Arama yapın

İstanbul’un En Güzel Ormanı: Belgrad Ormanı

İstanbul’un En Güzel Ormanı: Belgrad Ormanı
Sinan Daşpınar
Belgrad Ormanı neredir? Belgrad Ormanı'na nasıl gidilir? Belgrad Ormanı'nda kamp yapılır mı? Belgrad Ormanı'nda gezilecek yerler. Belgrad Ormanı giriş ücretleri.
İçerik Başlıkları
    • Belgrad Ormanı’na nasıl gidilir?
    • Belgrad Ormanı’nda Piknik Yapılır Mı?
    • Belgrad Ormanı’nda Kamp Yapılır Mı?
    • Belgrad Ormanı 2022 Yılı Giriş Ücreti Ne Kadar?
    • Belgrad Ormanı’nda Gezilecek Yerler

İstanbul denildi mi akla ne gelir? Trafik, kalabalık, çevre kirliliği… Okurken bile içiniz sıkıldı değil mi? O zaman kendinize bir iyilik yapın ve bugün keşfe çıkın. İstanbul’un kargaşasından uzaklaştığınızda harika bir yer: Tarihi güzellikleri, büyüleyici yapısı, doğası, manzarası... İstanbul'da Belgrad Ormanı sizi bekliyor!

Miniyol olarak İstanbul’un tüm güzelliklerini günden güne ortaya çıkaracağız. Bugün ise gündemimiz İstanbul'un göbeğinde bir cennet: Belgrad Ormanı.
 
Belgrad Ormanı İstanbul’un deyim yerindeyse oksijen deposudur. Tarihi ise çok ama çok eskilere dayanmaktadır. Bizans ve Osmanlı dönemlerinde içme suyunun en büyük kaynakları arasında yer almaktaymış. Deniz seviyesinden çok yüksek olmamasına rağmen oldukça çok yağış alan bir bölgedir. Belgrad Ormanı ismini ise Kanuni Sultan Süleyman’ın Sırbistan Seferi’nden dönerken yanında getirdiği Belgrad'lıları yerleştirdiği Belgrad köyünden almaktadır.
 
Belgrad Ormanı İstanbul’un en güzel ekosistemine sahip yerlerinden birisidir. Yürüyüş ve spor yapmak isteyenler için alanlar bulunmaz bir nimettir. Hemen yakınında ise Atatürk Arboretum bulunmaktadır ve kesinlikle görmeden geçmemeniz gereken bir alandır. Eşsiz doğası ile sizleri büyüleyen Belgrad Ormanı, içerisinde bulundurduğu 18 farklı ağaç türüyle İstanbul'un oksijen deposu ismini de sonuna kadar hak ettiğini bizlere göstermektedir.
Belgrad Ormanı’nda bulunan 18 farklı ağaç türü; Sapsız meşe, saplı meşe, mazı meşesi, doğu kayını, Macar meşesi, adi gürgen, yapışkan kızılağaç, saçlı meşe , gümüşi ıhlamur, boz söğüt ,sivri meyveli dişbudak, gürgen yapraklı karaağaç, Anadolu kestanesi, ova akçaağacı, kuşüvezi, titrekkavak, adi fındık, aksöğüt.
 
Belgrad Ormanı ağaçlar

Belgrad Ormanı’na nasıl gidilir?

Belgrad Ormanı İstanbul Sarıyer ilçesine bağlıdır. Çayırbaşı’na 5 kilometre, Büyükdere’ye 6 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Ulaşımda ise hem otobüs hem de şahsi araç seçenekleriniz bulunmaktadır. Şahsi aracı olmayanlar için ise araç kiralama seçeneği her zaman bulunmaktadır.  Miniyol ile araç kiralama yaparak Belgrad Ormanı'na İstanbul'un her noktasında rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. 
  • Şehir merkezinden Çayırbaşı-Bahçeköy hattını takip edebilirsiniz.
  • Dilerseniz Alibeyköy-Kemerburgaz-Terkoz hattını kullanabilirsiniz.
Belgrad Ormanı Bank

Belgrad Ormanı’nda Piknik Yapılır Mı?

