Arama yapın

İstanbul’da Balık Tutmak İçin Yerler

İstanbul’da Balık Tutmak İçin Yerler
Sinan Daşpınar
Dünya’nın gözde şehirlerinden biri olan İstanbul gerek şehir yaşamı gerekse tabiatı ile dikkat çekmektedir. Özellikle İstanbul halkının hafta sonlarını değerlendirmek amacıyla en sık yaptığı aktivitelerden biri balıkçılıktır.
İçerik Başlıkları
    • Galata Köprüsü 
    • Avcılar ve Ambarlı 
    • Sarayburnu
    • Dragos Sahil
    • Tuzla Sahili
    • Şile
    • İstanbul’da Tatlı Su Balığı Tutulacak Yerler 

Dünya’nın gözde şehirlerinden biri olan İstanbul gerek şehir yaşamı gerekse tabiatı ile dikkat çekmektedir. Özellikle İstanbul halkının hafta sonlarını değerlendirmek amacıyla en sık yaptığı aktivitelerden biri balıkçılıktır. Balık tutmanın keyfine vararak akşam evlerinde kendi tuttuğu balıkları yiyen kişiler bunun zevkinin bir başka olduğunu dile getirmektedir. Hafta sonunu keyifli hale getirmek ve iş hayatının stresinden uzaklaşmak için kiralık araç seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Oltaların ve kovaların nasıl taşınacağı ile ilgili sorun yaşamamak için sizlerde bu çözümü kullanabilirsiniz. 

İstanbul’da Balık Tutmak İçin Yerler

Galata Köprüsü 

Galata Köprüsü İstanbul’un önemli köprülerinden yalnızca biridir. Bu köprü yalnızca görünüşü ile değil sunduğu zengin balık türleri ile de dikkat çekmektedir. Hafta sonları sıraya dizilmiş balıkçıları köprü üzerinde görmek mümkündür. Galata Köprüsü’nden istavrit, lüfer, çinakop, mezgit, palamut, sarıkanat ve kefal tutmak mümkündür. Mevsime bağlı olarak tatbiki tutulan balıkların çeşitleri değişmektedir. 

Avcılar ve Ambarlı 

Avrupa yakasında yer alan bu bölge olta balıkçılığı için en ideal yerlerden biridir. Gün batımının muhteşem manzarasını izlemek için bu bölgeyi ziyaret edenlerin sayısı bir hayli fazladır. Balıkçıların kovalarını rahatlıkla ve büyük bir keyifle doldurabileceği avcılar Ambarlı’ya araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek kolayca ulaşabilirsiniz. 

Sarayburnu

Boğaz ile Haliç’in birleşme noktası olan saray burnu balık çeşitliliğine sahip olan bir bölgedir. Dip yapısının kayalık olmasına bağlı olarak özellikle lüfer yoğun olarak avlanmaktadır. Balıkların kayalıklar altından iyi bir şekilde beslenmesine bağlı olarak balıklar oldukça büyüktür. Akıntıya bağlı olarak Sarayburnu’nda uskumru, çinakop, sarıkanat ve lüfer avlanabilmektedir. 

Dragos Sahil

Adaların karşısında bulunan Dragos sahili geniş balık avcılığının yoğun olarak yapıldığı bir bölgedir. Oldukça geniş balık avı yapılabilecek alanlara sahip olması halkın Dragos’u tercih etmesinde etkilidir. Özellikle istavrit avı için sıkça ziyaret edilen bölge ideal avlak yerlerinden biridir. Mezgit, kefal ve isporoz çeşitleri bulunmaktadır. Bölgeye ulaşım için oto kiralama yapılabilmektedir. Böylece kovalarınızı ve oltalarınızı nasıl taşıyacağınız sorununu kolayca ortadan kaldırabilirsiniz. 

Tuzla Sahili

Sahili oldukça geniş olan tuzla balık avlamaya sevenler tarafından oldukça sık ziyaret edilmektedir. Alanının geniş olması kalabalık grupların bile rahatlıkla balık avlayabilmesine olanak sağlamaktadır. Boğazın yoğun akıntısının sahilde bulunmaması avlanmayı kolaylaştıran bir ayrıntıdır. Tuzla sahilinde mevsime göre palamut, lüfer, mercan ve çipura avlamak mümkündür. 

Şile

İstanbul’un Karadeniz kıyısı olan şile balık avı denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biridir. Oldukça bereketli bir nokta olması bu böylenin özellikle tercih edilmesini açıklar niteliktedir. Özellikle palamut mevsiminde sahil kenarında boş yer bulmanın oldukça zor olduğu Şile’de balık çeşitliliği fazladır. Mezgit, levrek, kalkan, lüfer, zargana ve istavrit tutulabilmektedir. Sizlerde şileye giderek bereketli sulardan faydalanmak için rent a car olarak sizlere sunduğumuz hizmetten faydalanabilirsiniz. Ulaşım sorununu ortadan kaldırmak ve gidiş dönüşü düşünmemek için bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. 

İstanbul’da Tatlı Su Balığı Tutulacak Yerler 

Tatlı su balıkları gerek lezzeti gerekse görünüşleri ile özellikle balıkçılıkla uğraşan kişileri cezbetmektedir. İstanbul’da tatlı su balığı avlanabilecek birçok yer mevcuttur. Bu yerlere kolaylıkla ulaşım sağlayabilmek için otomobil kiralama kolaylığını keşfedebilirsiniz. 

• Ömerli Barajı: Riva deresinin üzerinde bulunmaktadır. Pullu sazan, tatlı su gümüşü, turna avlanabilir.

• Büyükçekmece Gölü: İstanbul’un en büyük barajlarından biri olma özelliğine sahiptir. Yayın, sazan, turna avlanabilir.

• Küçükçekmece Gölü: Marmara denizi ile bağlantılıdır. Yayın, sazan, kızılkanat avlanabilir. 

• Elmalı Barajı: Tatlı su kefali, sazan ve kızılkanat avlanabilir. 

• Sazlıdere Barajı: İstanbul’un merkezine oldukça yakındır. Aynalı sazan, İsrail sazanı, turna, kefal avlanabilir. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.