Arama yapın

İstanbul'da Bulunan Üniversiteler

İstanbul'da Bulunan Üniversiteler
Sinan Daşpınar
Tercih ve tanıtım dönemleri başladı. Üniversite sınavının yerini başka bir heyecan sardı hangi üniversitede de okumayacağım? Bu soru şuan üniversite adaylarının kafalarını karıştırıyor. Birçok öğrencinin hayali İstanbul’da okumak. Peki, İstanbul da hangi üniversiteler var?
İçerik Başlıkları

    Tercih ve tanıtım dönemleri başladı. Üniversite sınavının yerini başka bir heyecan sardı hangi üniversitede de okumayacağım? Bu soru şuan üniversite adaylarının kafalarını karıştırıyor. Birçok öğrencinin hayali İstanbul’da okumak. Peki, İstanbul da hangi üniversiteler var? İstanbul’da bulunan vakıf üniversiteleri neler? İstanbul’da bulunan devlet üniversiteleri neler? Türkiye’nin en büyük araç kiralama platformu Miniyol olarak bu soruların cevaplarını aradık. Hadi gelin birlikte İstanbul’da bulunan üniversiteleri bir inceleyelim.

    İstanbul’da Bulunan Devlet Üniversiteleri
    İstanbul Üniversitesi (İÜ)
    istanbul üniversitesi
    İstanbul Üniversitesi Türkiye’nin en eski devlet üniversitesidir. 30 Mayıs 1453 yılında kurulmuştur. Dünyanın en iyi 500 üniversitesi sıralamasına giren tek Türk üniversitesidir. Bu listede 2006 yılından beri yer almaktadır. Asya Pasifik bölgesinin en iyi 100 üniversitesi arasında yer almaktadır. Beyazıt, Çapa, Horhor, Kadıköy, Laleli, Vefa, Vezneciler olmak üzere 7 yerleşkesi bulunmaktadır. 16 fakülte, 12 enstitü, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 2 bölüm ile hizmet vermektedir. Bunların yanında üniversite bünyesinde 11 araştırma merkezi vardır.
    İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC)
    cerrahpaşa
    5 Mayıs 2018 tarihinde çıkarılan kanun ile İstanbul Üniversitesi’nden ayrılarak İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa adı ile yeniden faaliyet göstermeye başlamış üniversitedir. Üniversitenin sekiz yerleşkesi bulunmaktadır. 9 fakülte, 6 enstitü, 1 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 10 araştırma merkezi bulunur. Ülkemize birçok tıbbi yeniliği getiren üniversitedir. Tıp Fakültesi’nin yanında mühendislik, orman, eğitim gibi fakülteler bulunmaktadır. Üniversite Avcılar’da yer almaktadır.
    İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)
    itü
    1773 yılında kurulan devlet üniversitedir. Üniversite bünyesinde 13 fakülte ve 6 enstitü bulunmaktadır. Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda İTÜ ülkemizin gelişmesinde ve büyümesinde çok önemli bir rol oynamıştır. Ülkemizde ilk tv yayını, ilk radyo yayını, ilk kez bir üniversitede bilgisayar kullanılması, ilk defa bir Türk üniversitesinin uzaya uydu gönderilmesi bu uydu aynı zamanda ülkemizin ilk yerli haberleşme uydusudur. Bu gibi ilklerin yanında ilk yerli helikopter, ilk yerli insansız otomobilin yapılması gibi birçok eserin altına imza atmıştır. İTÜ ülkemizin en önemli üniversitelerinden birisidir. Maslak, Maçka, Taşkışla, Gümüşsuyu, Tuzla olmak üzere 5 yerleşkesi bulunmaktadır.
    Boğaziçi Üniversitesi (BOUN)  
    boun
    16 Eylül 1863 tarihinde Cyrus Hamlin ve Christopher Robert tarafından kurulan Robert Koleji 10 Eylül 1971 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’ne devredildi ve Boğaziçi Üniversitesi kuruldu. İngilizce eğitim veren üniversite günümüzde toplam 1.672.106 m2’lik alana sahiptir. Bebek, Kandilli ve Kilyos’ta toplam 3 yerleşkesi bulunmaktadır.
    Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ)
    Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ağırlıklı olarak sanat, mimarlık ve kültür alanında hizmetler vermektedir. Üniversite bünyesinde Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Fen Edebiyat olmak üzere 3 fakülte bulunmaktadır. Üniversite ilk olarak Osman Hamdi Bey tarafından 1883 ve 1928 yılları arasında Sanayi-i Nefise Mektebi olarak daha sonra 1928 ve 1982 yılları arasında Güzel Sanatlar Akademisi olarak eğitim vermeye başlamıştır. 2003 yılında alınan kararla üniversite Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi adını kullanmaktadır. Fındıklı, Beyoğlu, Beşiktaş, Bomonti olmak üzere 4 yerleşkesi bulunmaktadır.
    Marmara Üniversitesi (MÜ)
    marmara
    Marmara Üniversitesi ülkemizin en köklü üniversitelerinden birisidir. Üniversite bünyesinde 16 fakülte, 11 enstitü, 3 yüksekokul ve 4 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Üniversite farklı dillerde eğitim vermektedir. Marmara Üniversitesi’nin kuruluşu 16 Ocak 1883’tür. Göztepe, Bağlarbaşı, Başıbüyük, Kartal, Anadolu Hisarı, Acıbadem, Dragos olmak üzere 7 yerleşkesi vardır.
    Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)
    ytü
    Yıldız Teknik Üniversitesi 1911 yılında Kondüktör Mekteb-i Âlîsi adıyla kurulmuş bir üniversitedir. Türkiye’nin ilk tam kapsamlı ISO 9001 belgeli üniversitesidir.  Davutpaşa, Beşiktaş, Ayazağa olmak üzere 3 yerleşkesi vardır. YTÜ çatısı altında 10 fakülte 3 yüksekokul ve 2 enstitü bulunmaktadır.
    Galatasaray Üniversitesi (GSÜ)
    gsü
    Ülkemizde Fransızca eğitim veren devlet üniversitesidir. Galatasaray Topluluğu’na bağlı bir üniversitedir. Üniversite 14 Nisan 1992 tarihinde kurulmuştur. Eğitim dili Fransızca olan tek üniversitedir. Üniversite Beşiktaş’ta Ortaköy semtinde yer almaktadır. Üniversite bünyesinde 5 fakülte, 2 enstitü ve 1 meslek yüksekokulu bulunmaktadır.
    Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ)
    türk alman
    Türkiye Cumhuriyeti ve Almanya Federal Cumhuriyeti ortaklığı ile 10 Nisan 2010 yılında İstanbul Beykoz’da açılan devlet üniversitesidir. Eğitim dili Almanca ve Türkçedir. Üniversite bünyesinde 5 fakülte, 1 yüksekokul ve 2 enstitü bulunmaktadır.
    İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ)
    medeniyet
    İstanbul Medeniyet Üniversitesi 21 Temmuz 2010 yılında kurulan ve bünyesinde 11 fakülte 2 yüksekokul ve 1 enstitü bulunduran üniversitedir. Türkiye’nin en büyük üniversite kütüphanesine sahiptir. Kadıköy, Üsküdar, Cevizli, Orhanlı, Akfırat olmak üzere 5 yerleşkesi bulunmaktadır.
    Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ)
    sbü
    15 Nisan 2015 tarihinde çıkarılan kanun ile kurulan üniversitedir. Marmara Üniversitesi’ne bağlı olan kampüsler Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne devredilmiştir. Üniversite bünyesinde tıp, eczacılık, hemşirelik, yaşam bilimleri ve sağlık bilimleri fakülteleri bulunmaktadır. Rektörlük binası Üsküdar’dadır. Üniversiteye bağlı hastaneler ülke geneline yayılmıştır.
    Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ)
    msü
     31 Temmuz 2016 yılında Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan askeri yükseköğretim kurumudur. Subay ve astsubay yetiştirmek üzere kurulmuştur. Önlisans, lisans ve lisansüstü eğitimler verilmektedir. Bünyesinde Milli Güvenlik Akademisi, Silahlı Kuvvetler Yüksek Sevk ve İdare Akademisi, Kara Harp Akademisi, Deniz Harp Akademisi ve Hava Harp Akademisi olmak üzere 5 akademi bulundurmaktadır. Yerleşkesi Beşiktaş’tadır.
    Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (TJU)
    tju
    Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Türk ve Japon devletlerinin ortaklığında kurulacak olan devlet üniversitesidir. Üniversite henüz eğitim vermeye başlamadı. Üniversite Pendik’te yer alacak.
    İstanbul’da Bulunan Vakıf Üniversiteleri
    Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi (ACÜ)
    acıbadem
    18 Mayıs 2007 yılında Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından kurulmuş üniversitedir. Bünyesinde 5 fakülte 2 enstitü 2 meslek yüksekokulu 6 araştırma merkezi bulundurmaktadır. Yerleşkeleri Ataşehir, Halkalı’da yer almaktadır.
    Altınbaş Üniversitesi (AU)
    altınbaş
    22 Mayıs 2008 tarihinde Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulmuştur. İlk olarak Kemerburgaz Üniversitesi adı ile eğitim vermiş daha sonra Altınbaş Üniversitesi adını almıştır. Mahmutbey, Esentepe, Bakırköy olmak üzere 3 yerleşkesi bulunmaktadır.
    Bahçeşehir Üniversitesi (BAU)
    bau
    1998 yılında Bahçeşehir-Uğur Eğitim Vakfı tarafından kurulmuş üniversitedir. Üniversite bünyesinde 9 fakültesi, 4 enstitüsü, 2 yüksekokulu ve 2 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Beşiktaş, Mecidiyeköy, Şişli, Galata, Göztepe olmak üzere 5 yerleşkesi vardır. İstanbul dışında kampüsleri bulunmaktadır.
    Beykent Üniversitesi
    beykent
    Beykent Üniversitesi 1997 yılında Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı tarafından kurulmuştur. Türkiye’nin ilk vakıf üniversitelerinden birisidir. Ayazağa, Beykent, Taksim olmak üzere 3 yerleşkesi bulunmaktadır.
    Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi (BVU)
    bezmialem
    Bezmiâlem Valide Sultan, Silahtar Abdullah Ağa ve Abdülhamit Sani mazbut vakıfları adına Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2010'da kurulan üniversitedir. Üniversite bünyesinde Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bulunmaktadır. Üniversite Fatih’de yer almaktadır.
    Biruni Üniversitesi
    biruni
    Dünya Eğitim Vakfı tarafından 2014 yılından kurulmuş üniversitedir. Üniversite bünyesinde 6 fakülte, 1 bölüm, 1 enstitü ve 1 MYO bulunmaktadır. Zeytinburnu’nda yerleşkesi bulunmaktadır. Üniversite hastanesi ise Küçükçekmece’de yer almaktadır.
    Demiroğlu Bilim Üniversitesi
    demiroğlu bilim
    28 Mart 2006 tarihinde Türk Kardiyoloji Vakfı tarafından kurulmuştur. Üniversite tıp ve sağlık ağırlıklı olarak kurulmuştur. Eski adı İstanbul Bilim Üniversitesi’dir. Üniversitenin yerleşkeleri Esentepe, Gayrettepe ve Mecidiyeköy’de yer almaktadır.
    Doğuş Üniversitesi
    doğuş
    Doğuş Eğitim Vakfı tarafından 09 Temmuz 1997 tarihinde kurulmuş vakıf üniversitedir. Acıbadem ve Hasanpaşa’da yerleşkeleri bulunmaktadır.
    Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMÜ)
    fsmü
    Fatih Sultan Mehmet Han, Sinan Ağa Bin Abdurrahman, Nurbanu Valide Sultan, Hatice Sultan ve Hacı Abdülaziz Ağa Mazbut Vakıfları tarafından 2010 yılında kurulmuş üniversitedir. Üniversite bünyesinde 8 fakülte 2 meslek yüksekokulu 2 enstitü bulunmaktadır.  Yenikapı Mevlevîhânesi, Fatih, Üsküdar, Çamlıca, Beyoğlu yerleşkeleri bulunmaktadır.
    İstanbul Gedik Üniversitesi
    gedik
    Gedik Eğitim Vakfı tarafından 3 Mart 2010 tarihinde kurulmuş üniversitedir. 1 lisanüstü eğitim enstitüsü, 6 fakülte, 1 yabancı diller meslek yüksekokulu ve 2 meslek yüksekokulu yer almaktadır. Pendik ve Kartal’da yerleşkeleri bulunmaktadır.
    Haliç Üniversitesi
    haliç
    Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından 18 Ocak 1998 tarihinde kurulan vakıf üniversitesidir. Üniversite bünyesinde 7 fakülte, 1 konservatuar, 2 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu, 1 enstitü bulunmaktadır. Üniversitenin yerleşkeleri Mecidiyeköy, Fındıkzade, Şişhane, Bomonti’de bulunmaktadır.
    Işık Üniversitesi
    ışık
    Feyziye Mektepleri Vakfı tarafından 1996 yılında kurulmuş üniversitedir. Üniversite eğitim konusunda oldukça tecrübeli bir altyapıya sahiptir. Üniversitesinin kampüsleri Şile ve Maslak’ta yer almaktadır.
    İbn Haldun Üniversitesi
    ibni haldun
    Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı tarafından 2015 yılında kurulmuş vakıf üniversitedir. Bünyesinde 6 fakülte bulunmaktadır. Başakşehir, Bakırköy, Fatih yerleşkeleri bulunmaktadır.
    İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi
    29 mayıs
    Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2010 yılında açılmış bir vakıf üniversitesidir. Üniversite 5 fakülte ve 16 bölümden oluşmaktadır. Üniversitenin yerleşkesi Üsküdar’da yer almaktadır. Üniversitenin yurdu ise Ümraniye’dedir.
    İstanbul Arel Üniversitesi
    arel
    Kemal Gözükara Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2007 yılında kurulmuş üniversitedir. Büyükçekmece Tepekent ve Sefaköy yerleşkeleri bulunmaktadır.
    İstanbul Atlas Üniversitesi
    atlas
    Türk Balkan Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından 2018 yılında kurulmuş üniversitedir. Üniversitenin yerleşkesi Kâğıthane’dedir. Üniversitenin 5 fakültesi ve 1 enstitüsü bulunmaktadır.
    İstanbul Aydın Üniversitesi
    iaü
    Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2003 yılında Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu olarak kurulan 2007 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi olarak yoluna devam etmiştir. Üniversite bünyesinde 12 fakülte 1 enstitü 5 yüksekokul bulunmaktadır. Bahçelievler, Florya, Kadıköy’de olmak üzere 3 yerleşkesi bulunmaktadır.
    İstanbul Bilgi Üniversitesi
    bilgi
    Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 1996 yılında kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Üniversite çatısı altında 7 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Üniversitenin yerleşkeleri; Alibeyköy, Dolapdere, Kuştepe, Kozyatağı’nda bulunmaktadır.
    İstanbul Galata Üniversitesi
    galata
    Bulut Eğitim Vakfı tarafından 2019 yılında kurulan vakıf üniversitesidir. Beyoğlu’nda bulunan tarihi Frej Apartmanı’nda eğitim vermektedir.
    İstanbul Gelişim Üniversitesi
    gelişim
    Gelişim Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2010 yılında kurulan üniversitedir. Üniversite çatısı altında 6 fakülte, 1 enstitü, 2 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Üniversitenin kampüsü Avcılar’da yer almaktadır.