Belgrad Ormanı piknik yapmak isteyenler için çok sayıda mesire alanı seçeneği sunmaktadır.
  • Ayvat Bendi
  • Binbaşı Çeşmesi
  • Benler
  • Kömürcübent
  • Kirazlıbent, Irmak
  • Mehmet Akif Ersoy
  • Neşet Suyu
  • Falih Rıfkı Atay
  • Fatih Çeşmesi
Belgrad Orman’ında sadece belirli alanlarda mangal yapabilmektesiniz. Dumansız hava sahası olan yerlerde özellikle ateş yakmanıza izin verilmemektedir.
 

Belgrad Ormanı’nda Kamp Yapılır Mı?

Belgrad Ormanı tamamen koruma altında olan bir ormandır. Farklı bitki türleri ve yaban hayatı bulunmaktadır. Orman içerisinde geyik üretim çiftliği bulunmaktadır. Orman içerisinde geyiğe, domuza, karacaya, tilkiye ve bazı bölgelerde çakala rastlayabilirsiniz. Yaban hayatına ve hayvanlara yaklaşıp zarar vermemeniz gerekmektedir. Belgrad Ormanı’nda yasal olarak kamp yapmak yasaktır. Orman, Orman İşleri Genel Müdürlüğü ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından denetim altındadır. Koruma altında olan parklarda yasal olarak kamp yapmak yasaktır. Belgrad Ormanı’nda özel olarak işletilen mesire alanları bulunmaktadır, bu alanların bazıları belediyeler tarafından işletilmektedir. Özel olarak işletilen yerlerden izin alarak kamp yapmanız mümkün.
 
Orman içerisinde kamp yapanları görmeniz mümkün. Orman içerisinde çadır kurduğunuzda orman yasasına göre cezanız 50 TL olacaktır. Orman sorumluları çadırınızı gördüğünüzde çadırınızı kaldırmanız konusunda uyaracak ve 50 TL’lik para cezanızı uygulayacaklardır. Yerde ateş yakmanın cezası 1 ile 3 yıl arası hapis cezası olduğunu da sizlere hatırlatmak isteriz.
 
Belgrad Orman Yol
 

Belgrad Ormanı 2022 Yılı Giriş Ücreti Ne Kadar?

  • Belgrad Ormanı Yaya Giriş Ücreti: 4 TL
  • Belgrad Ormanı Otomobil Giriş Ücreti: 10 TL
  • Belgrad Ormanı Minibüs Giriş Ücreti: 35 TL
  • Belgrad Ormanı Midibüs Giriş Ücreti: 60 TL
  • Belgrad Ormanı Otobüs Giriş Ücreti: 110 TL

Belgrad Ormanı’nda Gezilecek Yerler

Belgrad Ormanı’na geldiğinizde tarihi bentleri, geyik üretim tesislerini, Neşet Suyu Tabiat Parkı’nı ve Üçgen Evi gezebilir; orman içerisinde trekking yapabilirsiniz.
 
Belgrad Ormanı Neşet suyu Tabiat Parkı’nda yer alan 6200 metre uzunluğunda ki koşu parkurunda spor ve yürüyüş yapma imkânınız var. Ben fotoğraf çekilmek de isterim derseniz, her yer zaten bir fotoğraf karesi... 
Haydi o zaman Belgrad’a keşfe çıkalım. Ama öncesinde ulaşım tercihimizi netleştirelim. Miniyol.com üzerinden en uygun fiyata araç kiralayarak Belgrad Ormanı'nı keşfe çıkmak istiyorsanız hemen buraya tıklayınız. 
 
İstanbul'un diğer ormanlarını öğrenmek için tıklayınız. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.