Arama yapın

Her Araçta Bulunması Gereken 10 Araba Aksesuarı

Her Araçta Bulunması Gereken 10 Araba Aksesuarı
Ömer Keskinsoy
Miniyol olarak sürüş kolaylığı ve rahatlığı sağlayan birbirinden kullanışlı 10 araba aksesuarını listeledik. Keyifli okumalar!
İçerik Başlıkları
    • 1. Telefon Tutucu
    • 2. Araba Paspası
    • 3. Araç Kamerası
    • 4. Koltuk Minderi
    • 5. Araba Kokusu
    • 6. Cam Güneşliği
    • 7. Araba Örtüsü
    • 8. Şişme Araç Yatağı
    • 9. Taşınabilir Şarjlı Hava Pompası
    • 10. Araç Süpürgesi

Arabamız söz konusu olduğunda çoğu zaman onu bir ulaşım aracından daha fazlası olarak görüyoruz. Araç sahibi olarak, aracımızın yalnızca bakımlı olmasını değil, aynı zamanda sürüş deneyimimizi, konforumuzu ve yoldaki güvenliğimizi artırabilecek temel aksesuarlarla donatılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bizi düzenli tutan pratik cihazlardan ekstra bir koruma katmanı ekleyen yenilikçi teknolojilere kadar, her araç sahibinin araçta bulundurmayı düşünmesi gereken olmazsa olmaz araba aksesuarlarından bazılarına bu blog yazısında değineceğiz. İster deneyimli bir sürücü olun, ister yeni bir yol kaşifi olun, bu temel öğeler, yolda geçirdiğiniz zamanı daha keyifli, verimli ve güvenli hale getireceğinden emin olabilirsiniz.

1. Telefon Tutucu

Telefon Tutucu

Günümüzde cep telefonları araçlarda özellikle haritalar ve müzik dinlemek için sıklıkla kullanılıyor. Bu haritalar yalnızca bir rotada gezinmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda hedefinize ulaşmanın en hızlı yolunu bulmanıza da yardımcı olur. Ayrıca müzik dinleyerek de yolculuğunuzu çok daha keyifli hale getirebilirsiniz. Tüm bu işlemleri araba kullanırken dikkatiniz dağılmadan kolayca yapabilmek için bir telefon tutucusuna sahip olmak işinizi çok daha kolaylaştıracak.

2. Araba Paspası

Araba Paspası

Kimse arabasının dağınık ve kirli olmasını istemez. Dışarıdan getirdiğiniz kirleri arabanın içine taşımamak için araba paspası kullanabilirsiniz. Genellikle kauçuk yapıda bulunan bu paspaslar arabanın modeline göre farklılık gösterebilmektedir. Temizliği de oldukça basit olan araba paspasları ayrıca ayak konforunu da sağlar ve ısı emilimini de artırır.

3. Araç Kamerası

Araç Kamerası

Araç kamerası, ön panele monte edilebilen bir araba çizgi kamerası olarak da bilinir ve yolculuğunuzu kaydeden bir dijital kameradır. Özellikle seyahatlerini kayıt altına almak isteyenler için harika bir aksesuar olan araç kamerası, araba kullanmaya yeni başlayan ve hatalarını görmek isteyenler tarafından da tercih edilebilir. Ayrıca beklenmedik trafik kazalarını ve hırsızlık olaylarını kayıt altına alarak kanıt oluşturma imkanı da sağlar.

4. Koltuk Minderi

Koltuk Minderi

Özellikle uzun süre araba kullanma sonucu sürücüler çok rahatsız bir durumla karşı karşıya kalabilir. Bel, sırt ve kalça ağrısıyla karşı karşıya kalabilen sürücüler için koltuk minderi olmazsa olmaz aksesuarlardandır. Sanki evinizde koltuğunuzda oturuyormuş hissi alacağınız koltuk minderleri omurga sağlığı açısından da yararlıdır.

5. Araba Kokusu

Araba Kokusu

Arabanın estetik görünüşü kadar güzel kokması da önemlidir. Rahatsız edici bir koku yolculuğunuzu çekilmez bir hale getirebilir. Bu sebeple arabanızda bir araba kokusu olması işinizi çok kolaylaştıracak. Genellikle dikiz aynasına asılan araba kokusu aracın içine harika kokular yayarak yolculuğunuzdan alacağınız keyfin artmasına yardımcı olur.

6. Cam Güneşliği

Cam Güneşliği

Özellikle arabanızı sıcak yaz günlerinde güneşin altına park etmek zorunda kaldıysanız geri döndüğünüzde büyük bir eziyet sizi bekliyor olacaktır. Saatlerce güneşin altında kalan arabanın içerisi sıcaktan ve havasızlıktan durulmayacak hale gelir. Bu durumlar için arabanızda cam güneşliği bulundurmanız işinize çok yaracaktır. Arabanızı park ettikten sonra camları güneşliklerle kapatarak sıcak havanın içeriye girmesini engelleyebilirsiniz.

7. Araba Örtüsü

Araba Örtüsü

Özellikle Türkiye gibi ani hava değişimlerinin yaşandığı yerlerde arabalarda koruyucu örtü bulundurmak önemlidir. Arabanızı koymak için bir garajınız yoksa ve aniden başlayan bir dolu karşısında aracınız savunmasızsa ciddi maddi hasarlarla karşılaşabilirsiniz. Bu durumlarda arabanızda bulundurduğunuz araba örtüsüyle aracınızı kapatarak dolunun zararlarından aracınızı koruyabilirsiniz.

8. Şişme Araç Yatağı

Şişme Araç Yatağı

Uzun yolculukları seviyorsanız şişme araç yatağı arabanızda mutlaka olması gereken bir aksesuardır. Şişme araç yatağı, araba kullanmaktan yorulmanız durumunda, kamp alanında çadır yerine arabada kalmayı tercih ettiğinizde veya otelinizde bir sorun çıkması durumunda arabada kalmak zorunda kaldığınızda hayat kurtaran bir aksesuar. Bu yatak sayesinde rahatsız araba koltuğu yerine yumuşacık bir yatakta yatabilirsiniz.

9. Taşınabilir Şarjlı Hava Pompası

Taşınabilir Şarjlı Hava Pompası

Yolculuk esnasında başınıza ne geleceğini bilemezsiniz. Aracınızla ilerlerken birden lastik hava basıncınızın düştüğünü gösteren göstergenin yandığını görebilirsiniz. Çevrede benzin istasyonu olmadığı durumlarda ne yapacağınızı bilmeyebilirsiniz. Bu gibi durumlar için arabanızda taşınabilir şarjlı hava pompası bulundurmanız işinize çok yarayacaktır. Oldukça kullanışlı olan bu alet boyutuyla da arabanızda hiç yer kaplamayacaktır.

10. Araç Süpürgesi

Araç Süpürgesi

Özellikle çocuklu ailelerin arabalarında mutlaka olması gereken aksesuarlardan biri de araç süpürgesidir. Afacan çocuklarınız kapalı bir alanda uzun süre oturmak zorunda kaldıklarında muhtemelen biraz dağınık olacaklardır. Bu durumda ellerindeki yiyecekleri yerlere düşürebilir veya etrafı biraz kirletebilirler. Bunun yanı sıra eğer bir evcil hayvanınız da varsa arabanızın içi kolayca kirlenebilir. Bu gibi durumlarda arabanızda bulunacak araç süpürgesi işinizi çok kolaylaştıracaktır.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.