    İstanbul Esenyurt Üniversitesi
    esenyurt
    Yeşilköy 2001 Eğitim, Sağlık, Kültür Vakfı tarafından 2013 yılında kurulmuş bir üniversitedir. 4 fakülte, 4 enstitü, 2 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Okulun yerleşkesi Esenyurt’dadır.
    Fenerbahçe Üniversitesi
    fenerbahçe
    Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından 16 Mart 2016 tarihinde kurulan vakıf üniversitesidir. Üniversitenin Ataşehir ve Silivri’de yerleşkesi bulunmaktadır. 4 fakülte, 1 meslek yüksekokulu ve 1 enstitüsü bulunmaktadır.
    İstanbul Kültür Üniversitesi
    kültür
     9 Temmuz 1997 yılında Kültür Koleji Eğitim Vakfı tarafından kurulan üniversitedir. Üniversitenin yerleşkeleri Şirinevler, Ataköy (Yenibosna),İncirli’de bulunmaktadır.
    İstanbul Kent Üniversitesi
    kent
    Engelsiz Eğitim Vakfı tarafından 2016 yılında kurulmuş üniversitedir. Üniversite Beyoğlu’nda yer almaktadır.
    İstanbul Medipol Üniversitesi
    medpol
    Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından 2009 yılında kurulan üniversitedir. Üniversite 12 fakülte, 5 enstitü ve 4 meslek yüksekokulundan oluşmaktadır. Yerleşkeleri Saraçhane, Kavacık’da yer almaktadır.
    İstanbul Rumeli Üniversitesi
    rumeli
    Balcı Vakfı tarafından kurulan ve yerleşkeleri Halkalı ve Küçükçekmece’de yer alan üniversitedir. Üniversite bünyesinde 5 fakülte ve 2 meslek yüksekokulu bulunmaktadır.
    İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
    İZÜ
    İlim Yayma Vakfı tarafından 2010 yılında kurulan vakıf üniversitesidir. Üniversitede 6 lisans, 57 yüksek lisans ve 20 doktora programı bulunmaktadır. Halkalı ve Küçükçekmece’de yerleşkeleri bulunmaktadır.
    İstanbul Ticaret Üniversitesi
    istanbul ticaret üniversitesi
    İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 2001 yılında kurmuş bir üniversitedir. 6 Fakülte 24 bölüm, 4 Enstitü 65 Lisansüstü programı vardır. Eminönü, Üsküdar, Küçükyalı yerleşkeleri bulunmaktadır.
    İstanbul Topkapı Üniversitesi
    topkapı
    İstanbul Topkapı Üniversitesi eski ismi ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesi ya da Plato Meslek Yüksek Okulu. Plato Vakfı tarafından 2009 yılında kurulan üniversite 2022 yılında İstanbul Topkapı Üniversitesi adını almıştır. Üniversitenin yerleşkeleri Merter, Balat, Yenibosna’da bulunmaktadır.
    İstinye Üniversitesi
    istinye
    21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kurulan, yerleşkeleri Topkapı ve Zeytinburnu’nda bulunan vakıf üniversitesidir. Üniversite bünyesinde 9 fakülte, 3 enstitü, 2 meslek yüksekokulu, 48 bölüm, 29 program bulunmaktadır.
    Kadir Has Üniversitesi
    kadir has
    Kadir Has Vakfı tarafından 1992 yılında kurulan üniversitedir. Üniversitenin yerleşkeleri Cibali ve Selimpaşa’da bulunmaktadır.
    Koç Üniversitesi
    koç
    Vehbi Koç Vakfı tarafından 1992 yılında kurulan ve yerleşkesi Sarıyer’de bulunan vakıf üniversitesidir. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisidir.
    Maltepe Üniversitesi
    maltepe
    İstanbul Marmara Eğitim Vakfı tarafından 1997 yılında kurulmuş üniversitedir. Üniversitenin kampüsü Maltepe’de yer almaktadır. 9 fakülte, 1 konservatuvar, 1 lisansüstü eğitim enstitüsü, 3 yüksekokul ve 1 meslek yüksekokulu ile eğitim vermektedir.
