Arama yapın

Okullar Ne Zaman Açılacak? MEB 2022-2023 Eğitim Takvimi

Okullar Ne Zaman Açılacak? MEB 2022-2023 Eğitim Takvimi
Sinan Daşpınar
Okulların açılmasına artık günler kaldı. Birçok öğrencinin ve velinin kafalarında sorular var. Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitecek?
İçerik Başlıkları
    • Okullar Ne Zaman Açılacak?
    • Okullar Ne Zaman Kapanacak?
    • Yarıyıl Tatili Ne Zaman?
    • Ara Tatil Ne Zaman?
    • Anaokulları ve 1. Sınıf Uyum Eğitim Haftası Ne Zaman?
    • Okul Kayıtları Nasıl Yapılır?
    • Çocuklarla Gidilecek 5 Tema Park
      • İstanbul Tema Park ( Vialand)
      • Miniatürk
      • Sazova Parkı
      • Aqua Vega Akvaryum
    • Tatilde Araç Kiralama
Okulların açılmasına artık günler kaldı. Birçok öğrencinin ve velinin kafalarında sorular var. Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitecek? Türkiye’nin en büyük araç kiralama platformu olarak size tatilinizi verimli hale getirecek bir önerimiz var. Tatilde araç kiralama yaparak gidiş ve dönüş tarihlerinizi esnek şekilde belirleyerek istediğiniz tarihte tatilinizden dönebilirsiniz. Miniyol telefon uygulaması veya miniyol.com üzerinden dilediğiniz lokasyondan ve dilediğiniz tarihte araç kiralama yapabilirsiniz.

okullar ne zaman açılacak

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak.

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

2022-2023 eğitim ve öğretim dönemi 12 Haziran 2023 tarihinde sona erecek.

yarıyıl tatili

Yarıyıl Tatili Ne Zaman?

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında olacak.

Ara Tatil Ne Zaman?

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı ilk ara tatili 14-18 Kasım 2022’de ikinci ara tatil ise 17-20 Nisan 2023’de gerçekleşecek.

İkinci ara tatil Ramazan Bayramı ile bileştirildi.

Anaokulları ve 1. Sınıf Uyum Eğitim Haftası Ne Zaman?

Anaokulları ve birinci sınıflarla ilgili uyum eğitim haftası 5-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Uyum eğitim haftası eğitim ve öğretim yılının başlamasından bir hafta önce gerçekleşiyor.

çocuklarla nereye gidilir?

Okul Kayıtları Nasıl Yapılır?

2022-2023 yılında yapılacak ilkokul kayıtları e-okul sistemi üzerinden yapılmaktadır. Temmuz ayının ilk gününde başlayan kayıtlar 31 Ağustos 2022 Çarşamba gününe kadar devam edecek. Kayıt ya da adres değişikliği var ise velilerin 31 Ağustos 2022 tarihine kadar kayıt yapılacak okullara başvurması gerekmektedir. 

Çocuklarla Gidilecek 5 Tema Park

  • İstanbul Tema Park ( Vialand)

Açık hava sahnesi, oyun alanları ve birçok etkinlik. Mükemmel bir gün geçirmek istiyorsunuz burası tam sizlik. Enerji, kahkaha ve neşe dolu anlar Vialand Tema Park’ta sizleri bekliyor.

  • Miniatürk

İstanbul keşfet keşfet bitmez. İşinizi kolaylaştıracak ve tüm İstanbul’u ayağınıza getirecek büyüleyici bir tema park Miniatürk. İstanbul’da bulunan birçok eserin minyatürünü burada görebilir ve tarihleri hakkında bilgi olabilirsiniz.

  • Sazova Parkı

Masal şatosu, oyun parkları ile eğlenceyi doruklarda yaşayacağınız Avrupa standartlarında bir tema park Eskişehir’de sizleri bekliyor.

  • Aqua Vega Akvaryum

Heyecanlı bir keşif sizleri bekliyor. Su altı dünyasının keşfedilmeyi bekleyen ve dünyanın farklı yerlerinden gelen deniz canlıları. Mükemmel bir akvaryum keşfi sizleri bekliyor.

Tatilde Araç Kiralama

Yaz aylarında tatile çıkarken en büyük ihtiyaçlardan birisi arabadır. Taksi çok pahalı. Otobüsler ise zorlu olabilmektedir. Bu kargaşadan kurtulmanın en kolay yolu araç kiralama. En kolay araç kiralama ise Miniyol.

Miniyol’da %100 ücret iade güvencesi, 7/24 çağrı merkezi, kullanıcı odaklı tasarım, güvenli ödeme, özel asistan, dijitalleşen geleneksel süreçler, gelişmiş filtreleme özellikleri vardır. Türkiye’nin yeni nesil araç kiralama motoru Miniyol ile farklı firmalar arasından taleplerinize en uygun olan araçları hızlı şekilde bulabilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.