Arama yapın

Kiralık Araba & Karavan

Kiralık Araba & Karavan
Sinan Daşpınar
Kiralık Araba & Karavan Nasıl Kiralanır? Kiralık Karavan Çeşitleri Nelerdir? Karavan Kiralayacakların Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?
İçerik Başlıkları
    • Kiralık Karavan Çeşitleri
    • Karavan Kiralayacakların Dikkat Etmesi Gerekenler
    • Kiralık Araba ve Kiralık Karavan Farkı
    • Karavanların Özellikleri

Tatilinizi yapmak ya da bir yere gitmek birçok ulaşım aracını kullanabilirsiniz. Bu ulaşım araçlarından araba ve karavan ise çoğunlukla tercih edilen iki araç türüdür. Tatilinizi istediğiniz gibi planlayabilmek, ulaşımınızı hatta belki de konaklamanızı kolaylaştırmak isteyebilirsiniz. Bu yüzden de araba ve karavan kiralamak sizler için iyi bir seçenek olabilir.

Kiralık Karavan Çeşitleri

Kiralık karavanlar genelde çekme karavan ve motokaravan olmak üzere ikiye ayrılırlar. 750 kg ve üstü ruhsata tabi olan çekme karavanlar, bir başka motorlu araç tarafından çekilen karavan tiplerine denir. Büyüklüklerine bağlı olarak 2-6 kişilik olabilmektedirler. Yine çeşidine bağlı olsa da çekme karavanların içinde mutfak, duş, tuvalet, ocak gibi ihtiyacınızı giderecek her türlü imkân vardır. Motokaravanlar ise, hareket edebilmek ve gidebilmek için başka bir motorlu araca ihtiyaç duymazlar. Motokaravanlar genelde çekme karavanlardan daha büyük oldukları için, daha çok ev tipi imkânlara sahiptir. Ev konforu sağladıkları için karavan ve uzun seyahatlerde motokaravanlar daha rahat olanaklar sunmaktadır.

Karavan Kiralayacakların Dikkat Etmesi Gerekenler

Eğer bir çekme karavan kiralanacaksa, karavanın büyüklüğüne onu çekecek olan aracın motor gücüne ve çekme kapasitesine göre karar verilmelidir. İstenmeyen durumların yaşanmaması için, çekme karavan kiralanmadan önce arabanızın motor gücü konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Motokaravanlarda ise yolcu kapasitelerine dikkat edilmelidir. Araç ruhsatında yer alan kişi sayısı kadar, bu araçlarla seyahat edilmelidir. Bununla birlikte ideal bir karavan herkes için uyku alanına ve salon alanına sahip, yine yeterli ve doğru mutfak gereçlerine sahip olmalıdır. Ayrıca yolculuğunuzun daha konforlu ya da daha rahat, ya da lüks geçmesini istiyorsanız bu özelliklere sahip karavanları incelemelisiniz. Karavan parkı ücretleri, benzin – yiyecek – içeceklerin tam olması, konaklama ve yolculuk sürecinin iyi hesaplanması gerekmektedir. Bu sayede karavanlarınızı kiralarken beklenmedik harcamalarınızı en aza indirmiş olursunuz.

kiralik-karavan-cesitleri-

Kiralık Araba ve Kiralık Karavan Farkı

Eğer az kişi ve yolculuğunuz kısa süreli olacaksa, gittiğiniz yerde kalacak bir yeriniz varsa karavanlardan daha ucuza birçok araç kiralayabilirsiniz. Bununla birlikte daha farklı ve istediğiniz yere gidebileceğiniz uzun turlara çıkacaksanız, rahatınıza düşkün ve bir o kadar da yolculuğu seviyorsanız, bütçeniz de yeterliyse karavan kiralamak ya da almak size göre olacaktır.

Karavanların Özellikleri

Modern karavanlarda güneş panelleri, şarjlı aküler, klimalar bulunmaktadır. Güneş panelleri ve şarjlı aküler sayesinde karavanların elektrik ihtiyaçları da karşılanmaktadır. Su konusunda ise içiniz rahat olabilir, karavanlarda 200 litrelik su tankları bulunmaktadır. Karavanların bununla birlikte atık su tankları bulunmaktadır. Bunlar duşlardan, tuvaletlerden, lavabolardan gelen suları depolamaktadırlar. Karavan genellikle tek aksa sahiptirler ve 3 ile 6.5 metre uzunluğa sahiptirler. Çoğunlukla 2 ila 6 kişilik kapasitelere sahiptirler. Daha öncede bahsedildiği gibi tuvalet, duş, ocak ve tezgâhı olan mutfaklara sahiptirler.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.