Arama yapın

İstanbul'da Görmeniz Gereken Tarihi Hanlar!

İstanbul'da Görmeniz Gereken Tarihi Hanlar!
Sinan Daşpınar
İstanbul'da görmeniz gereken tarihi hanlar sayıca fazladır. Geçmişin izinde yürümek, farklı medeniyetlerin yaşanmışlıklarını keşfetmek için İstanbul'un tarihi hanlarına Miniyol aracılığı ile en iyi araç kiralama servisi sayesinde ulaşabilirsiniz.
İçerik Başlıkları
    • Eminönü'ndeki Tarihi Hanlar
    • Kapalı Çarşı
    • Mısır Çarşısı
    • Tahtakale
    • Valide Han
    • Sahaflar Çarşısı
    • Kuru Kahveci Han
    • Giritli Mustafa Paşa Han
    • Balkapanı Han
    • Vezir Han
    • Büyük Yeni Han
İstanbul'da görmeniz gereken tarihi hanlar sayıca fazladır. Geçmişin izinde yürümek, farklı medeniyetlerin yaşanmışlıklarını keşfetmek için İstanbul'un tarihi hanlarına Miniyol aracılığı ile en iyi araç kiralama servisi sayesinde ulaşabilirsiniz.

Eminönü'ndeki Tarihi Hanlar

İstanbul tarihini yaşayabilmek, turistik geziler düzenlemek için tercih edilen ilk bölgelerden birisi Eminönü'ndeki tarihi hanlar bölgesidir. Araba kiralama konusunda en güvenilir isimlerden olan Miniyol ile rahat ve konforlu hanlar bölgesini gezmeniz mümkündür.
 

Kapalı Çarşı

Dünyanın en büyük çarşısı olan Kapalı Çarşı, İstanbul'u ziyaret eden turistlerin ilk odak noktası sayılabilir. 2 bedesteni, 16 adet hanı, 22 adet kapısı ve binlerce dükkânı ile bu şaheserdir.
 
Han

Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı İstanbul'un en eski çarşılarından bir tanesidir. İlaçlar, bitki tohumları, baharat, kuruyemiş dâhil olmak üzere pek çok ürün satılmaktadır. 18. yüzyıldan itibaren bugünkü adıyla anılan çarşı 1940'lı yıllarda restore edilmiştir. Otomobil kiralama konusunda uzman Miniyol aracılığı ile en rahat ve konforlu araçla şehir turuna ve çarşı keşfine çıkabilirsiniz.
 

Tahtakale

Bizans ve Osmanlı dönemlerinden günümüze kadar önemli bir ticaret merkezi olarak işleyen Tahtakale, hâlâ hareketi bitmeyen ticaret hayatı devam eden hanlardan bir tanesidir. Eski sokak yapılarını koruyan bölgede insan trafiği de çoktur.
 

Valide Han

Kösem Sultan'ın 17. yüzyılda yaptırdığı Valide Han İstanbul'un en büyük hanlarından bir tanesidir. İstanbul'un tarihine doğru bir yolculuk yapabileceğiz han iş yerleri, atölyeler, ahırlar olarak kullanılmıştır.
 

Sahaflar Çarşısı

İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan Sahaflar Çarşısı'nın en bilinen özelliklerinden birisi İstanbul Üniversitesi'ne yakın oluşudur. Çok fazla sayıda eski ve yeni kitap barındıran Sahaflar Çarşısı 1950 yılındaki yangından sonra betonarme şekilde düzenlenmiştir.
 

Kuru Kahveci Han

Eminönü'nde yer alan Kuru Kahveci Han, Mısır Çarşısı'na yakınlığı ile de bilinir. Giriş tabelasında Frenkçe "Kourou Kahvedji Han" yazmaktadır. Hana girdiğinizde doğru yere geldiğinizi size söyleyen en önemli özellik anında etrafın taze kahve kokusu ile dolmasıdır.
 

Giritli Mustafa Paşa Han

Kaybolmaya yüz tutmuş olan perde terziliği sanatı denince akla gelen Giritli Mustafa Paşa Han İstanbul'un ziyaret edilmesi gereken tarihi alanlarından bir tanesidir. Osmanlı ve Avrupa mimari etkisini taşıyan handa şu an sayıları gittikçe azalan tül perde diken terziler faaliyet göstermektedir. Araba kiralama ile bu yok olmaya yüz tutmuş sanatın ustalarını ve çalıştıkları hanı rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz.
 

Balkapanı Han

Eminönü'nde bulunan Balkapanı Han, İstanbul'un en büyük ve en eski hanlarından bir tanesidir. Bizans yapısını taşıyan hanın yapımı 16. yüzyıla dayanmaktadır.
 

Vezir Han

İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan Vezir Han, Fazıl Ahmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Han içerisinde, İstanbul'a yerleşen Katolik Gürcülerin, Gürcistan'dan gelenleri ağırlamak için yaptırdıkları odaları bulunmaktadır.
 

Büyük Yeni Han

Yapımı 1764 yılında tamamlanan Büyük Yeni Han, İstanbul'un en eski ve önemli hanlarından bir tanesidir. Uzun bir süre sarraflar tarafından kullanılan han üç katlıdır ve bu özelliği ile bir ilke sahiptir. Miniyol ve uzman oto kiralama ekibi ilk üç katlı han olan Büyük Yeni Han'a rahat ulaşımınız için çalışmaktadır.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.