Arama yapın

Güney Asya'nın Kalbi Hindistan

Güney Asya'nın Kalbi Hindistan
Ömer Keskinsoy
Hindistan değişik renkleri ve farklı kültürleri barındıran Asya'nın güneyinde üçgen biçiminde bir yarımadadır. Kendine has dokusuyla Hindistan kültür meraklıları için biçilmez bir kaftan. Aşağıdaki bilgilerden sonra her gezgin tarafından seyahat planına alınacaktır.
İçerik Başlıkları
    • Hindistan Gezilecek Şehirler
      • Delhi
      • Agra
      • Rajasthan
      • Varanasi
      • Sikkim
    • Hindistan Gezilecek Yerler
      • Tac Mahal
      • Amber Kalesi
      • Kızıl Kale (Shahjahanabad Sarayı)
      • Hawa Mahal
      • Kutub Minar
      • Altın Tapınak (Harmandir Sahib)
      • Meenakshi Amman Tapınağı
    • Hindistan’a Ne Zaman Gidilir?
Hindistan iklimi ile diğer ülkelerden farklıdır. Alışılagelmiş mevsimlerin aksine Hindistan'da altı mevsim vardır. Yaz, sonbahar, kış arifesi, kış, ilkbahar ve musonlar. Din turizmi açısından da renkli bir tablo çizen Hindistan’da neredeyse dünyadaki bütün dinler görülür. Çok sayıda dil konuşması da renkliliği arttırılmaktadır. Kültürlerin bu kadar kaynaştığı bir ülke daha yoktur.
hindistan gezilecek yerler
İndigo bitkisinin yetiştiği ve İndigo mavisinin üretildiği ülkedir. Renkli kumaş boyamaları ve batikleri ile dünyada özel bir yerdedir. Ülkemizde kullanılan ebru boyalarının mavi olanı Hindistan'dan gelmektedir. Pigment boyaların yapımında birinci sıradaki ülkelerdendir.
Farklı gelenekleri de insanı şaşırtmaktadır. Büyük geleneksel düğünlerinde büyük miktarda altın hediyesi yüzünden dünya borsalarında altın fiyatları değişmektedir. Dünyanın en zengin kadınları bu altın hediyeleri sonrasında Hindistan'da yaşamaktadır. Holi Fest döneminde rengarenk boyaların saçılması size ilginç bir görsel şölen yaşatacaktır.

Hindistan Gezilecek Şehirler

  1. Delhi

delhi

Delhi dört bir yanı çiçek ve botanik bahçeleriyle donatılmıştır. Beş Duyu Parkı, Lodi Bahçeleri, Buddha Jayanti Parkı, Nehru Parkı gezilmeden geçilmemelidir.
Delhi'den ayrılmadan Hint baharat kutuları, el işlemesi çantalar, gümüş işçiliği takılar, Madhubani tabloları almak isteyebilirsiniz ama Hint mutfağının sıcak ve baharatlı tatlarını denemeden dönmeyin! Delhi'yi renkleri, çiçekleri ve sıcak baharatları ile yaşamak en güzel deneyimlerden biri olacaktır.
  1. Agra

agra

Yeni Delhi'den 200 kilometre güneye inerseniz, Ludilerden kalma eski bir şehir olan Agra'ya varılmaktadır. Nehrin iki yakasına kurulan şehirde Tac Mahal ziyaret edilebilir. Öyküsü kadar mimarisi ile de büyüleyicidir.
  1. Rajasthan

rajasthan

Büyük bir çöl ve develeri ile görsel bir harika olan bu eyalette gezilmesi gerekli birçok saray vardır. Renkli dinamik insanları ve farklı günlük hayat işleyişiyle turist çekmektedir. Güney Asya mimarisi, anıt ve planları ile eşsiz bir şehirdir.
  1. Varanasi

varanasi

Beş bin yıllık geçmişi ile sarsıcı bir Hint hac şehri olan Varanasi’yi ve orada bulunan Ganj Nehri’ni görmeden geçmemelisiniz. Psikolojik olarak da etkileyici olan şehir Mark Twain tarafından da “Efsanelerden bile eski!” olarak tanımlanmıştır.
  1. Sikkim

sikkim

Ulusal parkları, Himalayaların büyüleyici görüntüleri, doğası ile sizi bu dünyaya ait olamayacak kadar farklı etkileyecek Sikkim, Nepal'e en yakın yerlerden biridir. Şehrin her köşesi farklı bir deneyim sunuyor.

