Arama yapın

İstanbul’un Saklı Cenneti: Şile Saklıgöl

İstanbul’un Saklı Cenneti: Şile Saklıgöl
Sinan Daşpınar
İstanbul’un karmaşasından ve kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin en çok tercih ettikleri yerlerin başında Şile gelmektedir. Şile’de gezip görülecek o kadar çok yer var ki. Bunlardan en önemlisi ve en güzellerinden birisi Şile Saklıgöl.
İçerik Başlıkları
    • Şile Saklıgöl’de Ne Yapılır?
    • Saklıgöl Kahvaltı Fiyatları 2023
    • Şile Saklıgöl Nerede? Şile Saklıgöl Nasıl Gidilir?
    • Saklıgöl’de Bulunan Mekanlar
      • Karamandere Saklıgöl
      • Ayşe Abla’nın Yeri
      • İkinci Bahar Köy Kahvaltısı
      • Mola Gözleme
      • Masla Evi Köy Kahvaltısı
    • Şile Saklıgöl’de Konaklamak İçin Yerler

İstanbul’un karmaşasından ve kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin en çok tercih ettikleri yerlerin başında Şile gelmektedir. Şile’de gezip görülecek o kadar çok yer var ki. Bunlardan en önemlisi ve en güzellerinden birisi Şile Saklıgöl.

Saklıgöl’e geldiğinizde büyülenecek ve bütün stresinizi geride bırakacaksınız. Gölün etrafını sarmış ağaçlar ve kuş sesleri ile mükemmel bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

Saklıgöl Kafe

Şile Saklıgöl’de Ne Yapılır?

Saklıgöl’ün etrafına kurulmuş restoran ve kafede dilerseniz sabah kahvaltısı dilerseniz öğle yemeği dilerseniz keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Unutulmayacak bir kahvaltı yapmak için Şile Saklıgöl kahvaltı derim ve susarım. Kahvaltı için hafta sonu gelecekseniz sabah saat 10:00’da sonra yoğunluk başlıyor. Kahvaltı haricinde mangal, ızgara, balık ve tatlı seçenekleri bulunur.

Yok, ben gezmeyi doğada vakit geçirmeyi severim diyorsanız Saklıgöl tam yeri. Yürüyüş parkuru, bisiklet yolu ve eşsiz doğası ile sabah sporu yapmak isteyenler içinde güzel bir tercih olacaktır.

Piknik meraklıları için kurulmuş alanda kendin pişir kendin ye alanları kurulmuş. Burada masa ücretiniz ödeyerek mangal ve piknik yapabilirsiniz. Kiralayacağınız masaya göre fiyatlar değişiklik gösterir. Saklıgöl’de bulunan işletmeler tek bir yere ait o yüzden tek tuvalet bulunuyor ve ücretli. Bunun haricinde duş yeri, mescit yeri gibi yerlerde bulunuyor. Bizim tavsiyemiz imkanınız varsa hafta içi gelmeye çalışın aksi durumda çok kalabalık olmaktadır.

Saklıgöl kenarında bulunan işletmeler sabah 08:00-23:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Profesyonel fotoğraf çekimleri için önceden haber vermeniz gerektiğini söylemekte fayda var.

Saklıgöl

Saklıgöl Kahvaltı Fiyatları 2023

Saklıköy'de kahvaltı fiyatları kişi başı 250 TL - 400 TL arasında değişiklik gösteriyor. Tek kişili kahvaltı tabakta veriliyor. 2 ve üstü kişi sayısında serpme kahvaltı veriliyor. Kahvaltı içeriğinde; bal, kaymak, tereyağ, sigara böreği, kaşar peyniri, patates tava, köy peyniri, reçel, salatalık, domates, sahanda yumurta, siyah zeytin, yeşil zeytin, siyah erik, roka, maydanoz, biber

Şile Saklıgöl

Şile Saklıgöl Nerede? Şile Saklıgöl Nasıl Gidilir?

Saklıgöl Şile merkeze 8 km uzaklıkta yer almaktadır. İstanbul’dan Şile istikametine giden yolu takip ederek Ahmetli Köyü istikametinden 4 km sonra Saklıgöl’e ulaşabilirsiniz.

Kişisel aracınız ile gittiğinizde otopark bulunmaktadır. Şile Saklıgöl’e gitmenin en kolay yolu araç kiralama yapmaktadır. Araç kiralama yapmanın en kolay yolu ise Miniyol’dan araba kiralama yapmaktır. Türkiye’nin en büyük araç kiralama pazarı Miniyol’dan binlerce aracı ve rent a car şirketini anında listeleyebilir ve filtreleyebilirsiniz.

Şile Saklıgöl İETT ile 139A Üsküdar-Şile/Ağva ya da 139T Tepeüstü/Şile otobüslerini kullanabilirsiniz.

Saklıgöl’de Bulunan Mekanlar

Karamandere Saklıgöl

Adres: Karamandere, Şile

Telefon: 0216 731 21 69

Ayşe Abla’nın Yeri

Adres: Şile yolu üzeri Doğa Asya Park karşısı

Telefon: 0536 941 27 73

İkinci Bahar Köy Kahvaltısı

Adres: Çavuş Mevki, Şile

Mola Gözleme

Adres: Çavuş Mevki, Şile

Masla Evi Köy Kahvaltısı

Adres: Ağva Mah. Yakuplu Cad. No:260

Telefon: 0216 721 71 03

Şile Saklıgöl’de Konaklamak İçin Yerler

  • Best Western Şile

  • Fener Motel

  • Motel Sebastian

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.