Arama yapın

Kemerburgaz Kent Ormanı Nerede ve Nasıl Gidilir? 

Kemerburgaz Kent Ormanı Nerede ve Nasıl Gidilir? 
Beyza Sakar
Bu yazımızda son yıllarda oldukça popülerleşen Kemerburgaz Kent Ormanı'nın nerede olduğunu ve nasıl ulaşım sağlanabileceğini sizler için detaylandırdık. Keyifli okumalar dileriz!
İçerik Başlıkları
    • Kemerburgaz Kent Ormanı Nerede?
    • Kemerburgaz Kent Ormanı'na Nasıl Gidilir?
    • Kemerburgaz Kent Ormanı’nda Neler Var?
      • Buz Pateni Pisti
      • Seyir Kulesi
      • Mağlova Su Kemeri
      • Çadır ve Kamp Alanları
    • Kemerburgaz Giriş Ücretleri Nelerdir?
    • Kemerburgaz Kent Ormanı Ziyaret Saatleri
    • Kemerburgaz Kent Ormanı’nda Neler Yapılır?

Farklı bitki türleriyle ilgi çeken, bahar aylarında yemyeşil görüntüsüyle adeta büyüleyen Kemerburgaz Kent Ormanı son yıllarda oldukça popülerleşen İstanbul'da gezilecek yerler arasında. Çok sayıda aktivite imkanı bulunan Temiz havası ve üst düzey güvenlik önlemleri sayesinde hafta sonu ailece gidilebilecek İstanbul gezi rotalarından biri olan Kemerburgaz Kent Ormanı hakkında merak edilenler ise çok fazla. Bu soruların başında Kemerburgaz Kent Ormanı Nerede ve Nasıl Gidilir?, Kemerburgaz Giriş Ücretleri Nelerdir?, Kemerburgaz’da Ne Yapılır? soruları geliyor. İşte Kemerburgaz Kent Ormanı hakkında merak edilen tüm bilgileri sizin için derledik. Keyifli okumalar dileriz!

250 tl indirim

Kemerburgaz Kent Ormanı Nerede?

kemerburgaz-orman

Kemerburgaz Kent Ormanı; İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Eyüpsultan ilçesinde, Göktürk Pirinççi Köyü mevkinde yer alan Alibeyköy Baraj Gölü kuzeyindedir.

Kemerburgaz Kent Ormanı'na Nasıl Gidilir?

Kemerburgaz’a ve Göktürk’e yakınlığı ile hafta sonları İstanbulluların ilgisini çeken Kemerburgaz Kent Ormanı’na 48, 48A ve  48L hat nolu İETT otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca aktarmalı olarak ormana metro ve minibüslerle de ulaşım sağlamak mümkündür.

Özel araç veya İstanbul araç kiralama hizmeti ile ormana ulaşım Hasdal Kavşağı’ndan sağlanmaktadır. Eğer şahsi araç ile geliyorsanız Hasdal Kavşağı’nda girip ardından Kemerburgaz-Göktürk istikametine ilerlemeniz gerekmektedir. Burada yer alan tabelaları takip ettiğinizde sağ tarafında kalan Kemerburgaz Kent Ormanı tabelasını göreceksiniz. Tabela istikametinde giderseniz alt geçitten geçerek Kemerburgaz Kent Ormanı’na ulaşabilirsiniz.

Adres: Göktürk Merkez, Pirinççi Köyü Kemerburgaz Yolu, 34077 Eyüpsultan/ İstanbul

Kemerburgaz Kent Ormanı’nda Neler Var?

Buz Pateni Pisti

Şehrin karmaşasından biraz da olsa uzaklaşıp doğayla iç içe güzel bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız, Kemerburgaz Kent Ormanı’nı mutlaka ziyaret listenize eklemelisiniz. Hafta sonu spor yapmak isteyen İstanbul halkının ilk tercihleri arasında yer alan Kemerburgaz Kent Ormanı'nda; bisiklet alanları, yürüyüş parkurları ve kış aylarında açık olan buz pateni alanında sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Seyir Kulesi

5 milyon 526 bin metrekarelik bir araziye kurulan Kemerburgaz Uluslararası Kent Ormanı içerisinde; seyir kulesi, futbol sahası, kır lokantası, çocuk oyun alanları, uçurtma alanları, basketbol ve voleybol sahası, bisiklet kiralama olanakları, küçük ve büyükbaş hayvan ahırları ve organik ürün pazarı bulunuyor.

