Arama yapın

İstanbul’daki Kitap Kafeler

İstanbul’daki Kitap Kafeler
Sinan Daşpınar
İstanbul her şeyiyle büyüleyici bir şehir. İstanbul’da kitap okumak, ders çalışmakta bir o kadar etkileyici. Farklı konseptlerdeki kitap kafeleri, ders çalışmak, kitap okumak ve kafanızı dinlemek için birebir. Miniyol’dan araç kiralama yaptıktan sonra İstanbul’da gidebileceğiniz kitap kafeleri sizin için sıraladık.
İçerik Başlıkları
    • İstanbul Kitapçısı
    • Türk Alman Kitapevi ve Kafe
    • Minoa
    • Nail Kitapevi
    • Salt Galata
    • Penguen Kitapevi
    • Tasarım Bookshop ve Cafe
    • Sancho Panza
    • Fahriye
    • Cafe Lumiere
İstanbul her şeyiyle büyüleyici bir şehir. İstanbul’da kitap okumak, ders çalışmakta bir o kadar etkileyici. Farklı konseptlerdeki kitap kafeleri, ders çalışmak, kitap okumak ve kafanızı dinlemek için birebir. Miniyol’dan araç kiralama yaptıktan sonra İstanbul’da gidebileceğiniz kitap kafeleri sizin için sıraladık. İstanbul’da araç kiralama işlemlerinizi miniyol.com üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Rent a car firması karşılaştırması yapabilirsiniz ve oto kiralama işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. 
 
Haydi, şimdi İstanbul’daki kitap kafelere bir bakalım;

İstanbul Kitapçısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan İstanbul Kitapçısı ve kitap kafe Kadıköy, Karaköy, Eminönü, Şerefiye Sarnıcı, Beşiktaş, Beyoğlu, Panorama 1453, Müze Gazhane, Mecidiyeköy, Bağcılar’da 8 şubesiyle hizmet veriyor. İstanbul’un en güzel köşelerinde bulunan İstanbul Kitapçısı ve kitap kafesi ile denizin, şehrin keyfini çıkartarak çayınızla, kahvenizle kitabınızı okuyabilirsiniz. İstanbul’daki kitap kafeler arasında sizi İstanbul’a tekrar tekrar âşık edecek bir kitap kafe diyebiliriz.

Türk Alman Kitapevi ve Kafe

İstiklal Caddesi’nde yer alan Türk Alman Kitapevi Franz Mühlbauer isimli savaştan kaçmış bir Alman Yahudi’si tarafından kurulmuştur. Yerli ve yabancı gazetelere ve birçok yayına ulaşabileceğiniz kitap kafederahatlıkla kahvenizi yudumlarken kitabınızı okuyabilir ve dersinizi çalışabilirsiniz. 

Minoa

İstanbul Akaretlerde bulunan kitap kafe. 2014 yılında kurulan kitap kafe üç katlı mağazası ve 45 binin üstünde kitapları ile büyülemekte. Edebiyattan, sanata, fotoğrafçılıktan, grafik tasarıma aklınıza gelecek her türden kitabı bulunduruyor. Hadi Minoa’nın büyüleyici dünyasını yerinde keşfetmeye gidelim. 

Nail Kitapevi

Kuzguncuk, İstanbul’un en eski, en güzel yerlerinden birisi. Boğaz semtleri her zaman güzeldir, Kuzguncuk bir başka güzeldir. İşte Kuzguncukta bulunan harika bir kitap kafe Nail Kitapevi. Kuzguncuğa gittiğinizde harika bir bina göreceksiniz. Üstünde Nail Kitapevi yazıyor. Oraya girdiğinizde tavana kadar uzanan kütüphanesinden kendinizi kaybedeceksiniz. İstanbul’daki kitap kafeler arasında en çok tercih edilenlerden birisi. 

Salt Galata

Kahve ve kitap ayrılmaz ikilidir. Beyoğlu’nda bu ikilinin ne iyi kavuştuğu yerlerden birisi neresi diye sorsalar Salt Galata deriz. Harika Fransız mimarisi, huzurlu atmosferi ile İstanbul’daki kitap kafeler arasında Salt Galata gidilesi, görülesi, kahve içilesi ve kitap okunası kitap kafelerinden en huzurlularından biridir. Yazarken bile insanın içi huzurla doluyor. Hadi ne duruyoruz. 

Penguen Kitapevi

Ben hem kitap satın almak istiyorum, hem kitap okumak istiyorum hem de kahve içmek istiyorum diyorsanız. Burası tam sizlik.  Kadıköy ve Maltepe olmak üzere İstanbul’un birçok yerinden Penguen Kitabevi’nden kitap satın alabilirsiniz. Penguen Kitabevi’nin birçok mağazası kitap kafe konsepti ile sizlere hizmet vermektedir. 

Tasarım Bookshop ve Cafe

İstanbul Moda’da bulunan Tasarım Bookshop ve Cafe mimarların ve sanatçıların en çok tercih ettiği kitap kafelerin başında geliyor. Moda Sahnesi’nin hemen yakınında bulunan kafede yerli ve yabancı birçok yayına ulaşabiliyorsunuz. Ders çalışmak için ise birebir. Mekânda ev yapımı limonata ve yiyeceklerde mevcut. Kitap kafesi ile dilediğiniz kitabı seçip okuması da cabası. 
 
İstanbul Kitapçılar

Sancho Panza

Kadıköy Yeldeğirmeni dendiğinde aklımıza o güzel kafeler gelir. İşte onlardan birisi Sancho Panza. İlk katı bir kafe, ikinci katında ise dev bir kütüphane.  Kitap kafeler içinde en iyilerden birisi olan Sancho Panza’ya araç kiralama, otobüs, metro vb. ulaşım yolları ile gidebilirsiniz.

Fahriye

Kadıköy Moda’da Leylek Sokak’ta yer alan fahriye kitap kafe. Adını Müjde Ar’ın Fahriye abla filminden alıyor. Çok ilginç değil mi? Sessiz, sakin bir yer. Kitap okumak ve kahve içmemek için kendinizi zor tutabilirsiniz. Nostaljik dekorasyonu ise harika. 

Cafe Lumiere

Çukurcuma denildi mi akla ne gelir? Tarih. Evet, buram buram tarih kokan bir semtte, buram buram tarih kokan bir mekân. 200 yıllık bir binadan bulunan Cafe Lumiere’nin her yerinde kitaplar. Bu kitap kafede oturup saatlerce kitap okuyabilirsiniz. Farklı farklı yemek çeşitlerini tadabilirsiniz. Bir gününüz buraya ayırmalısınız. Huzurla yemek yemek, kitap okumak ve bir şeyler içtikten sonra Miniyol’dan kiralayacağınız araç ile İstanbul turunuza devam edebilirsiniz. 
İstanbul gez gez bitmez, Miniyol’da araç kiralama hizmeti bitmez…

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.