Arama yapın

İstanbul’un En İyi 10 Vegan Restoranları

İstanbul’un En İyi 10 Vegan Restoranları
Sinan Daşpınar
Kadıköy'ün Yeldeğirmeni semtinde 2014 yılının ortalarında açılan renkli vegan kafe, Ocak 2020'de bu lokasyonda yeniden açıldı. Kapalı/açık yemek seçenekleriyle sokağa açılıyor.
İçerik Başlıkları
    • Rulo Lezzetler
    • Healin Foods
    • Helvetia
    • Minoa Books & Coffee
    • Vegan İstanbul
    • Plus Kitchen
    • Kalamissia
    • Kase No:16
    • Galata Kitchen

Mahatma Cafe

Kadıköy'ün Yeldeğirmeni semtinde 2014 yılının ortalarında açılan renkli vegan kafe, Ocak 2020'de bu lokasyonda yeniden açıldı. Kapalı/açık yemek seçenekleriyle sokağa açılıyor. Pilav, kuru fasulye, falafel, bulgur, patates püresi, dolma, mercimek çorbası, patlıcanlı güveç gibi Türk, Akdeniz/Ortadoğu yemekleri sunar. Sızma zeytinyağı ve yerel ve mevsim sebzeleri kullanır.
 

Rulo Lezzetler

Türk yemekleri ve sebze ve baklagillerden yapılan salatalar sunan büfeli bir sandviç ve dürüm dükkanı. Nohut, patlıcan, fasulye, buğday ve mercimek salataları, çiğ köfte, fırında patates, cips, havuç ve humuslu ve muhammaralı kırmızı lahana salataları dahil, dürümünüzde ne istediğinizi seçin.
 

Healin Foods

Teşvikiye Camii'ni hatırlamak istiyorsanız önce bu restorana gelin. Uluslararası mutfak havasındaysanız, Healin doğru bir seçimdir. Acıktıysanız, güzelce pişirilmiş menudo, salata ve zeama için buraya gelin. Buranın size sunduğu cheesecakeler çok lezzetli. Yemeğinize harika latte, taze meyve suları veya smoothie'ler ile başlayın. Burada et servis edilse de genel olarak vegan seçenekler de oldukça geniş bir şekilde mevcuttur.
 

Helvetia

Et servis edilir, vegan seçenekleri mevcuttur. Büfesinden çeşitli yemeklerle gelen tabaklar sunuyor. Menü günlük olarak değişir ve vegan yemekleri, çorbalar ve kabak börekleri ve haşlanmış sebzeler gibi yanları içerir. Açık mutfak, rahat ortam, ücretsiz Wi-Fi. İstiklal Caddesi yakınında harika bir restoran olarak karşımıza çıkıyor.
 
İstanbul’un En İyi 10 Vegan Restoranları

Minoa Books & Coffee

Beşiktaş'ın popüler semtinde yer alan Minoa Books and Coffee, kahvesini yudumlayan, yemek yiyen, dizüstü bilgisayar başında çalışan ve kitap okuyan insanlarla dolu. Sıcak aydınlatması, büyük bir kitap kütüphanesi ve kaliteli kahvesi ile ziyaret etmek için harika bir sakinleştirici yer. Günü orada kolayca geçirebilirsiniz.
 
İçeride oturmanın yanı sıra, sıcak bir yaz gününde kahvaltı veya öğle yemeğinin tadını çıkarmak için harika bir yer olan geniş bir açık terasa sahiptirler.
 

Vegan İstanbul

Vegan İstanbul'da yemek yedikten sonra görmeniz gereken yer kesinlikle Orhan Kemal Müzesi. Bu restoranda size vejetaryen mutfağı servis edilecektir. Vegan İstanbul'un birçok misafiri burada mükemmel pişmiş pizza, turta ve falafel servis edildiğini belirtiyor. Burada müşteriler lezzetli yemeklerin derinlerine inebilir ve iyi baklava ve lezzetli keklerin tadına bakabilir. Harika çayı veya lezzetli kahveyi burada en iyi şekilde tüketebilirsiniz.
 

Plus Kitchen

Plus Kitchen'da yemek yedikten sonra Teşvikiye Camii ziyareti gerçekleştirebilirsiniz. Bu kafede konuklar lezzetli vegan yiyecekler deneyebilir. Acıktıysanız iyi bir simit için buraya gelin. Latte sevenler buranın lattesini çok iyi bulacak. Plus Kitchen, harika servisi ve size her zaman yardıma hazır olan güler yüzlü personeli ile tanınmaktadır.
 

Kalamissia

Arsan Kalesi yakınındaysanız bu kafeye gidebilirsiniz. Türk mutfağının menüsünü Kalamissia'da sipariş edin. Bir dizi yorumcu, burada zeama'nın mükemmel şekilde pişirildiğini ve servis edildiğini söylüyor. Bu yerde her zaman lezzetli keklerin tadını çıkarabilirsiniz. İçecekler arasında ise kahveler oldukça dikkat çekmektedir.
 

Kase No:16

Teşvikiye Camii'nin hoş manzarasına sahip bu restoranda yemek yemek misafirler için güzel bir deneyim olacaktır. Mükemmel pişmiş zeama, menudo ve peka sipariş edin. Pek çok ziyaretçi güzel keklerin tadını çıkarmak için buraya gelir. Kase No.16'da leziz smoothie'ler veya harika meyve suları sizi bekliyor .
 
Verimli personel, tüm yıl boyunca insanları ağırlıyor. Profesyonel hizmet, ziyaretçilerin yorumlarında vurguladıkları bir şeydir. Çoğu yorumcu, yemeklerin uygun fiyatlarla sunulduğunu not eder. Güzel dekor ve ev sıcaklığındaki atmosfer, müşterilerin burada kendilerini rahat hissetmelerini sağlar.
 

Galata Kitchen

Galata Kulesi'nin yanı sıra civardaki Galata Kitchen isimli restoranı ziyaret edin. Bu restoranın konforunda Türk ve Vejetaryen mutfaklarından oluşan menünün yeni yemeklerini keşfedin. Galata Kitchen iyi çorba, hindi ve nohut salataları sunar. Burada konuklar lezzetli yemeklerin derinliklerine inebilir ve lezzetli tiramisu, yoğurt ve halo halo'nun tadına bakabilir. Burayı ziyaret ederken, lezzetli şarapları tatmak şart. Burada harika kahve, çay veya meyve suyu sipariş edebilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.