Lüks ve avangart, birçok gezgin için ilgi çekici yerlere sahiptir fakat konaklama biraz pahalıdır.
 
Delfshaven: Tarihi ve sakin, geleneksel hissini koruyor, uygun fiyatlı konaklama imkanıyla sizi karşılıyor.
 

Rotterdam’da Gezilecek Yerler

Rotterdam Sokakları

Rotterdam, Hollanda'nın güneyinde yer alır ve yaklaşık 630.000 nüfusu ile başkent Amsterdam'dan sonra ülkenin ikinci büyük şehridir. Rotterdam, yüzlerce yıldır büyük bir şehir olmuştur ve Ren-Meuse-Scheldt nehri deltasında yer aldığı için her zaman büyük bir liman olarak hizmet vermiştir.
 
Büyüleyici limanının yanı sıra Rotterdam, modern küp binaları ve Euromast Kulesi gibi bazı fantastik mimariye sahiptir, ancak aynı zamanda harika çeşitli müzeler, yemek mekanları ve tadını çıkarabileceğiniz aktivitelere sahiptir.
 

Erasmusbrug / Erasmus Köprüsü

Bu anıtsal köprü, Ren Nehri'nin Nieuwe Maas dağıtımını kaplar ve Noord ve Lek nehirlerinin birleştiği yerden geçer. Bu etkileyici köprünün uzunluğu 802 metreye kadar uzanıyor ve onu Hollanda'nın en büyük ikinci köprüsü yapıyor. Köprü, bir kuğu boynuna benzeyen büyük dik direği nedeniyle Kuğu lakaplı.
 

Cube House / Kübik Evler

Bu tuhaf ve eksantrik konut bloğu Piet Blom tarafından tasarlandı ve oluşturduğu küpler 45 derecelik bir açıyla eğildi.
Küpler, göreceğiniz başka hiçbir ev tipine benzemiyor ve gerçekten ilginç bir konsept; burada yaşayan insanların duvarların ve pencerelerin garip açılarıyla nasıl başa çıktığını merak ettiriyor.
 
Uzaktan yapı, eski bir 2D bilgisayar oyununa benziyor ve küplerden biri halka açık, böylece iç mekanın nasıl olduğunu görebilirsiniz.
 

Het Park Euromast

Rotterdam'daki Park, daha çok Euromast'taki park olarak bilinir. 1850 civarında tanınmış peyzaj mimarları baba ve oğul Zochers tarafından tasarlanmıştır.
 
Parkın koyu yeşil bir botanik bahçesi ve Herenhuys'un önünde Fransız tarzı bir bahçesi var. Park düzenli olarak atmosfere mükemmel şekilde uyan halka açık etkinliklere ve festivallere ev sahipliği yapar.
 

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal, Rotterdam'ın kültürel hazinelerinden biridir. Müze, mimari tasarımının yanı sıra sürekli olarak düzenlediği sergilere de ilham veriyor. Ünlü mimar Rem Koolhaas tarafından yapılan binası, her köşede sürprizler sunan beklenmedik tasarım özelliklerinden yararlanıyor.
 

Kinderdijk Yel Değirmenleri

Yel değirmenleri, Hollanda'yı tanımlamaya gelen ve insanların ülkeyle ilişkilendirdiği ana şeylerden biri olan ikonik bir yapıdır. Rotterdam merkezden ortalama 20 km uzakta, ziyaret edilirse asla pişman olunmayacak şirin ve tatlı bir köy bulunmaktadır; Kinderdjik Köyü. Köydeki 19 yel değirmeni gururla ayakta duruyor ve orijinal hallerine geri döndürüldü ve şimdi UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde.
 

Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen Müzesi, Rotterdam Dijkzigt bölgesinde bulunur ve ülkenin en önemli sanat müzelerinden biri olarak bilinir. Müze, Van Gogh, Dali ve Rembrandt'ın eserleri de dahil olmak üzere birçok farklı sanatçı ve ülkeden heykel, resim ve dekoratif sanatların güzel bir görüntüsünü içeriyor.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.