Arama yapın

Maşukiye’de Ne Yapılır?

Maşukiye’de Ne Yapılır?
Sinan Daşpınar
Maşukiye nerededir? İzmit iline bağlı olan Maşukiye tabiat ve etkinlik için gidilecek İstanbul’a yakın lokasyonlardan. Maşukiye Arapçada aşıktan geliyor. Gerçekten çiftler ve aileler için mükemmel manzaralar eşliğinde duyguları canlandırıyor.
İçerik Başlıkları
    • Maşukiye Rehberi
    • Maşukiye’ye Nasıl Gidilir?
    • Maşukiye’de Gezilecek Yerler
    • Maşukiye’de Yapılacak Şeyler
    • Maşukiye’de Kahvaltı Yapılabilecek Mekanlar
    • Maşukiye Otelleri
Maşukiye nerededir? İzmit iline bağlı olan Maşukiye tabiat ve etkinlik için gidilecek İstanbul’a yakın lokasyonlardan. Maşukiye Arapçada aşıktan geliyor. Gerçekten çiftler ve aileler için mükemmel manzaralar eşliğinde duyguları canlandırıyor. Maşukiye aynı zamanda Sapanca Gölü’ne de ev sahipliği yapıyor. Buraya gidip yerel işletmeleri ziyaret edebilir, parkta yürüyüş yapabilir, kanoya binebilir, teleferikle tepelerin üstünde gezebilirsiniz. 

Maşukiye Rehberi

Maşukiye kış sporları yapılan Kartepe’yi de içine alan büyük bir ilçe. Burada yeşile doymak ve Karadeniz’e özgü çeşitlilikte yeşilin her tonunu görmek mümkün. Diğer yandan şelaleleri, akarsuları, gölleri ile burası tam bir cennet mekânı. Etrafta çok sayıda işletme bulunuyor piknik alanları, lokantalar, kır bahçeleri, organizasyon mekanları, oteller her çeşit işletme mevcut. Bölgede betonlaşma olmadığından hiçbir otelin görüntüsü de manzarayı bölmüyor. Yapılan bütün köprüler, binalar ekolojik ve çevreyle son derece uyumlu. Maşukiye İstanbul’un veya bulunduğunuz şehrin gürültü ve stresinden kaçmak için en iyi fırsatı sunuyor. 
 
Maşukiye

Maşukiye’ye Nasıl Gidilir? 

Maşukiye’ye genel olarak gitmek isteyenler özel araçlarıyla gidebiliyor. Bunun dışında az sayıda tur operatörleri turlar düzenleyebiliyor. Maşukiye’yi gezmek ve etrafı keşfetmek içinse önerilen özel aracınızla burayı mutlaka ziyaret etmeniz. Eğer aracınız yoksa araba kiralama servisiyle kendi arabanız konforunda Maşukiye’yi gezebilirsiniz. Genellikle İstanbul ve İzmit için gidiş sadece 40 dk 1 saat arası sürüyor. 

Maşukiye’de Gezilecek Yerler 

Maşukiye’de nereler gezilir? Sapanca Gölü, Maşukiye Şelalesi ve Gölü, Kartepe ziyaret edilecek yerlerden sadece birkaçı.

Maşukiye’de Yapılacak Şeyler

Maşukiye özellikle İzmit’de yaşayanlar için harika bir kahvaltı mekanıdır, bölgede çok sayıda alabalık tesisi hizmet veriyor. Şırıl şırıl akan akarsuların üzerinde yemek yiyebilirsiniz. Sapanca’nın üzerinde ki devasa cam terasta manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Çocuklarla Ormanya’da eğlence dolu vakitler geçirebilirsiniz. Sapanca ve sapanca gölüne gidebilirsiniz burada kanoya, bisiklete binebilirsiniz. Yuvacık barajı, Naturköy,  Maşukiye Yaylaları, Sopeli Doğal Yaşam Köyü Maşukiye’ye sadece 10 dk-20 dk uzaklıkta harika lokasyonlardır. 

Maşukiye’de Kahvaltı Yapılabilecek Mekanlar

Maşukiye söz konusu olduğunda buraya gidin demek diğer yerlere biraz haksızlık olabilir çünkü birbirinden farklı çok sayıda mekân var. En güzel köy kahvaltıları için birkaç mekân önerimiz şöyle: Natürköy, Saklı Vadi, Vadi Restoran, Akasya Restoran, Köy Evi Restoran.

Maşukiye Otelleri

Maşukiye’de nerede kalınır? Burada hem doğal konaklama imkanları arasında hem mütevazi hem lüks odalar kiralamak mümkün. En çok tercih edilenler; Bungalov otelleri, odalar, kamp alanları, butik oteller, dinlenme tesisleri, konaklar, villalar hatta beş yıldızlı zincir oteller bulunuyor. Fiyatlar ise ortalama ve yüksek skalalarda seyredebiliyor. 
En farklı deneyimleri sunan özgün otellerden bazıları: Hypnos Sapanca Glamping Spa lüks çadır konseptinde sunulan bu konaklama misafirler için özelleştirilmiş hizmet veriyor. Babil Bungalov Butiq Otel iki katlı bungalovlarda lüks bir tatil için ilk seçenek olabilir, Pyramid Sapanca yine bungalov tarzında lüks bir tatil seçeneği sunuyor, Double Tree By Hilton hilton farkını Maşukiye’ye taşıyarak misafirlerini ağırlıyor, Yeşil Düş Vadi, Saklıbahçe Hotel.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.