Arama yapın

Kosta Rika Gezi Rehberi

Kosta Rika Gezi Rehberi
Sinan Daşpınar
Kosta Rika binlerce egzotik hayvana, farklı bitkü türlerine ev sahipliği yapan harika bir yer. Miniyol bu yüzden sizler için Kosta Rika gezi rehberi yayınladı.
İçerik Başlıkları
    • Arenal Milli Parkı
    • Moteverde Bulut Ormanı
    • Tortuguero Milli Parkı

Hayatınızda unutamayacağınız, eşsiz bir hatıra biriktireceğiniz Kosta Rika tatili sırasında Tortuguero’daki kaplumbağalardan Arenal’daki büyük renkli kuşlara kadar vahşi yaşama birebir tanıklık edeceksiniz. Öyle hayran olunası bir doğaya sahip olan Kosta Rika Gezi Rehberi blogunu Miniyol tarafından yayınlandı.  

Arenal Milli Parkı

Manzarası büyük dağlar ve yanardağlarla süslenen Kosta Rika’daki en görkemli dağ ormanın tam ortasında heybetlice duran Arenal Yanardağı’dır. Ülkenin en önemli simgesinden biri olduğu için birçok film ve dizide de bu büyüleyici manzaraya yer verilmiştir. Arenal Milli Parkı içerisinde bulunan diğer bir yanardağ ise Chato Yanardağı’dır. Chato Yanardağı’nın tepesi yüzyıllar önce içe doğru çökmüş ve lagünle dolmuştur. Yanardağlar dışında çok fazla yaban hayata ev sahipliği yapan Arenal Milli Parkı, içerisinde ülkenin tüm kuş nüfusunun %53’ünü bulundurmaktadır. Kuş gözlemciliği için sıklıkla tercih edilen park içinde farklı maymun, sürüngen ve memeli türleri bulunmaktadır. Milli park sınırlarında doğal kaplıcaların bulunduğu otel ve tatil köyleri de vardır.

Moteverde Bulut Ormanı

Moteverde Bulut Ormanı yaklaşık 35.089 dönümlük bir alanda bulunmaktadır. Monteverde, Cordillera da Tilaran sıradağları arasında bulunan bulut ormanı, yağmur ormanlarının hemen üstünde bulunan nemli bulutu ile bilinmektedir. Adını da bu nemli buluttan alan milli parkın bir kısmını yalnız keşfedebilseniz de yanınızda bir rehber olmasını tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Dünyanın en zengin biyoçeşitliliğe sahip alanlardan biri olan bulut ormanı içinde jaguar, puma, margays olmak üzere 6 farklı kedi türü yaşamaktadır. Buna ek olarak ormanda binlerce sürüngen, nadir ve nesli tükenmekte olan 3 gerdanlı Bellbird dahil yüzlerce kuş türü vardır. Kosta Rika’da gezilecek yerler listesinde belki de en sevdiğimiz yer bulut ormanı oldu.

Tortuguero Milli Parkı

Kıyı kesiminde yuvalanmış onlarca deniz kaplumbağasının yaşadığı Tortuguero Milli Parkı adını da bu kaplumbağalardan almıştır. Nehirler ve kanallarla dolu olan bölgeyi gezmek için genelde tekne tercih edilmektedir. Gezi sırasında havada egzotik kuşları, suda ise renkli tropikal balıkları görebilirsiniz. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.