Arama yapın

Paralel Park Nasıl Yapılır? Araç Park Tüyoları

Paralel Park Nasıl Yapılır? Araç Park Tüyoları
Sinan Daşpınar
Araç park etmek çoğumuzun en büyük sorunu. Araç park sorunu birçok kişinin korkulu rüyası olmuş durumda ama hiç gerilmeyin Miniyol yanınızda. Türkiye’nin araç kiralama platformu Miniyol olarak sizler için hazırladığımız araç park tüyoları ile rahat rahat aracını park edebileceksiniz.
İçerik Başlıkları
    • Paralel park etme nasıl yapılır?
    • Güvenli Araç Kiralama

Araç park etmek çoğumuzun en büyük sorunu. Araç park sorunu birçok kişinin korkulu rüyası olmuş durumda ama hiç gerilmeyin Miniyol yanınızda. Türkiye’nin araç kiralama platformu Miniyol olarak sizler için hazırladığımız araç park tüyoları ile rahat rahat aracını park edebileceksiniz.

Paralel park etme ilk olarak ehliyet alırken karşınıza çıkacak. Ehliyet alabilmeniz için bu kısmı geçmeniz gerekiyor. Peki, nedir bu paralel park etme, nasıl yapılır? Hadi bu soruları cevaplayalım.

park

İlk olarak araçta rahatlığınızı ve güvenliğinizi sağlanması durumu var. Şimdi sayacaklarımızı yaptığınızdan emin olmalısınız.

  • İlk olarak araca bindiğinizde yapmanız gereken şey koltuğunuzun vücuduna göre ayarlı olmasıdır. Koltuk ne kadar sizi rahat ettirirse araç sürerken de park ederken de o kadar rahat olacaksınız. Koltuğunuza oturduğunuzda mutlaka dikkat etmeniz gereken şey gösterge paneli ve yol görüş açınızın iyi olmasıdır. Koltuğunuz bu konuda yetersiz kalırsa gerekirse oturduğunuz yere destek amaçlı yastık koyabilirsiniz. Böylece daha güvenli ve rahat bir sürüş yapabilirsiniz. Koltuk başlığı tam başınızın ortasına gelmelidir.

  • İkinci önemli konu ise aynalar. Sol cama yanaşın ve arka çamurluğu görene kadar ayarlayın. Diğer aynayı ayarlamak için iki ön koltuğun ortasına gelecek kadar eğilin. Yine arka çamurluğu görecek şekilde. Dikiz aynasında ise tam ortalanmış bir manzara gördüğünüzden emin olmalısınız.

dikey park

Gelelim park etme konusuna. İlk olarak 45 derece park etmeden bahsedelim. Birçok otoparkta eğimli çizgiler görürüz. Hafif yan şekilde diyebiliriz. Buralara doğru park etmek için otoparka doğru yönden girmelisiniz. Ters yönden geldiğinizde yorucu bir park etme olabilir. Yol üzerinde gidebildiğiniz kadar soldan gitmelisiniz. Sağ yan ayna diğer arabanın sol stop lambası ile aynı duruma gelene kadar devam edin. Sonrasında direksiyonu sağa çevirin. İşte bu kadar. Dikey park yerlerine park etmede ise açılı bir park yoktur. Aracı dik şekilde park edersiniz. Aynı şekilde gidebildiğiniz kadar soldan gitmelisiniz. Sağ park aynanızı park yerinin sağ çizgisi ile aynı hizaya getirin direksiyonu sağa kırın ve park alanına girin.

Park yerine geri geri girmek için ise iki park yeri gitmelisiniz. Bu arada sinyal verip, çevreyi kontrol etmeyi unutmayın. Aynaların ayarlanmış olduğuna ve her şeyi net gördüğünüze emin olun. Direksiyonu sağa çevirerek geriye doğru hareket edin. Arka tekerlekler park yerine hizaya gelince direksiyonu düzleyin ve geri gelip park edin. Geri geri gelirken mutlaka aynaları kontrol etmeye devam edin.

çapraz park

Paralel park etme nasıl yapılır?

  • İlk olarak park etmek istediğiniz yere aracın sığacağından emin olmalısınız.

  • Aracınız park yerinde olan aracın yanına gelecek kadar ileriye sürün.

  • Sağ omzunuzun üstünden arka camınızın alt köşesine doğru bakın ve düz bir hatta geri gidin.

  • Yanınızdaki arabanın farını sağ alt köşede gördüğünüzde direksiyonu sağa kırın ve aracı boş alana yavaş yavaş sokun.

  • Park yerinin arkasında arabanın arkasındaki arabanın önünü tamamen görene kadar sol yan aynaya bakın.

  • Direksiyonu düzleyin ve arabayı düz olarak geriye hareket ettirin.

  • Sağ yan aynayı kullanarak öndeki arabanın stop lambasını gördüğünüzde direksiyonu sola kırın.

  • Böylece park yerine girdiniz. Başardınız.

Bol bol pratik yaparak park etmeyi alışkanlık haline getireceksiniz.

çapraz park yeri

Güvenli Araç Kiralama

Güven hayatımızın her yerinde çok önemlidir. Güvenli araç park etme, güvenli yolda gitme ve güvenli araç kiralama. İşte güvenli araç kiralamanın bir yolu. Miniyol. Miniyol ile güvenli araç kiralama yapabilir, kiraladığınız araçla dilediğiniz her yere gidebilirsiniz. Her araç kiralamada %5 para puan kazanabilir ve araç kiralama işlemini anında iptal ettirebilirsiniz. Ayrıca iptal durumunda kesintisiz anında ücretiniz iade. Miniyol’un ayrıcalıkları saymakla bitmez hadi sizde üye olun Miniyol’un avantajlar dünyasına katılın. İlk araç kiralamanızda 50 TL bizden!

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.