Arama yapın

İzmir Bombası’na Dair Her Şey Burada!

İzmir Bombası’na Dair Her Şey Burada!
Sinan Daşpınar
Dışı ince hamur ve içerisinde çikolata bulunan İzmir'in ünlü tatlısı bomba göründüğünden daha pratik bir tatlıdır. Küçük detaylar dikkate alındığı zaman oldukça basittir.
İçerik Başlıkları
    • İzmir Bombası Türleri
    • İzmir Bombası Kaç TL?
    • İzmir Bombası Nerede Yenir?
    • Sevinç Pastanesi
    • Bravo Pastanesi
    • Çelebi Unlu Mamuller

İzmir Bombası Nasıl Yapılır?

Dışı ince hamur ve içerisinde çikolata bulunan İzmir'in ünlü tatlısı bomba göründüğünden daha pratik bir tatlıdır. Küçük detaylar dikkate alındığı zaman oldukça basittir. Hamur ince açılmalı ve çikolatanın üzerini tamamen örtmemeli ve herhangi bir yerden hava almamalıdır. Fırında fazla pişirirsek içindeki çikolata sertleşebilir, buna dikkat etmelisiniz.
 
· Derin bir kabın içerisinde margarin, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu ve unu ele yapışmayacak kıvam alana kadar yoğurun.
· Hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
· Dinlenen hamurdan 15 adet küçük top yapın.
· Hamuru açarak üzerine çikolatayı yerleştirin.
· Hamuru çikolatanın üzerinde bir demet gibi yuvarlayın ve fazlalığı kesin.
· Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine hamuru topladığınız kısım altta kalacak şekilde yerleştirin.
· Bombaları önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
 

İzmir Bombası Türleri

İzmir Bombası

Son zamanlarda popüler bir yiyecek olarak karşımıza çıkmasıyla beraber İzmir bombası türleri de ortaya çıkmıştır. En meşhuru ve orijinali normal çikolatalı olan türüdür. Bunun haricinde artık bitter çikolatalı, çikolata parçacıklı, yulaf ezmeli ve fındıklı, tahinli ve yer fıstıklı, diğer yandan frambuazlı gibi çeşitleri de bulunmaktadır.
 

İzmir Bombası Kaç TL?

İzmir bombası artan popülerliği ile herkes tarafından merak edilen ve ulaşılmak istenen bir yiyecek haline geldi. İnsanlar haliyle İzmir bombası fiyatı için araştırma yapıyorlar. Günümüzde 1 adet İzmir bombasının fiyatı ortalama olarak 12.50 Türk Lirası civarındadır.
 

İzmir Bombası Nerede Yenir?

İzmir bombası isminden de anlayabileceğiniz gibi İzmir’de yenir. Oldukça popüler olmasıyla birlikte günümüzde hemen hemen her şehirde yapılmaya başlanmıştır. Her şehirde artık kolayca bulabileceğiniz bir tatlı ve kurabiye türü olarak karşımıza çıkıyor ve bulması eskiye göre daha kolay. Fakat her şeyi yerinde yemek iyidir sözünden yola çıkarak İzmir bombasını da İzmir’de yemeniz tavsiye edilir. 
 

Sevinç Pastanesi

Alsancak'ın göbeğinde işlek bir köşedeyiz ve Sevinç Pastanesi 1957'den beri burada. Bir İzmir klasiği, bir buluşma merkezi, şık bir Türk kahvesi içilebilecek bir yer, çay içmek ve tatlı bir şeyler yemek için harika bir pastane. 
 
Atatürk Müzesi'ni hatırlamak istiyorsanız önce bu kafeye gelin. Sevinç Pastanesi'nde Fransız ve Rus mutfaklarından yemekler sipariş edilebilir. Lezzetli Pavlova, dondurma ve halo halo sipariş edebilirsiniz. Ayrıca bir İzmir klasiği olan İzmir bombası yiyebilirsiniz. Harika çay, kahve veya limonata ile keyif yapabilirsiniz.
 
Bu noktanın harika konumu, herhangi bir ulaşım aracıyla ulaşmayı kolaylaştırır. Bu kafedeki güler yüzlü personel, müşterilerine ne kadar değer verdiklerini gösterebilir. İyi hizmet, bu lokantacıların önemsediği bir şeydir. Uygun fiyatları takdir edeceksiniz. Keyifli ambiyans nedeniyle birçok ziyaretçi Sevinç Pastanesi'ne sadıktır.
 

Bravo Pastanesi

Özellikle dondurmasıyla meşhur olan bu pastane İzmir’in en ünlü pastanelerinden biridir. Bostanlı Karşıyaka’da bulunan bu pastanede harika tatlılar ve içecekler ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle İzmir bomba ile tadı damağınızda kalacak bir lezzeti yakalayabilirsiniz.
 

Çelebi Unlu Mamuller

İzmir bombanın mucidi olarak kabul edilen bu pastane İzmir’in en meşhur pastanelerinden biridir. Alsancak’ta bulunan bu harika mekan ziyaret etmek ve tatlı bir şeyler yemek için oldukça ideal bir mekandır.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.