Arama yapın

Paris’te Gezilecek Yerler

Paris’te Gezilecek Yerler
Sinan Daşpınar
Araç kiralama olanakları ile yolculuğunuzu kolaylaştıran Miniyol’un Paris gezilecek yerler blogu yayında!
İçerik Başlıkları
    • Paris’e Ne Zaman Gidilir?
    • Paris’te Nerede Kalınır?
    • Paris’e Ulaşım Nasıl Olur?
    • Paris’te Gezilecek Yerler
    • Eyfel Kulesi
    • Zafer Takı
    • Pantheon
    • Montmartre  / Ressamlar Tepesi
    • Louvre Müzesi
    • Notre Dame Katedrali
    • Disneyland
    • Versay Sarayı ve Bahçeleri
    • Orsay Müzesi
    • Yeraltı Mezarları

Dünyanın en turistik şehri Paris, romantik anıların ve balayı tatillerinin ilk durağıdır. Zaten aşıklar şehri olarak tanınan Paris küçük dükkanları, şık insanları, zarif binaları, romantik kafeleri ve hareketli gece hayatı ile bambaşka bir yer. Sadece mimarisiyle bile hayranlık uyandırmaktadır. Araç kiralama seçenekleri ile seyahatleri en uygun hale getiren Miniyol’un Paris gezilecek yerler blogu yayında!

 

Paris’e Ne Zaman Gidilir?

Genelde yağmurlu ve kapalı bir havası olduğu bilenen Paris’in en güzel ayları bahar ve sonbahar aylarıdır. Nisan ve haziran ayları ile eylül ve kasım ayları arasında hem turistler daha azdır hem de hava şartları yaza göre daha ferah kışa göre daha güzel olacağı için geziniz sekteye uğramayacaktır.  Paris için gezi süremiz yaklaşık 5 tam gün olacaktır. Sadece Louvre için bile tam bir gün ayırmanız gerekmekte. Tabi kaba taslak, popüler yerleri görelim yeter derseniz 2 - 3 gün Paris için yeterli olacaktır.
 

Paris’te Nerede Kalınır?

Bölgeden bölgeye konaklama ücretleri değişiklik gösterse de özellikle Şanzelize (Champs - Elysees) ve St. Germain bölgesindeki konaklamalar geceliği yaklaşık 200 Euro’dan başlamaktadır. Opera, Bastille, Montparnasse gibi bölgelerde ise gecelik konaklamalar yaklaşık 65 Euro'dan başlamaktadır.  
 

Paris’e Ulaşım Nasıl Olur?

THY ve Pegasus ile Paris’e direkt uçuşlar yapılmaktadır fakat hangi havaalanında ineceğinize dikkat edin. İki firmada direkt uçuşlarını farklı havalimanlarına yapmaktadırlar. İstanbul - Paris arası yaklaşık 3 saat 30 dakika olmaktadır.
 

Paris’te Gezilecek Yerler

Eyfel Kulesi

Fransız Devrimi’nin 100. yıl anısına inşa edilen kule Gustave Eiffel tarafından inşa edilmiştir. 3 bölümden oluşan kuleden atlayan paraşütçüler olduğu gibi kuleye tırmanan dağcılarda olmuştur. Aslında 1898 Evrensel Sergi için yapılan Eyfel, turistler tarafından çok sevilince kaldırılmamış.

Zafer Takı

Napolyon tarafından dikilen Zafer Takı 50 metre yüksekliğindedir. seyir terası olan takın en üst katına çıkıp Paris’i seyredebilirsiniz.

Pantheon

Sadece Roma’da değil Paris’te de bulunan Pantheon mimari olarak St. Pauls Katedrali’ne benzemektedir. XV. Lous’in emri ile 1790 yılında tamamlanmıştır. Kilise olarak da kullanılan yapı Voltaire, Jean-Jacques Rousseau, Victor Hugo, Emile Zola ve Alexander Dumas gibi tanınmış Fransızların mezarlarını da içinde bulunduruyor. 
 

Montmartre  / Ressamlar Tepesi

Louvre Müzesi

Dünyanın en büyük müzeleri arasında olan Louvre Müzesi Rembrandt, Leonardo da Vinci, Vermeer, Caravaggio gibi ressamların eserlerini sergilemektedir. Müzede 35.000 resim, heykel ve sanat eseri bulunmaktadır. 
 

Notre Dame Katedrali

Yapımı 170 yılda biten Notre Dame her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir. Şehrin dini merkezi olan katedral yakın zamanda büyük bir yangın yaşamış ve tadilata alınmıştır. 1345 yılında tamamlanan Notre Dame gotik bir başyapıttır.
 

Disneyland

Walt Disney tarafından ilk olarak ABD’de açılan Disneyland, Disney temalı bir eğlence parkıdır. 1992’de kurulan park ABD dışındaki ikinci Disneyland’dır. Bu parklarda oteller, golf gibi farklı aktiviteler ve göl bulunmaktadır. Toplam 5 bölümden oluşmaktadır. 
 

Versay Sarayı ve Bahçeleri

Paris’te gezilecek yerler arasında Versay Sarayı ve Bahçeleri listenin olmazsa olmazıdır. Kent merkezinden uzakta olan saray önceleri av köşkü olarak düşünülse de sonrasında kapasitesi genişletilmiş ve 20.00 kişiyi ağırlayabilecek kadar büyütülmüş.
 

Orsay Müzesi

Sanat açısından kesinlikle doyacağınız Paris’in müzeleri kesinlikle sizi tatmin edecek. Müze 1848 - 1914 yıllarında üretilen sanat eserlerini sergilemektedir. Bu eserden bazıları Van Gog, Monet, Cezanne ve Manet gibi ressamlara ittir.
Zarif ve göz alıcı bir bana olan Opera Binası, Paris Ulusal Operası’nın evi olan binayı XIV. Louis yaptırmıştır. İki ana salondan oluşan yapı 2700 kişilik büyük bir bina. Salonlardan Palais Garnier 1875 yılında, Opera Bastille ise 1daha modern bir salon olarak 1989 yılında hizmet vermeye başlamıştır.
 

Yeraltı Mezarları

Paris’te sadece romantik anılar biriktireceğiniz anılar yok. Aynı zamanda biraz korku ve adrenalin yaşayabileceğiniz yerlerde mevcut. Mezarların yapılma hikayeleri aslında tahmin edilebilir. Mezarlar vebanın defin alanlarından yayıldığı düşüncesi ile salgını önlemek için oluşturulan alanlardır. 1785 yılında kullanılmaya başlanan Paris Yeraltı Mezarları onlarca metre süren taş ocağı koridorlarına iskeletlerin yerleştirilmesi ile bugüne gelmiştir.ardır. Türkiye’nin yeni nesil araç kiralama motoru Miniyol ile farklı firmalar arasından taleplerinize en uygun olan araçları hızlı şekilde bulabilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.