Arama yapın

Netflix’te Kadın Odaklı Dizi ve Filmler

Netflix’te Kadın Odaklı Dizi ve Filmler
Sinan Daşpınar
Netflix’te izlenecek birçok şey vardır. Miniyol’da Netflix dizileri arasında kadın odaklı olanları araştırdı ve sizler için listeledi.
İçerik Başlıkları
    • Girlboss
    • The Crown
    • Dead to Me
    • Selfmade
    •  
    • How to Get Away With Murder
    • The Queen’s Gambit
    • The Good Place

Miniyol araç kiralama bu yazıda güçlü kadın karakterlere yer vermek istedi. Hayatımızda yer alan ve belki de bu karakterlerden birisi olan güçlü kadınlarımız umarım derlediğimiz “Netflix'te Kadın Odaklı Dizi ve Filmler” listemizde kendilerinden veya tanıdıkları kadınlardan bir parça bulabilirler. 

Girlboss

Girlboss New York Times satış rekoru kıran bir kitaptan uyarlanmış bir Netflix dizisidir. Dizide Sophia Amoruso’nun gerçek yaşam öyküsü biraz düzenlenerek işlenmiştir. Elinde hiçbir şey yokken sıfırdan kendisine bir moda markası yaratan ana karakter sonradan üne de kavuşmuştur. Sophia Amoruso’nun bir kadın olarak kendi başına hiçten var ettiği markası Nasty Gal’i anlatan Girlboss birçok kadına ilham vermiştir. 

The Crown

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra hem savaşın izleri hem de siyasi olarak karmaşa devam ederken tahta kraliçe ikinci Elizabeth çıkmaktadır. Kraliçe Elizabeth’in tahta çıkışı, yönetimi gibi onun güçlü yönetici karakterini de gözler önüne seren The Crown dizisinin en güçlü kadın karakteri Kraliçe Elizabeth’tir. Aynı zamanda The Crown dizisinde döneme ait birçok şeyi tanıyabilir, aşk, şehvet ve siyasetin kraliyet ailesini nasıl etkilediğini görebiliriz.

Dead to Me

Dead to Me dizisi Jen adında bir kadının kocasını bir vur-kaç olayı yüzünden kaybeder. Kocasının cinayetinden sonra kendisinin tamamen zıttı bir kadınla arkadaş olur. Kadınlar arasındaki karmaşık arkadaşlık ilişkisi Jen’in hayatında köklü değişikliklere sebebiyet verir. Bu güçlü kadın karakterler Dead to Me dizisini bu listeye eklenmesinde rol oynamıştır. Kadın dostluğunun etkilerini kolayca görebileceğimiz Dead to Me dizisi güçlü kadın karakterleri gösterdiği gibi kadın karakterlerin birbirini nasıl güçlendirebileceğini de göstermiştir.

Selfmade

Selfmade Netflix dizileri içinde öne çıkan bir dizidir. Afro Amerikalı ilk kadın girişimcinin hayatını anlatan Selfmade, Madam CJ Walker’ın hikayesini izleyicilere sunmaktadır. Walker siyahi saç bakımı için devrim yaratmak istemektedir fakat karşısına çıkan zorluklar maalesef rakip satıcılardan daha ağır ve zorlayıcıdır. Irkçılık ve cinsiyetçiliğe rağmen Walker, kendini işine adayarak başarıya ulaşır ve milyoner olur. Döneminin tüm olumsuzluklarına kafa tutan bu güçlü kadın karakterin rol aldığı Selfmade dizisi izleyicileri ekrana kilitlemektedir. 

 

netflix-kadin-filmleri

 

How to Get Away With Murder

Annalise Keating Philadelphia üniversitesinde hukuk profesörüdür. Bu profesör en başarılı hukuk öğrencilerinden oluşturduğu beş öğrencilik bir grup oluşturur ve öğrencilerle hukuk profesörleri Annalise bir cinayete karışırlar. How to Get Away With Murder dizisi Annalise karakteri ile güçlü kadın karakterler listemizde yer almaktadır. 

The Queen’s Gambit

Bir minik Netflix dizisi olan The Queen’s Gambit yetim bir satranç dehasının hayatını konu almaktadır. Ana karakter Beth Harmon satranç dehası ile birçok rakibini yener. Cinsiyet kalıplarını yıkar ve birçok genç kıza satranç için ilham olur. Hikayede Beth’in hırsını, zekasını ve yeteneğini çok net bir şekilde görebildiğimizden The Queen’s Gambit dizisi güçlü kadın karakterli dizi ve filmler listemizde yer almaktadır. 

The Good Place

Komedi ve Macera türündeki dizi The Good Place Eleanor adlı bir kadının ölümünden sonraki hayatını gözler önüne sermektedir. Dünyada pek de güzel şeyler yapmayan Eleanor öldükten sonra garip bir şekilde iyi bir yere gider. Bu iyi yerde Eleanor komşuları Chidi, Tahani ve Jason ile maceraya çıkar ve kasabada birçok değişikliğe yol açarlar. The Good Place dizisinin listeye girmesinde ana karakter olan Eleanor’un hikayeye yön verişi büyük bir paya sahiptir. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.