Arama yapın

İsveç Gezi Rehberi

İsveç Gezi Rehberi
Sinan Daşpınar
İskandinavya’nın en güzel ülkelerinden biri olan İsveç her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. Bu yüzden Miniyol sizler için İsveç Gezi Rehberi yayınladı.
İçerik Başlıkları
    • Göteborg
    • Laponya,Abisko
    • Stockholm
    • Malmö

Kuzey Avrupa’da bulunan İsveç cezbedici doğası ve sevimli mimarisi ile birçok gezginin favori durakları arasındadır. Miniyol siz değerli okurlar için İsveç Gezi Rehberi oluşturdu.

isvec-gezi-rehberi

Göteborg

İçinde iki farklı üniversite bulunmasından ötürü öğrenci şehri olarak tanımlayabileceğimiz Göteborg aynı zamanda kıyı şehridir. Ülkenin gelir kaynağına büyük destek sağlayan Göteborg’da taze ve lezzetli deniz ürünleri yiyerek manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Haga’da bulunan ahşap evler ile mimari hayranlarını da etkisi altına alabilecek bir şehirdir Göteborg. Şehirde dünyadaki en büyük lunapark bulunmakta olsa da şehir, sanılanın aksine gece hayatı yönünden sakindir. Göteborg, İskandinavya’nın en rağbet gören festivallerinden olan Göteborg Film Festivali, Metaltown ve Way Out West gibi gençlerin de çokça ilgilendiği ve katıldığı etkinlik ve festivallere de ev sahipliği yapmaktadır. İsveç’te yiyebileceğiniz lezzetli ve çeşitli yiyecekleri ile de ünlüdür. Hagabullen çöreği, yengeç etli ekmek, turtalar, balık, geyik eti ve gevalia(kahve) denemeniz gereken lezzetler arasındadır. Özetle Göteborg birçok gencin ve asla yaşlanmayanların uğraması gereken yerlerdendir.
 

Laponya,Abisko

İsveç’in en kuzeyinde bulunan Laboska bölgesinin Abisko kasabası gök manzarası ile ünlenmiştir. Her yıl milyonlarca ziyaretçi kuzey ışıklarını izlemek için Abisko’ya gelmektedir. Nefes kesici kuzey ışıkları kendinizi büyülü bir diyarda hissetmenizi sağlamaktadır. Az bulutlu açık havada ışıkların yoğun bir şekilde görüldüğü bölgeye yakın bir yerde olan ve birçok ender hayvan, bitkilere de ev sahipliği eden Abisko Milli Parkı da görülmeden geçilmemelidir.
 

Stockholm

17. yüzyıldan beri korunmuş tarihi ile İsveç Drottningholm Sarayı, kraliyet severleri Stockholm’e çekecektir. Hala kraliyet ailesinin de içinde konakladığı sarayın bazı bölümleri ziyaretçilere açıktır. Aynı zamanda birçok müze ve katedrale ev sahipliği yapan Stockholm gezi severlerin favori duraklarından birisidir. Stockholm şehir müzesi, Skansen açık hava müzesi, ABBA the Museum, Vasa Müzesi ve fotoğraf müzesi(fotografiska) şehrin tarihi yapısını ve dokusunu gözler önüne seren yapılardır. Ek olarak Stockholm Sodermalm olarak bilinen hipster mahallesine de vaktiniz varsa mutlaka uğramalısınız.  
 

Malmö

Ülkenin en büyük üçüncü kenti olan Malmö İsveç Gezi Rehberi yazımızın son sırasında yer almaktadır. Tarih severler eski şehir merkezini ve Doğal Tarih Müzesini gezebilir ve bilgilenebilirler. Konstmuseum (Sanat Müzesi) ise birçok sanatseverin de odak noktası haline gelmiştir. Dünyaca ünlü Öresund Köprüsü hem mimarisi ile hem de İsveç ve Danimarka'yı birbirine bağladığı için birçok turistin görmek istediği bir köprüdür. Stortorget ise şehrin ana meydanıdır. Meydanda bulunan belediye binası ve tarihi 1500’lü yıllardan kalma eczane ziyaret edilen gözde yerler arasındadır. Sularla çevrili Malmö Kalesi ise bir adet akvaryuma ev sahipliği yapmaktadır. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.