Arama yapın

Rent a Car Nedir? Araç Kiralarken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Rent a Car Nedir? Araç Kiralarken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?
Sinan Daşpınar
Rent a Car Nedir? Araç Kiralarken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Oto Kiralama Şartları Nelerdir? Araç Teslimi Nasıl Olur?
İçerik Başlıkları
    • Rent a Car Nedir?
    • Araç Kiralarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
    • Oto Kiralama Şartları Nelerdir?
    • Araç Teslimi
    • Miniyol Araç Kiralama Nasıl Yapılır?
    • Araç Kiralamada Neden Miniyol?

Rent a Car Nedir?

Rent a car kelimesi İngilizceden dilimize gelmiştir. Kelimenin Türkçe anlam araç kiralama demektir. Oto kiralama işi yoğun bir ilgi gerektirmektedir. Dışarıdan göründüğü kadar asla kolay değildir. Eskiden çok az sayıda araç kiralama firmaları vardı. Günümüzde artık bu sayı oldukça fazladır. Bu iş artık oldukça yoğun ilgi görmektedir.

Araç Kiralarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Araç kiralama işlemi yaparken kiraladığınız şirketi mutlaka araştırmalısınız. Firmalardaki araçların fiyatlarını birbirleriyle karşılaştırmalısınız. Firmalara referans olan bir diğer firmaları da inceleyin. Bilmediğiniz bir şehirde araç kiralıyorsanız illa ki birilerine danışın. Kendi kafanıza göre kiralık araba işleminizi gerçekleştirmeyin. Eğer kafanızda herhangi bir araç seçeneği yoksa mutlaka küçük araç kiralayın. Küçük oto kiralamak hem daha masrafsız olur hem de kullanırken daha rahat edersiniz. Aracı park etmeniz bile size kolaylık sağlar. Aracı kiralarken yakıt deposunu mutlaka kontrol edin. Yakıtın ne kadar olduğuna bakın. Kiraladığınız araçta ne kadar yakıt varsa teslim ederken de o şekilde bırakmaya dikkat edin. Araç kiralama firmaları genelde aracı yarı boş depoyla teslim etmektedirler. Bu gibi durumları dikkatinizden kaçırmayın.

Araç kiralama dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sigortadır. Kiralama işlemini yapacağınız firmanın kişisel otomobil politikasını kapsayıp kapsamadığını mutlaka araştırınız. Araç sigortasızsa eğer olabilecek her türlü hasardan siz sorumlu tutulursunuz. Bu yüzden bu konuda dikkat etmeniz şart. Firmada size sunulan sözleşmeyi mutlaka ayrıntılarıyla incelemelisiniz. Sözleşmenin detaylarını araştırıp, firma yöneticisiyle bu konuyu konuşmalısınız. Okumadan, incelemeden size sunulan sözleşmeyi imzalamayın. Rent A Car firmalarından araba kiralamak elbette herkesin yapabileceği bir durumdur. Bizlerin yapması gereken sadece bu işlemleri yaparken daha dikkatli olmaktır. Kiralama işlemlerini güvenilir bir şekilde gerçekleştirmemiz gerekmektedir.

 

Oto Kiralama Şartları Nelerdir?

 Sürücü 21 yaşını doldurmalıdır.
• Sürücünün en az iki yıllık ehliyeti olmalıdır.
• Kiralama işlemi yapan kişiden başka ek sürücü varsa bunun bildirilmesi gerekmektedir.
• Kilometre sınırı vardır. Belirtilen sınır aşılırsa ek ücret ödenmektedir.
• Kasko ve sigorta için her firmanın çeşitli şartları bulunmaktadır.
• Araç ile yurtdışına çıkılmamaktadır.
 
arac-kiralama-firmasi-nedir-

Araç Teslimi

Kiralanan araç sadece işlem yapılırken söylenen adresten teslim alınmalıdır. Ve iade edileceği söylenen adrese iade edilmelidir. Adrese teslim seçenekleri sadece, araç kiralama işleminin yapıldığı şehir sınırları içerisinde gerçekleşmektedir. Aracı teslim ederken size en fazla bir saat bekleme süresi verilir. Ekstra bekleme istendiği zaman ekstra ücret oluşabilmektedir. Araçların erken teslim edilmesi durumunda ücret iade edilmez. Ancak geç iade edilmesi durumunda ek ücret istenebilmektedir.

Miniyol Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Miniyol uygulamasına veya web sitesine hızlı şekilde üye olarak araba kiralama rezervasyonu yapabilirsiniz. Kampanyalar hakkında bildirimler alarak özel puan sistemi ile ödeme fırsatına sahip olun! İşlemleriniz hakkında soru sormak ve bilgi almak için 0850 304 69 63 numaralı telefonumuzu arayın!

Araç Kiralamada Neden Miniyol?

Miniyol’da %100 ücret iade güvencesi, 7/24 çağrı merkezi, kullanıcı odaklı tasarım, güvenli ödeme, özel asistan, dijitalleşen geleneksel süreçler, gelişmiş filtreleme özellikleri vardır. Türkiye’nin yeni nesil araç kiralama motoru Miniyol ile farklı firmalar arasından taleplerinize en uygun olan araçları hızlı şekilde bulabilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.