    Nişantaşı Üniversitesi
    nişantaşı
    Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2012 yılında kurulan vakıf üniversitesidir. Üniversitenin yerleşkeleri Kâğıthane, Bayrampaşa, Osmanbey’de bulunmaktadır. Üniversite bünyesinde 3 fakülte, 4 yüksekokul, 1 enstitü ve 1 meslek yüksekokulu bulunmaktadır.
    MEF Üniversitesi
    mef
    MEF Vakfı tarafından 2012 yılında kurulan üniversitedir. Dünya çapında "Ters-yüz Sınıf" eğitim modelini benimseyen ilk üniversitedir. Üniversite bünyesinde 5 fakülte ve 2 enstitü bulunmaktadır. Üniversitenin kampüsleri Maslak ve Sarıyer’de yer almaktadır.
    İstanbul Okan Üniversitesi
    okan
    Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı tarafından 1999 yılında kurulan üniversitedir. Üniversitenin yerleşkeleri Hasanpaşa, Tuzla, Mecidiyeköy, Beyoğlu’nda yer almaktadır.
    Özyeğin Üniversitesi
    özyeğin
    18 Mayıs 2007 tarihinde Hüsnü M.Özyeğin Vakfı tarafından kurulmuş üniversitedir. Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasındandır. 6 fakülte, 3 enstitü ve 2 yüksekokul bulunmaktadır.
    Piri Reis Üniversitesi (PRÜ)
    pirireis
    Gemiadamı Olur Sağlık Belgesi ile girilen denizcilik üniversitesidir. 8 Şubat 2008 tarihinde Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından kurulmuştur. Yerleşkesi Tuzla’da yer almaktadır. Üniversite bünyesinde 5 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul bulundurmaktadır.
    Sabancı Üniversitesi
    sabancı
    Hacı Ömer Sabancı Vakfı tarafından 1994 yılında kurulan üniversitedir. Yerleşkesi Tuzla’da yer almaktadır. Times Higher Education'a göre en iyi 10 Türk üniversitesi sıralamasında 2. sırada yer almıştır.
    İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN)
    istün
    Bilgiç Vakfı tarafından 2018 yılında kurulan vakıf üniversitesidir. Topkapı, Merter yerleşkeleri bulunmaktadır.
    Üsküdar Üniversitesi (ÜÜ)
    üsküdar
    İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı tarafından 3 Mart 2011 tarihinde kurulan vakıf üniversitesidir. Üniversitenin yerleşkeleri Üsküdar’da bulunmaktadır.
    Yeditepe Üniversitesi
    yeditepe
    İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 7 Haziran 1996 tarihinde kurulan ve kampüsü Kayışdağı’nda bulunan üniversitedir. Üniversite bünyesinde 13 fakülte, 5 enstitü, 1 yüksekokul bulunmaktadır.
    İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
    yeni yüzyıl
    Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından 28 Şubat 2009’da kurulmuş üniversitedir. Üniversitenin yerleşkesi Cevizlibağ’da yer almaktadır. Üniversite bünyesinde 10 fakülte, 2 yüksekokul, 4 enstitü bulunmaktadır.
    İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu
    şişli
    İstanbul Şişli Vakfı tarafından 2012 yılında kurulan vakıf meslek yüksekokuludur. Yerleşkesi Şişli’de yer almaktadır.
    Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu
    ataşehir myo
    Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı tarafından 16 Mart 2016 tarihinde kurulan vakıf meslek yüksekokuludur. Yerleşkesi Ataşehir’de yer almaktadır.
    İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
    istanbul myo
    Türkiye Eğitim Sağlık Sanat ve Moda Vakfı tarafından 2010 yılında kurulan ve yerleşkesi Fatih’de olan üniversitedir.

    Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.