Huzurlu ve eğlenceli vakitlerin en güzel adresi Kemerburgaz Kent Ormanı’nda dilerseniz sıcacık termos çaylarınız ve kahvelerinizle sevdiklerinizle güzel sohbetler edebilir, dilerseniz de ormanlık alan içerisinde yer alan kafe ve restoranda güzel bir yemek yiyebilirsiniz.

Mağlova Su Kemeri

Kemerburgaz Kent Ormanı kendi içinde büyük bir tarihi de barındırıyor desek yanılmayız. Ormanın içerisinde yer alan ve Mimar Sinan’ın başyapıtlarından biri olan Mağlova Su Kemeri Kemerburgaz Kent Ormanı'na geldiğinizde mutlaka görmeniz gerekenler arasında yer alıyor. Orman içinde kemere yürüyerek ulaşım da mümkün bu açıdan oldukça ziyaretçi çekiyor. Tarihi Kırkçeşme Su Yolu’nun en önemli eserlerinden biri olan Mağlova Su Kemeri bizce İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Çadır ve Kamp Alanları

Bahar ve yaz aylarında çadır kurmayı ve kamp yapmayı severler için Kemerburgaz Kent Ormanı biçilmiş kaftan diyebiliriz. İstanbul içinde olmasıyla ve ulaşım konusunda kolaylığıyla tercih sebebi alanlardan birisi. Ayrıca güvenlik açısından gelişmiş olan kent ormanı ailece ve arkadaşlarla kamp için de tercih edilebilir. Kent Ormanı içerisinde yer alan acil butonları sayesinde olası bir tehlike durumunda güvenlik görevlilerine ulaşmak oldukça kolay.

Kemerburgaz Giriş Ücretleri Nelerdir?

Hafta sonunu yeşilin içerisinde geçirmek isteyen İstanbullular ve turistlerin oldukça merak ettiği bir diğer soru Kemerburgaz Kent Ormanı giriş ücretleri sorusudur. İstanbul’un en önemli yeşil alanlarından biri olan Kemerburgaz Kent Ormanı’na yaya olarak girişler ücretsizdir.

Otomobil ile giriş yapıyorsanız 50₺, motosiklet ve ATV ile giriş yapıyorsanız 35₺ ve küçük minibüs ile giriş yapıyorsanız 110₺ şeklinde ücretlendirme bulunmaktadır. Ayrıca aracınızı girişte yer alan ücretsiz otoparka da bırakarak Kemerburgaz Kent Ormanı’nın tadını çıkarabilirsiniz.

Çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapan Kemerburgaz Kent Ormanı’nda kış aylarında faaliyet gösteren buz pistinin yarım saati 50₺, bir saatlik bisiklet kiralama 50₺ ve akülü motorların 15 dakikası 50₺ olarak belirlenmiştir.

Kemerburgaz Kent Ormanı Ziyaret Saatleri

İstanbul’un diğer ormanlarına göre güvenlik konusunda biraz daha üst düzey olan Kemerburgaz Kent Ormanı hafta içi 08.00’da açılmakta ve 21.00’da kapanmaktadır.

Ormanlık alanın sürekli kameralar ile takip edildiği kent ormanının çeşitli yerlerinde acil butonları da bulunmaktadır. Herhangi bir durumda bölgede bulunan güvenlik görevlileriyle bu butonlar kullanılarak iletişim kurulmaktadır.

Kemerburgaz Kent Ormanı’nda Neler Yapılır?

İstanbul’un en büyük kent ormanı olan Kemerburgaz Kent Ormanı’nda yapılacak aktiviteler listesi görenleri heyecanlandırmaktadır. Çok sayıda aktiviteye imkân tanıyan kent ormanını eğer kış aylarında ziyaret ediyorsanız 400 metrelik buz pistinde ailece eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Her yaştan ziyaretçi için keyifli vakit sunan buz pistini denemenizi tavsiye ederiz.

Kemerburgaz Kent Ormanı’nda yapılacak en güzel şeylerden biri de uzun yürüyüş parkurlarında, temiz hava ve göl manzarası eşliğine yürüyüş yapmaktadır. Diğer ormanlık alanlara göre daha uzun olan bu yürüyüş parkurlarında keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Dilerseniz ormanlık alan içerinde yer alan işletmede güzel bir hafta sonu kahvaltısı da yapabilirsiniz. Tabi bunun yanında manzaraya karşı çay keyfinin olmazsa olmazlar arasında olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Ayrıca güzel bir bisiklet turu içinde biçilmiş bir kaftan olan Kemerburgaz Kent Ormanı’nda isterseniz kendi bisikletinizle isterseniz bisiklet kiralayarak ormanlık alanı keşfe de çıkabilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.