Arama yapın

Pisa Kulesi Hakkında Merak Ettiğiniz Şeyler

Pisa Kulesi Hakkında Merak Ettiğiniz Şeyler
Sinan Daşpınar
Pisa Kulesi nerede bulunuyor? İtalya’nın Pisa kentindedir. Pisa bölgesi denizcilikle ilgili bir yer olduğundan zamanında bu yana hala yapımı devam ediyor.
İçerik Başlıkları
    • Pisa’ya Nasıl Gidilir?
    • Pisa Kenti Nerede?
    • Pisa Kulesi Neden İnşa Edildi?
    • Pisa Kulesi Neden Eğri?  Ne Kadar Eğri?
    • Pisa Kulesi’nin Özellikleri Nelerdir?
    • Pisa Kulesi Hakkında Daha Fazla Bilgi
    • Mucizeler Meydanı Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

Pisa Kulesi Nerede? 

Pisa Kulesi nerede bulunuyor? İtalya’nın Pisa kentindedir. Pisa bölgesi denizcilikle ilgili bir yer olduğundan zamanında bu yana hala yapımı devam ediyor. Pisa Kulesi tek başına bir yapı değil büyük bir katedralin bir bölümü katedral ise görülmeye değecek büyüklükte bir ihtişama sahiptir.

Pisa’ya Nasıl Gidilir?

İtalya’nın tıpkı Türkiye gibi bir yarımada ülkesidir. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkede dışardan ulaşım için en çok havayolu ve karayolu tercih ediliyor. Türkiye’den çıkışlı araba ile Arnavutluk üzerinden feribotla aşarak İtalya’da tercihen Ancona Limanı’na ulaşılıyor. Daha sonra buradan 3-4 saatlik bir araba yolculuğu ile Pisa’ya gidilebilir. Günümüzde ulaşım imkanlarının fazla olmasıyla birlikte; deniz aşırı ülkelere gitmek yurt içinde gezmek kadar kolay. 

Pisa Kenti Nerede? 

Pisa kenti İtalya’nın Adriyatik denizi ve Tiren Denizi arasında kalan yarımadasında, Tiren denizine bakan tarafta yer alıyor. Ayrıca Pisa İtalya’nın kuzey batısıdır. Pisa İtalya’nın turizm açıcından önemli lokasyonlarına komşu bir kenttir. Turlar için Florensa, Roma, Bolonya birkaç saatlik mesafelere yer alıyor. Kendi aracınızla yola çıktığınızda 1 günde ulaşmak mümkün. Özel aracınız yoksa rent a car araç kiralama servisleriyle yurt içi ve yurt dışı güvenle araba kiralama yapabilir; kendi arabanız konforunda tatilinizi yaşayabilirsiniz.
 
Pisa Kulesi

Pisa Kulesi Neden İnşa Edildi?

Pisa Kulesi’nin inşa ediliş amacı neydi? Öncelikle üzerinde ki fresk, sütun ve görkemiyle mimari açıdan zengin kulenin tek amacı bir kule inşa etmek değildi. Zamanında savaşta gözlem kulesi olarakta görev yapmış Pisa’nın asıl amacı katedralin yapımını tamamlamaktı. Mucizeler Meydanı adı verilen bölge bir vaftizhane, katedral, sinope müzesi, opera del duoma müzesi, pisa kulesi, ve camposantodan oluşan bir yapılar bütünüdür. Pisa Kulesi ise Mucizeler Meydanının çan kulesidir. 

Pisa Kulesi Neden Eğri?  Ne Kadar Eğri? 

Pisa Kulesi tabanında bulunan killi yapı nedeni ile battığı söylenir. Yapıldıktan sonra toprak ağırlığı kaldıramayıp yapıyı yan yatırmıştır. Zamanında Pisa düzeltilmek için verilen mücadeleler netice vermemiş hatta tabanına beton dökülmesiyle daha çok yan yatmıştır. Kule yıkılacağı düşüncesiyle 1940’larda kapatıldıktan sonra son bir deneme ile kurtarılmayı başarmış. Yine de düzeltmek mümkün olmamıştır. 

Pisa Kulesi’nin Özellikleri Nelerdir?

Pisa 1174 yılında biri heykeltıraş olan iki mimar ile yapımına başlanmıştır. 58 metre yüksekliğinde, 15 metre çapındadır, 14.453 ağırlığındadır, 5,5 derece eğiklik ve 273 basamaklıdır.

Pisa Kulesi Hakkında Daha Fazla Bilgi

Pisa Kulesi ziyaret eden herkesin önünde durup eliyle düzeltmeye çalışırken poz verdiği meşhur kuledir. Piazza Dei Miracoli’nin içerisinde bulunan Pisa Kulesi etrafında ki güzelliklerle turizm noktalarından birisi. Anıt Mezarlar Pisa’dan sonra ziyaret edilmesi gereken önemli noktalardan birisi. 

Mucizeler Meydanı Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

Burası Katedrali ve buna bağlı yapıları içerisinde bulunduran genişçe çimlerle çevrili bir alan. Pisa Kulesi’ni ziyaret etmek için erken saatlerde çıkmak avantajlı olabilir özellikle turizm dönemlerinde oldukça kalabalık kuyruklar oluyor. Sonbahardan sonra ise istenilen saatte rahatlıkla gezilebilir. Pisa kulesinin içini görmek ise ayrıca ücretli olduğundan standart olarak dışardan görmeye izin veriliyor. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.