Arama yapın

İstanbul'da Görmeniz Gereken Yapılar: Çeşmeler!

İstanbul'da Görmeniz Gereken Yapılar: Çeşmeler!
Ömer Keskinsoy
Türkiye'nin en kalabalık ve popüler şehirlerinin başında İstanbul yer almaktadır. İstanbul'da birçok önemli yerin bulunması insanları bu şehre çekmektedir. İstanbul'a gidenlerin gezip görmek isteyeceği onlarca ve hatta yüzlerce nokta bulunmaktadır.
İçerik Başlıkları
    • Sultan III. Ahmet Çeşmesi - Sultanahmet
    • Bezmialem Valide Sultan Çeşmesi - Beşiktaş
    • Alman Çeşmesi - Sultanahmet
    • Hırka-i Şerif Camii Tarihi Çeşmesi - Fatih
    • Tophane Çeşmesi - Tophane
    • II. Mahmut Han Çeşmesi - Fatih
    • Pertevniyal Valide Sultan Çeşmesi - Eyüp
    • Hekimoğlu Ali Paşa Çeşmesi - Kabataş

İstanbul, tarihi zenginlikleriyle dolu olan büyüleyici bir şehir. Her köşesinde farklı bir hikaye barındıran bu muazzam metropol, geçmişten günümüze uzanan zengin kültürü ve mimari mirasıyla dikkat çekiyor. Miniyol olarak hazırladığımız bu blog yazısında, İstanbul'un tarihini suyun güzellikleriyle birleştiren benzersiz yapıları keşfedeceğiz: çeşmeler. Şehrin farklı semtlerinde gizlenmiş, tarih kokan bu çeşmeler, sadece su sağlamakla kalmayıp aynı zamanda birer sanat eseri olarak şehrin dokusuna renk katıyor. İstanbul'un çeşmeleriyle tanışmaya hazır mısınız? Öyleyse, bu büyülü serüvene birlikte başlayalım.

Sultan III. Ahmet Çeşmesi - Sultanahmet

Sultan III. Ahmet Çeşmesi

İstanbul'un en güzel yerlerinden birisi Sultanahmet'tir. Fatih'e bağlı olan bu semtte bulunan Sultan III. Ahmet Çeşmesi oldukça güzel bir yerdir.

Bezmialem Valide Sultan Çeşmesi - Beşiktaş

Bezmialem Valide Sultan Çeşmesi

İstanbul'da bulunan önemli çeşmelerden biriside Beşiktaş'ta yapılmış olan Bezmialem Valide Sultan Çeşmesi'dir. Bu civarda gezmek için profesyonel olarak araç kiralama hizmeti verilmektedir. İsteyen herkes bu hizmetten faydalanabilir.

Alman Çeşmesi - Sultanahmet

Alman Çeşmesi

İstanbul'da bulunan önemli çeşmelerden biriside Alman Çeşmesi'dir. Sultanahmet'te bulunan bu tarihi çeşme hala kullanılmaktadır.

Hırka-i Şerif Camii Tarihi Çeşmesi - Fatih

Hırka-i Şerif Camii Tarihi Çeşmesi

İstanbul'da bulunan Fatih İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biridir. 1851 yılında inşa edilen Hırka-i Şerif Camii ve Tarihi Çeşmesi’nde Hz. Muhammed’in Veyse Karani’ye verdiği hırkayı sergilemektedir.

Tophane Çeşmesi - Tophane

Tophane Çeşmesi

Tophane Çeşmesi oldukça önemli yapılardan birisidir. I. Mahmud tarafından 1732 yılında yaptırılan çeşme İstanbul’un en büyük 3. çeşmesidir.

II. Mahmut Han Çeşmesi - Fatih

II. Mahmut Han Çeşmesi

Fatih semtine gidenler çok önemli tarihi yapıları kolaylıkla görebilirler. Bunlardan biriside II. Mahmut Han Çeşmesi olarak bilinmektedir.

Pertevniyal Valide Sultan Çeşmesi - Eyüp

Pertevniyal Valide Sultan Çeşmesi

İstanbul'un en sevilen yerlerinden biriside Eyüp'tür. Eyüp'e gidenlerin öncelikle Pertevniyal Valide Sultan Çeşmesi'ni ziyaret etmeleri gerekir. Bu yerin tarihi açıdan önemi de oldukça çoktur. Pertevniyal Valide Sultan, Abdülaziz'in annesidir. Eyüp'e yapılan çeşmeye de Pertevniyal Valide Sultan Çeşmesi adı verilmiştir.

Hekimoğlu Ali Paşa Çeşmesi - Kabataş

Hekimoğlu Ali Paşa Çeşmesi

Kabataş İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı olan bir yerdir. İstanbul'da tarihi ve turistik açıdan çok önemli yerler olduğu bilinmektedir. Kabataş’ta yer alan Hekimoğlu Ali Paşa Çeşmesi de bu yerlerden birisidir.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.