Arama yapın

Kışın Sıcak Olan Ülkeler

Kışın Sıcak Olan Ülkeler
Sinan Daşpınar
Enlem ve boylam farkı sebebiyle dünya üzerinde mevsimler değişmektedir. Buna bağlı olarak özellikle kış aylarında insanlar sıcak ülkelerde tatil yapmayı tercih eder.
İçerik Başlıkları
    • Kamboçya
    • Filipinler
    • Barbados
    • Dubai
    • Dominik Cumhuriyeti
    • Phuket Adası
    • Küba

Enlem ve boylam farkı sebebiyle dünya üzerinde mevsimler değişmektedir. Buna bağlı olarak özellikle kış aylarında insanlar sıcak ülkelerde tatil yapmayı tercih eder. Aralık, ocak ve şubat aylarının sıcak geçtiği ülkeler kışın soğuk ve kasvetli havasından uzaklaşmak için tatilcilere birçok fırsat sunmaktadır. 

Kışın Sıcak Olan Ülkeler

Kamboçya

Resmi adı Kamboçya krallığı olan ülke egzotik havası ile bilinmektedir. Güneydoğu Asya’nın en güzel ülkelerinden biri olan Kamboçya oldukça sıra dışı eserleri ile dikkat çekmektedir. İklimine bağlı olarak yıl içerisinde binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Muazzam turkuaz denizi ve orman doğası ile dikkat çeken ülke içerisinde birçok tarihi güzellik yer almaktadır. Kış aylarını yurt dışında sıcak bir ülkede geçirmek isteyenler için en ideal ülkeden biridir. 

Filipinler

Filipinler cumhuriyeti pasifik okyanusunun batısında bulunmaktadır. Güneydoğu Asya ülkesi olan Filipinler muazzam bir doğal güzelliğe sahiptir. Muazzam gölleri, pirinç tarlaları ve volkanları ile gezip görmeyi sevenler için ideal bir tatil bölgesidir. Türk vatandaşlar tarafından sıkça tercih edilmesinde 30 güne kadar vize istenmemesinin önemi de ayrıca büyüktür. Vizesiz olarak giriş yaparak tatilin tadını çıkartabileceğiniz bu ülke aynı zamanda pırıl pırıl bir denize sahip. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkartmak için tüm gerekliliklere sahip olan ülkede yalnızca Eylül aylarında yoğun yağış görülebiliyor. 

Barbados

Muazzam bir sıcaklık ortalamasına sahip olan Barbados Atlas okyanusunun güneyinde yer almaktadır.  Atlas okyanusunda yüzmek isteyenlere fırsat sunan ülke büyüleyici bir tropikal doğaya sahiptir. Gerek gezip görmek gerekse okyanusun tadını çıkartmak isteyenlere eşsiz bir deneyim imkânı sunmaktadır. Tropikal adada keyifli vakit geçirmek, doğa yürüyüşleri yapmak ve okyanusun sularında serinlemek isteyenler için her türlü imkân sunulmaktadır.

Dubai

Tatil denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Dubai’de iki mevsim yaşanmaktadır. Eşsiz bir kumsala sahiptir. Arap yarımadasında bulunan Birleşik Arap Emirliklerinden yalnızca biridir. Tarihi açıdan herhangi bir zenginliğe sahip olmamasına karşın doğal güzellikleri sebebiyle tatilciler tarafından sıkça tercih edilmektedir.  Yeni nesil araba kiralama platformu Miniyol, turist cenneti Dubai’de yapılacaklar için Dubai gezi rehberi yayınlayarak, tatilinizi kolaylaştırmak istedi!

Dominik Cumhuriyeti

Tropik bir iklime sahip olan Dominik Cumhuriyeti kış aylarında turistlerin ilgisini çekmektedir. Vize ile girişin yapıldığı ülkede havaalanından vize almak mümkündür. Karayip’lerde yer alan Dominik Cumhuriyeti 31 eyaletten oluşmaktadır.  Resmi dili İspanyolca olan bu muazzam ülkeyi ziyaret ederek keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Phuket Adası

Son dönemlerde oldukça trend haline gelen Phuket adası kış aylarının soğuk havasından kaçmak için ideal yerlerden biridir. Tayland’a bağlı olan bu adaya vizesiz giriş mümkündür. Yalnızca doğal güzellikleri ile değil tapınakları ile de ilgi çekici adalardan biri olma özelliğine sahiptir. 

Küba

Yerli halkının muhteşem enerjisi ile tatilin keyifli geçeceği yerlerden biri de Küba’dır. Yıl boyunca sıcaklığın 20 derece altına düşmediği bu bölge muazzam bir deniz ve kumsala sahiptir. Sokakları günün her saatinde cıvıl cıvıl olan ülke Karayip’lerde yer almaktadır. Bir ada ülkesi olmasına rağmen her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.