Arama yapın

Kurtlar Vadisi Dizisinde Kullanılan Araçlar

Kurtlar Vadisi Dizisinde Kullanılan Araçlar
Sinan Daşpınar
Türk dizi tarihinin efsane dizisi Kurtlar Vadisi karakterlerinin dizide kullandığı otomobilleri sizler için listeledik.
İçerik Başlıkları
    • 1- Mercury Mountaineer
    • 2- Mercury Milan
    • 3- Mercury Sable
    • 4- BMW X5
    • 5- BMW L7 E38
    • 6- Murat 124
    • 7- Land Rover Range Rover 3.6
    • 8- Volkswagen Passat
    • 9- Renault Lutated
    • 10- Audi Q7
    • 11- Tofaş
    • Kurtlar Vadisi'nde Kullanılan Araçlar Miniyol'da Kiralanır Mı?

Türk dizi tarihinin en efsane dizilerinden birisi Kurtlar Vadisi. İlk olarak 15 Ocak 2003 yılında Show TV’de yayınlanmaya başlayan dizi ilk günden itibaren kendisini efsaneler arasına yazdırmaya başlamıştı. “Bu bir mafya dizisidir” sloganı ile yayınlanmaya başlanan dizi yayınlandığı anlarda hayatı durdurmayı başarmıştı. Türk insanını TV ekranlarına kitlemeyi başaran dizi aksiyon, dram ve politika türündeydi. Dizi 4 sezon 97 bölümden oluşmaktadır. Dizinin ilk sezonunda Necati Şaşmaz, Özgü Namal, Selçuk Yöntem ve Oktay Kaynarca başrolleri paylaşmıştır. Dizi Türkiye dışında Arnavutluk, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Özbekistan, Bulgaristan, Kazakistan ve Azerbaycan’da yayınlandı. Kurtlar Vadisi serisinin ikinci dizisi “Kurtlar Vadisi Terör” 8 Şubat 2007 tarihinde Show TV’de yayınlandı. İkinci dizi 1 sezon ve 2 bölüm sürdü. Dizi RTÜK’e gelen şikâyetler sonucu yayından kaldırıldı. Yapımcılığını Pana Film’in üstlendiği Kurtlar Vadisi Pusu dizisi ise 15 Haziran 2016 yılında yayınlanmaya başlandı ve 10 sezon sürdü. 300. Bölümde sezon finali yapan dizi herhangi bir kanalla anlaşamadığı için yayından kaldırıldı. Kurtlar Vadisi ülkemizde o kadar efsaneleşti ki Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Gladio, Kurtlar Vadisi Filistin ve Kurtlar Vadisi Vatan isminde sinema filmleri, Kurtlar Vadisi Unutulmaz Sözler-Diyologlar adında bir kitap çıkartıldı.

Kurtlar Vadisi

Dizide kullanılan her şey ikon oldu. Giyilen elbiselerden, kullanılan arabalara kadar. Biz de sizler için Kurtlar Vadisi’nde kullanılan arabaları sizler için listeledik.

1- Mercury Mountaineer

Polat Alemdar’ın kullandığı SUV tipi otomobildir. Otomobil Ford tarafından üretilmektedir. Araç Ford U1 platformunda üretilmiştir. Aracın ilk versiyonu 1997 yılında ikinci versiyonu 2002 yılında üretilmiştir. Polat Alemdar’ın kullandığı üçüncü nesil araç Mercury Mountaineer ise 2006 ile 2010 yılları arasında üretilmiştir. Araçta V8 motor için 6 ileri ZF şanzıman kullanılmaktadır. En son Mountaineer model araç 1 Ekim 2010 tarihinde üretilmiştir. Sonrasında markayla birlikte araçta yollara veda etmiştir.

2- Mercury Milan

Mercury markası neredeyse Kurtlar Vadisi ile özdeşleşmeyi başaran bir marka oldu. Mercury’nin Milan modeli Kurtlar Vadisi’nin Memati’sinin kullandığı D segmenti bir otomobildir. Firmanın kapanması ile modelin üretimi de durdu. Araç Ford C3 platformunda 2006 yılında üretilmeye başlanmıştır. Model 2011 yılına kadar varlığını devam ettirdi. Araç 4862 mm uzunluk, 1834 mm genişliğe, 1417 mm ve 2728 mm aks aralığına sahipti. 

