Arama yapın

Kışın Balayı İçin Gidilecek Yerler

Kışın Balayı İçin Gidilecek Yerler
Sinan Daşpınar
Genel olarak düğün mevsimi yaz olarak bilinse dahi kış düğünleri de oldukça fazladır ve kışın balayı yapmak için pek çok alternatif bulunmaktadır. Bu alternatiflerin başında şüphesiz ki kayak ile süslenmiş bir balayı gelir. Gerek ülkemizde gerekse yurt dışında kayak yaparak balayı geçirmek için çok fazla alternatif bulunmaktadır.
İçerik Başlıkları
    • Kışın Balayı İçin Gidilecek Yerler
    • Kayak Sevenler İçin Kışın Balayı Yerleri
    • Kapadokya'da Unutulmaz Balayı Tatili
    • Cunda Adası'dan Kışın Balayı Tatili
    • Cunda Adası Gezilecek Yerler
    • Balıkesir Bozcaada ve Gökçeada
    • Yurt Dışında Kışın Balayı Yerleri
    • Kıbrıs'ta Balayı Tatili
    • Dubai'de Balayı
    • Viyane-Budapeşte'de Balayı
    • Türkiye'de Kışın Gidebileceğiniz 5 Balayı Oteli

Genel olarak düğün mevsimi yaz olarak bilinse dahi kış düğünleri de oldukça fazladır ve kışın balayı yapmak için pek çok alternatif bulunmaktadır. Bu alternatiflerin başında şüphesiz ki kayak ile süslenmiş bir balayı gelir. Gerek ülkemizde gerekse yurt dışında kayak yaparak balayı geçirmek için çok fazla alternatif bulunmaktadır. Ancak herkes kayak yapmayı sevmeyebilir bu sebeple başka alternatiflerde mevcuttur. Örneğin yazın çok kalabalık olan tatil kasabalarına ve popüler adalara kışın gittiğinizde o bölgelerde daha sakin ve huzurlu bir atmosfer size kucak açacaktır. Ya da Kapadokya balonlar eşliğinde size hem eşsiz manzaralar hem de eşsiz bir balayı sunabilir. Detaylı önerilere blog yazımızda yer verdik.

 

Kışın Balayı İçin Gidilecek Yerler

Genel olarak düğün mevsimi dediğimizde aklımıza sıcacık yaz mevsimi gelir. Ve çiftler balayına gidecekleri zaman sahil kenarında mükemmel oteller seçmeye çalışırlar. Peki, balayı yalnızca yazın mı yapılır? Kışın evlenecekler çiftler endişe etmesin. Onlar için de güzel balayı seçenekleri tabii ki bulunuyor. Kışın gidilecek balayı bölgeleri hakkında endişe duymayın. Yurt içinde ve dışında birçok seçenek mevcut. Balayı bölgenize karar vermeden önce partnerinizle birlikte bir liste hazırlamak çok işinize yarayacak. İlk olarak müstakbel eşinizle yapmaktan hoşlandığınız aktiviteleri bir yere yazın. Daha sonra listede ki ortak alanları bulun ve rotanızı belirleyin. İşte size bizden birkaç öneri!
 
Kışın Balayı İçin Gidilecek Yerler

Kayak Sevenler İçin Kışın Balayı Yerleri

Kışın balayına gitmek isteyen çiftlerin genel olarak ilk tercihi kayak merkezleri oluyor!
Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, Ilgaz, Kartepe ülkemizde kayak yapabileceğiniz, üstelik romantik kış balayı konseptli otellerinde kalabileceğiniz, şöminenin önünde ısınarak sıcak şaraplarınızı yudumlayabileceğiniz bölgeler tamda balayında kayak yapmak isteyecek çiftlere hitap ediyor. Eğer isteğiniz kış mevsiminin ve karın tadını çıkarmaksa kayak merkezleri size hitap ediyor.

 

Kapadokya'da Unutulmaz Balayı Tatili

Kayak merkezleri size hitap etmiyorsa, ülkemizin eşsiz güzelliklerinden olan Kapadokya tam size göre! Kapadokya’da gözlerinizi rengârenk balonlara açıp partneriniz ile doğal mağaralardan çevrilmiş taş otellerde sıcak şarabınızı yudumlayabilirsiniz.
 
Türkiye’de balayı yapabileceğiniz yerleri ayrıca bir blog yazımızda yazdık! Keyifli okumalar.
 

