Arama yapın

Road Trip Rota Önerileri Burada

Road Trip Rota Önerileri Burada
Sinan Daşpınar
Road Trip süresini, güzergahını, zamanını sizin belirleyeceğiz bir seyahat türüdür. Türkçeye tam olarak arabayla gezi tatili ya da yol gezisi şeklinde çevrilmektedir. Böyle bir seyahat planını ister yalnız ister ailenizle, isterseniz sevgilinizle gerçekleştirebilirsiniz.
İçerik Başlıkları
    • Road Trip Nedir?
    • Road Trip Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir?
    • Adana Mardin Rotası 
    • Road Trip İçin Miniyol'dan Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Road Trip Nedir?

Road Trip süresini, güzergahını, zamanını sizin belirleyeceğiz bir seyahat türüdür. Türkçeye tam olarak arabayla gezi tatili ya da yol gezisi şeklinde çevrilmektedir. Böyle bir seyahat planını ister yalnız ister ailenizle, isterseniz sevgilinizle gerçekleştirebilirsiniz. Road trip görmek istediğiniz yerleri listeleyerek, bütçenizi aşmadan, kimseye bağımlı kalmadan yapabileceğiniz bir tatil türüdür. Ülkemizde çok görülmese de Amerika'da yaygın olarak kabul görmektedir. Bu seyahati kendi aracınızla yapabileceğiniz gibi araç kiralama şirketlerinden de destek almanız mümkündür.
Arkadaşlarla birlikte tatil yapmak için rota önerileri bu blogta!

Road Trip Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir?

Road Trip Rota Önerileri

Road trip yapmaya karar verdikten sonra öncelikle yapmanız gereken ve dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır. Bunlar:
- Kendinize bir harita belirleyin: Geziye nerene başlayacağınızı, nereleri görmek istediğinizi ve nerede bitireceğinizi belirlemeniz gerekmektedir. Arabanızda bir harita bulundurmak önemlidir. 
- Zamanı iyi ayarlayın: Bunun için güzergâh belirledikten sonra aralardaki mesafenin ne kadar olduğu araştırılmalıdır. 
- Bütçenizi Ayarlamak: araba kiralama yapacaksanız bunun ücreti mazot ya da benzin parası, konaklama masrafları, yeme içme masrafları gibi türleri kabaca hesaplayarak bütçenizi ayarlamanız gerekmektedir. 
- Nakit bulundurmayı unutmayın: Yola çıkmadan önce mutlaka yanınızda bir miktar nakit bulundurmanız gerekmektedir. 
- Uyku düzeninize dikkat edin: Aracınızı kullanırken dikkatinizin dağılmaması için yeteri kadar uyumuş olmalısınız. Ayrıca yeme içme düzeni de dikkatinizi toplamanız ve sağlığınız açısından önem taşımaktadır.
- İyi bir müzik listesi oluşturun: Sevdiğiniz müzik türlerinden oluşturacağınız liste yolculuğunuzu daha keyifli hale getirecektir.
 
 Böylece oto kiralama ya da kendi aracınızla yapacağınız bu tatil için hazırlıklar tamamlanmış olmaktadır. 

Adana Mardin Rotası 

Adana Mardin rotasını belirledikten Farklı kültürleri görmek ve farklı lezzetler tatmak için ideal bir rotadır. Özellikle yaz sonu tercih edebileceğiniz bu rota üzerinde Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin road trip önerisi olarak sunulmaktadır. 
 
- Adana özellikle kebaplarını yemeden geçilmesi tavsiye edilmemektedir. 
- Gaziantep Çarşısı mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Ayrıca baklavası mutlaka tadılmalıdır. 
- Şanlıurfa balıklı gölde keyifli vakit geçirebilir ve akşamında sıra gecesine katılabilirsiniz
- Mardin ise tarihi sokaklarını gezmeden geçmemeniz gereken yerler arasındadır. 

Road Trip İçin Miniyol'dan Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Miniyol araç kiralama Türkiye'de hizmet veren online araç kiralama firmalarından biridir. Miniyol araba kiralama işlemi yapmak için sitenin adresini arama motorlarından bularak giriş yapmanız yeterlidir. Miniyol güvenilir ve kesintisiz hizmet veren müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir firmadır. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.