Hindistan Gezilecek Yerler

  1. Tac Mahal

tac mahal

Tac Mahal, Hindistan'ın Agra şehri yakınlarında bulunan ve Mughal İmparatorluğu döneminde Shah Jahan tarafından 1632 yılında eşi Mumtaz Mahal'in anısına yapılmış olan bir mabet-mausoleumdur. İki kubbeli ve yedi kuleli büyük bir türbe, minareleri, avluları, bahçeleri ve sütunları ile dünya çapında tanınan ve turistler tarafından ziyaret edilen bir turistik yerdir.
Tac Mahal, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alır ve dünyanın en ünlü yapılarından biridir. Hindistan hükümeti, yapının güzelliğini koruyan ve turistik amaçlı ziyaretçilerin sayısını sınırlandıran önlemler almıştır.
  1. Amber Kalesi

amber kalesi

Amber Kalesi, Jaipur, Hindistan'da bulunan bir kaledir. Kale, ülkenin en önemli turistik yerlerindendir. Hindistan'ın turizm tarihine ve kültürüne ışık tutan birçok odası, avluları ve bahçeleri ile ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunuyor. Amber Kalesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer almaktadır ve her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor.
  1. Kızıl Kale (Shahjahanabad Sarayı)

kızıl kale

Kızıl Kale, Delhi kentinde bulunan ve Shahjahanabad Sarayı olarak da bilinen bir kaledir. 1639 yılında Mughal İmparatorluğu İmparatoru Shah Jahan tarafından yaptırılmıştır. Kale, mükemmel şekilde süslü odalar, avlular, bahçeler, hamamlar ve tiyatrosu ile turistleri büyüleyen bir yapıdır. Kale, Hindistan'ın en önemli turistik yerlerinden biridir ve her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. Aynı zamanda, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Shahjahanabad Sarayı, Hindistan'ın tarihine ve kültürüne ışık tutan önemli bir yapıdır. Ayrıca ziyaretçiler için benzersiz turistik deneyim de sunuyor.
  1. Hawa Mahal

hawa mahal

Hawa Mahal, Jaipur’daki bir tarihi yapıdır. 1799 yılında Rajput Kraliçesi Sawai Pratap Singh tarafından yaptırılmıştır ve "Rüzgar Sarayı" anlamına gelir. Hawa Mahal, tarihi bir yapıdır ve özellikle Rajput mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Binlerce penceresi ve küçük avluları ile Hawa Mahal, Jaipur şehir manzarasının bir parçasıdır ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Aynı zamanda, Hindistan turizminde popüler turistik noktadır ve ziyaretçilere Hindistan'ın tarihini ve kültürünü keşfetme fırsatı sunmaktadır.
  1. Kutub Minar

kutub minar

Delhi’de bulunan Kutub Minar, 12. yüzyılda İslam İmparatorluğu tarafından yapılmış olan 73 metre yüksekliğindeki bir minaredir. Minare, Hindistan'ın en eski İslam yapılarından biridir ve tarihi bir turistik noktadır. Aynı zamanda, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Kutub Minar, Delhi'nin turistik ziyaretlerinin vazgeçilmez parçalarındandır ve yıl boyunca binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Ziyaretçilere ülkenin tarihini ve kültürünü keşfetme fırsatı sunan minare tarihi ve arkeolojik olarak oldukça önemlidir.
  1. Altın Tapınak (Harmandir Sahib)

altın tapınak

Harmandir Sahib olarak da bilinen Altın Tapınak, Amritsar'daki Sikh tapınağıdır ve Sikh dini için önemli bir yerdir. Daha önce "Tankistan" olarak bilinen yapı, Sri Guru Arjan Dev tarafından 1604 yılında yaptırılmıştır. Sikh tapınaklarının en önemlisi olan bu tapınak, altın kaplama bir çatıya ve içerisinde Sri Guru Granth Sahib adlı Sikh kitabının bulunduğu odaya sahiptir. Harmandir Sahib, Sikh dininin önemli turistik yeridir ve yıl boyunca binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.
  1. Meenakshi Amman Tapınağı

Meenakshi Amman Tapınağı

Meenakshi Amman Tapınağı, Tamil Nadu'daki Hindu tapınağıdır. Tapınak, binlerce yıl önce kurulmuş ve günümüze kadar ayakta kalmıştır. Tapınak, Hindu tanrıçası Meenakshi'nin ve onun eşi Sundareshwar'ın tapıldığı yapıdır. Meenakshi Amman Tapınağı, ülkedeki Hindu tapınaklarının en önemlisidir ve turistler tarafından yıl boyunca ziyaret edilmektedir. Aynı zamanda, tapınak, görkemli ve zengin süslemeleri ile ünlüdür ve turistler için harika fotoğraflar çekme imkanı sunmaktadır.

Hindistan’a Ne Zaman Gidilir?

Eğer Haziran ayında Hindistan gezisi planlıyorsanız 45 dereceye varan sıcaklıklara karşı hazırlıklı olmalısınız. Yılın her dönemi sıcak olan ülkeyi ziyaret etmek istiyorsanız hava sıcaklıklarının nispeten normal olduğu mart ve kasım aylarını tercih edebilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.