Cunda Adası'dan Kışın Balayı Tatili

Cunda Adası her mevsim çok güzel bir bölge. Ancak sakinlikten hoşlanan çiftler için kışın ideal balayı bölgesine dönüşüyor. Sizde deniz kenarında sessiz sakin huzurlu bir balayı geçirmek istiyorsanız kışın Cunda Adası’na gitmek çok güzel bir fikir olacaktır.
 

Cunda Adası Gezilecek Yerler

Cunda’ya gittiğinizde görmeniz gereken birçok yer var. Ancak balayı için gidiyorsanız şüphesiz ki Aşıklar Tepesi ilk gitmeniz gereken yerlerden biri. Ay ışığı manastırı ise adada görmeniz gereken yerler arasında. Eğer eski Rum yapılarını incelemek dikkatinizi çekiyorsa Cunda Despot Evi tam size göre bir mekân olacaktır.  Ayrıca adaya oldukça yakın bir bölgede bulunan ve şeytanın ayak izi olduğu iddia edilen Şeytan Sofrası da adada görülmesi gereken yerler arasında yerini alıyor.
 

Balıkesir Bozcaada ve Gökçeada

Ülkemizde bulunan pek çok tatil yeri bizlere her mevsim güzellikler sunuyor. Bunlardan üç tanesine bakacak olursak Balıkesir, Bozcaada ve Gökçeada. Balıkesir hem merkezi hem de şehre bağlı birçok tatil bölgesiyle balayı yapmak isteyen çiftlerin gözdesi demek mümkün.
Bozcaada, Çanakkale şehrimize bağlı oldukça dingin ve huzurlu bir ada. Türkiye’nin en büyük 3. Adası olan bu sevimli ada kalabalıktan kaçmak isteyen çiftler için ideal.
 
Gökçeada ise eski Rum yapılarının sürprizleriyle sizi karşılayan çok huzurlu bir ada. Balayı yapmayı düşünüyorsanız mutlaka araştırmanız gereken yerlerden biri. Üstelik araç kiralama açısından da oldukça kolaylıklar sağlayan bir bölge olduğunu söylemek mümkün.

Yurt Dışında Kışın Balayı Yerleri

Birçok çiftin hayali şüphesiz ki yurt dışında balayı yapabilmektir. Özellikle kış mevsimi için görsel açıdan çiftleri büyüleyecek birçok balayı bölgesi mevcut. Ama siz de kış aşığı bir çiftseniz önerimiz İskandinav ülkelerinden yana İskandinav ülkeleri büyüleyici manzaralarıyla sizi mest ederken, araç kiralama yollarının çok kolay olmasıyla da size rahat bir balayı sunuyor.

Kıbrıs'ta Balayı Tatili

Kıbrıs ülkemizden olan seyahat kolaylığı sayesinde çiftlerin balayı için gözdesi haline gelmiş eşsiz bir ada. Kıbrıs’a Türkiye’den gemi ve uçak ile çok kısa bir zamanda ulaşmak mümkün. Üstelik balayı otellerinin güzelliğiyle de dikkat çekiyor.

Dubai'de Balayı

Yurt dışında balayı yapmak isteyen çiftlerin tercihlerinde Dubai’de ilk sıralarda yer alan bölgelerden. Dubai’yi ilk sıralara taşıyan otellerinin güzelliği ve oto kiralama yollarının kolay olması oluyor.

Viyane-Budapeşte'de Balayı

Ülkemizde kış mevsimi tüm soğukluğuyla devam ederken siz romantik ve sıcak bir balayı geçirmek istiyorsanız Viyana ve Budapeşte tam size göre olacaktır.

Türkiye'de Kışın Gidebileceğiniz 5 Balayı Oteli

Türkiye gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir ülke. Üstelik turizm açısından rağbet görmesi sebebiyle oldukça güzel pek çok otele de ev sahipliği yapıyor. Eğer balayınızı yurt içinde yapacaksanız bu çeşitlilik kafanızı karıştırabilir. Her açıdan size kendinizi iyi hissettirecek 5 balayı oteli ise şu şekilde;
 
-Cape Bodrum Luxury Hotel & Beach
-Kempinski Hotel The Dome Belek
-Regnum Carya
-Condorde De Luxe Resort
-Alesta Yacth Hotel

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.