3- Mercury Sable

Ford’un alt markası olan Mercury’nin bir diğer arabası Sable. 26 Aralık 1985 yılında tanıtılan aracın 2009 yılına kadar üretimi devam etti. Beş nesil olarak üretilen Mercury Sable’yi Kurtlar Vadisi’nde Büyük İskender karakteri kullanıyordu. 

4- BMW X5

Alman otomotiv markası BMW tarafından 1999 yılında üretilmeye başlanan SUV tipi otomobildir. Araç günümüzde üretilmeye devam etmektedir. Aracın ilk nesli 1999-2006 yıllarında, ikinci nesli 2013 yılında üretilmeye başlanmıştır. 2009’da X5 M adlı yüksek performanslı modeli tanıtılmıştır. 

5- BMW L7 E38

Kurtlar Vadisi’nin efsanesi Süleyman Çakır’ın kullandığı otomobil BMW L7 E38. Oktay Kaynarca’nın canlandırdığı Süleyman Çakır, yıllarca hafızalardan silinmedi. Yaptıkları ve konuştukları ile efsane oldu. Aracıda kendi gibi efsanelerden. BMW tarafından sınırlı sayıda üretilen yarı limuzin formundaki E38 L7, ülkemizde 2 elin parmaklarını geçmeyecek sayıda yer alıyor. Ayrıca BMW'nin hiçbir 7 Serisi aracından bu güne kadar böyle bir extra uzun araç da üretilmedi. 

6- Murat 124

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mustafa Üstündağ tarafından canlandıran Muro karakteri tarafından kullanmış Türk otomotiv tarihinin efsane araçlarından birisidir. Araç halk arasında Hacı Murat olarak da bilinmektedir. Fiat 124 şasesine oturtularak Türkiye’de yabancı lisansla üretilen ilk otomobildir. 

7- Land Rover Range Rover 3.6

Land Rover, Jaguar Cars ile beraber Jaguar Land Rover'in yan kuruluşu olan İngiliz bir arazi aracı üreticisidir. Merkezi Solihull, İngiltere'dedir. Aslında Rover markası altında bir modelin adıydı. Polat Alemdar’ın kullandığı araçlardan birisidir. Araç Polat Alemdar ile efsaneleşmiştir. 

8- Volkswagen Passat

Kurtlar Vadisi Pusu’da Kenan Çoban tarafından canlandırılan Abdülhey Çoban karakterinin kullandığı otomobildir. Abdülhey Çoban KGT adı verilen çok gizli bir istihbarat örgütünün mensubudur. Gerçek adı Zülfü Yüksel'dir. İstihbarattaki kod adı Akrep'tir. KGT'nin iki numarasıdır. Elazığlıdır.

9- Renault Lutated

Renault marka Lutated modeli otomobili İnci Tataroğlu kullanmıştır. İnci Tataroğlu Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Sema Şimşek tarafından canlandırılmıştır.

10- Audi Q7

Kurtlar Vadisi Pusu dizisi oyuncusu Namık Kemal Yiğittürk tarafından canlandırılan Baba Memduh tarafından kullanılmıştır.

11- Tofaş

Kurtlar Vadisi’nin efsanesi Zaza Dayı’nın cezaevinden çıktıktan sonra tercih ettiği araçtır. Korumaları Lincoln’lere binerken kendisi Tofaş’a binmiştir. 

Kurtlar Vadisi'nde Kullanılan Araçlar Miniyol'da Kiralanır Mı?

Türk dizi tarihine damgasına vurmuş olan Kurtlar Vadisi dizisinde kullanılan araçları birçok kişi deneyimlemek istiyor. Dizide kullanılan araçlardan bir kısmına Miniyol üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu araçlardan en yaygını olan Volkswagen Passat. Miniyol.com veya Miniyol telefon uygulaması üzerinden Volkswagen Passat araç kiralama yapabilirsiniz. Bir diğer araç ise Audi Q7. Dizide Baba Memduh tarafından kullanılan aracı Miniyol güvencesi ile kiralayabilirsiniz. Audi Q7 araç kiralamak Miniyol ile çok kolay. Polat Alemdar'ın sıklıkla kullandığı araçlarda birisi olan BMW X5 modeli ise Miniyol'dan ulaşabileceğiniz araçlardan bir diğeri. Miniyol'un avantajlar dünyasından yararlanarak araç kiralama yapmak için daha neyi bekliyorsunuz? Haydi Miniyol'a!

 
 
 

 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.