Arama yapın

Türkiye’de Kışın Hafta Sonu Tatili Yapabileceğiniz Yerler

Türkiye’de Kışın Hafta Sonu Tatili Yapabileceğiniz Yerler
Sinan Daşpınar
Türkiye eşsiz doğal güzelliklere sahip olan bir ülkedir. Bu nimetlerden faydalanmak için ise yalnızca yaz aylarının beklenmesine gerek yoktur. Kış aylarında içinizi ısıtacak muazzam doğal güzellikler eşliğinde şehir hayatından uzaklaşabilirsiniz.
İçerik Başlıkları
    • Uzungöl
    • Beypazarı
    • Göynük
    • Ayvalık
    • Palandöken
    • Eskişehir
    • Kış Aylarında Ulaşımın En Kolay Yolu
Türkiye eşsiz doğal güzelliklere sahip olan bir ülkedir. Bu nimetlerden faydalanmak için ise yalnızca yaz aylarının beklenmesine gerek yoktur. Kış aylarında içinizi ısıtacak muazzam doğal güzellikler eşliğinde şehir hayatından uzaklaşabilirsiniz. Araba kiralama seçenekleri ile soğuk günlerde ulaşım sorunu yaşamadan seyahatinizi konforlu bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 

Uzungöl

uzungöl

Trabzon’un çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl tipik bir Karadeniz iklimine sahiptir. Özellikle kış aylarında yoğun yağış olan böyle bir tatil beldesi olması sebebiyle sıkça ziyaretçi ağırlamaktadır. Hafta sonunu sakin fakat bir o kadar eşsiz bir güzelliğin içinde geçirmek isteyenler için idealdir. Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği bölge kış aylarında çok daha sakin ve huzurludur. Hafta sonu küçük bir tatil kaçamağı için ideal bir bölgedir. Çevresinde bulunan restoran ve oteller keyifli bir tatil deneyimi imkânı sunmaktadır. Gölün çevresi tamamen ormanlar ile kaplıdır. Özellikle kar yağışının olduğu günlerde göl ve çevresi eşsiz bir manzaraya sebebiyet vermektedir.  1000 metre uzunluğa ve 500 metre genişliğe sahip olan Uzungöl’e kiralık araç seçenekleri ile konforlu bir yolculuk imkanı sunulmaktadır. 

Beypazarı

beypazarı

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Beypazarı Ankara’da yer almaktadır. Osmanlı tarihinde tımarlı sipahilerin kullandığı merkez haline gelmesi adının Bey-Pazarı şeklinde oluşmasına neden olmuştur. Tarihi dokuların yakından görülebilmesine imkân sunan muazzam konaklara ev sahipliği yapmaktadır. Birçok kültürü bünyesinde barındıran Beypazarı özellikle kış aylarında keyifli bir tatil deneyimi sunmaktadır. Ahşap ve taş evleri yakından görmek için oto kiralama yaparak kısa bir hafta sonu tatilinin tadını çıkartabilirsiniz. 

Göynük

göynük

Bolu ili sınırları içerisinde yer alan göynük mimari eserleri ile dikkat çeken bir bölgedir. Osmanlı kasabası olarak kullanılmasına bağlı olarak Osmanlı eserlerinin görülmesi mümkündür. Yeşillik alanının fazla olmasına bağlı olarak muazzam bir doğa manzarasına sahiptir. Ziyaret edilebilecek göller, türbeler, camiler, hamamlar ve tarihi Türk evleri bulunmaktadır. Tarih yapıların bölge içerisinde ki yerleşimini yakından görmek isterseniz otomobil kiralama ayrıcalıklarını değerlendirebilirsiniz. 

Ayvalık

ayvalık

Yalnızca yaz aylarında değil kış aylarında da görülmeye değer olan Ayvalık Marmara bölgesinde yer almaktadır. Ege kıyısında yer alan bu küçük belde Osmanlı döneminde önemli bir ticaret merkezi olarak kullanılmıştır. Her ne kadar yaz aylarında çok daha yoğun olarak turist ağırlasa da kış aylarında yurt içinden bölgeyi ziyarete gidenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. Özellikle şeytan sofrası olarak bilinen bölgede muazzam bir manzara eşliğinde vakit geçirmek olağandır. Eşsiz doğal güzellikleri, neoklasik döneme ait tarihi yapıları ile hafta sonunun keyifli geçirilebileceği beldeler arasında yerini almaktadır. 

Palandöken

palandöken

Doğunun zirvesi olarak adlandırılan Palandöken Erzurum’da yer almaktadır. Kış turizmi denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan palandöken özellikle kayak için sıkça tercih edilmektedir. Kış aylarını en iyi şekilde yaşamak ve bembeyaz olan dağlar eşliğinde keyifli bir tatil imkânı için mutlaka ziyaret edilmesi gereken yer arasındadır. 5 ay boyunca kayak yapmaya elverişli pistleri bulunmaktadır. Birbirinden farklı otel seçenekleri sayesinde hafta sonu tatillerinin ilgi odağı olmayı başarmıştır. Rent a car olarak sizlere sunduğumuz araçlarımız ile Palandöken’de keyifli bir zaman geçirebilir ve konforlu ulaşımın tadını çıkartabilirsiniz.  

Eskişehir

eskişehir

Kış aylarının yağmurlu ve yoğun karlı olarak geçtiği Eskişehir kış mevsiminin tadını çıkartmak isteyenler için oldukça ilgi çekicidir. Osmanlı dönemine ait birçok eserin görülebildiği şehirde gezip görülebilecek birçok yer bulunmaktadır. Hafta sonu tatili için tercih edilmesi durumunda oteller, kiralık villalar ve apartlar tercih edilebilmektedir. 

Kış Aylarında Ulaşımın En Kolay Yolu

Kış aylarında harika bir hafta sonu tatili yapabilmek için ulaşımın da harika olması gerekir. Bu sebeple “Türkiye’de Kışın Hafta Sonu Tatili Yapabileceğiniz Yerler” listesinde bulunan yerlere ulaşım sağlamanın en kolay yolu Miniyol aracılığıyla araç kiralama işlemi yapmaktır. Binlerce lokasyonda yüzlerce rent a car firmasına ait on binlerce aracı kolayca karşılaştırabileceğiniz bir platform olan Miniyol’da sadece üç adımda hızlı bir şekilde araba kiralama yapabilirsiniz. Planlarınızda bir değişiklik olduğu takdirde kesintisiz iade de alabildiğiniz Miniyol’un fırsatlarından yararlanmak için hemen web sitesini ziyaret edin veya 0850 304 6963 numaralı çağrı merkezimizle iletişime geçin.
Araç kiralama işlemi yapmak için tıklayınız.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.