Arama yapın

Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler
Sinan Daşpınar
Dünya’da hem doğal hem insan eliyle yapılan birçok yer bulunmaktadır. Miniyol da dünyada mutlaka görülmesi gereken yerler hakkında sizler için bir yazı yazdı.
İçerik Başlıkları
    • Tac Mahal – Hindistan
    • Eshab-ı Kehf – Kahramanmaraş
    • Kaieteur Şelalesi – Guyana
    • Tianmen Dağı – Çin
    • Wadi Rum Çölü – Ürdün
    • Piaynemo Adası – Endonezya
    • Ha Long Körfezi – Vietnam
    • Akdamar Adası – Van

Dünya’da birçok farklı yer var ki mutlaka görülmesi gerekmektedir. Peki dünyada görülmesi gereken yerler neler, Türkiye’de görülmesi gereken yerler neler ve neredeler, mutlaka görülmesi gereken yerler nerede bulunur, belki de ölmeden önce görülmesi gereken yerler üstüne Miniyol küçük bir liste hazırladı. Gelin mutlaka görülmesi gereken yerler listemize birlikte göz atalım.

 

Tac Mahal – Hindistan

Bir bakıma büyük bir aşkın simgesi olan Taç Mahal, bütün şehre adeta hakimiyetini göstermektedir. 17. yy İmparatoru Shan Jhan’ın en sevdiği karısının ölümünden sonra, onun mezarı olarak inşa ettiği Taç Mahal inanılmaz bir yükseklikte, değerli taşlarla süslenmiş, simetrik olarak dünyanın her yerinden getirilen mermerlerle inşa edilmiştir. İki yanında da iki özdeş cami bulunmakta ve camiler yemyeşil bahçelerle çevrilidir.
 

Eshab-ı Kehf – Kahramanmaraş

Hem Müslümanlar hem de Hristiyanlar tarafından kutsal olarak kabul edilen Eshab-ı Kehf Mağarası ya da Yedi Uyurlar Mağarası ulaşımı 15 basamaklı bir merdivenden aşağıya inilerek yapılmaktadır. 300 m2 genişliğinde 10 metre yüksekliğinde olan Yedi Uyurlar Mağarası içinde 3 tane tünel bulunmaktadır.
 

Kaieteur Şelalesi – Guyana

Guyana’daki Kaieteur Şelalesi, Kaieteur Ulusal Parkı içinde bulunmakta ve 700 metreden biraz daha yüksek bir tepeden aşağıya akmaktadır. Dünyanın en geniş tek damla şelalesi olan Kaieteur Şelalesi Amazon yağmur ormanlarında bulunmaktadır.
 
Mutlaka görülmesi gereken yerler

Tianmen Dağı – Çin

Tianmen Dağı, Zhangjiajie Ulusal Orman Parkı içinde bulunmaktadır. Denizden 4 bin fit yukarda bulunan bu muhteşem dağda cam bir yürüyüş yolu ve teleferik bulunmaktadır. Farklı birçok aktivite de yapabileceğiniz Tianmen Dağı yürekli ağza getirecek, adrenalin dolu bir deneyim…
 

Wadi Rum Çölü – Ürdün

720 km2lik büyük bir çöl olan Wadi Rum Çölü, kumtaşları ve monolitlerden oluşmaktadır. Develere binip, çadırlar içinde kalabileceğiniz Wadi Rum Çölü, Ürdün’de bulunmaktadır.
 

Piaynemo Adası – Endonezya

Endonezya her açısıyla ilginç bir ülke olsa da en güzel noktası belki de Raja Ampat’ta bulunan Piaynemo Adası olabilir. Adadaki rıhtımdan ormanın içine çıkabileceğiniz 318 basamaklı merdiven, gözleri korkutsa da kesinlikle buna değer. Adanın tepesinden küçük adalaır ve deniz manzarası göreceksiniz.
 

Ha Long Körfezi – Vietnam

1600 ada ve adacıktan oluşan Ha Long Körfezi, UNESCO Dünya Mirası Listesi içindedir. Birçok filmin arka planında gösterilen Ha Long Körfezi kanolarla gezilerek görülmektedir. Ayrıca burada farklı tatlar deneyebilir, yeşilin her tonuyla büyülenebilirsiniz.
 

Akdamar Adası – Van

Akdamar Adası, Van ve Bitlis illerimizin arasında bulunmaktadır. Van Gölü içinde bulunan adaların içinde ikinci büyük ada olan Akdamar Adası üstünde Ermenilerden kalma bir kilise yer almaktadır.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.