Arama yapın

Gümüldür Gezi Rehberi

Gümüldür Gezi Rehberi
Sinan Daşpınar
Gümüldür nerededir? İzmir-Gümüldür yol tarifi nedir? Gümüldür’de Ne Yapılır? Gezilecek Yerler?
İçerik Başlıkları
    • Gümüldür Nerede?
    • İzmir - Gümüldür Yol Tarifi     
    • Gümüldür’de Ne Yapılır? Gezilecek Yerler?
Miniyol olarak ülkemizin güzelliklerini keşfetmeye devam ediyoruz. Bu sefer rotamız, mavi bayraklı koyları, plajları ve antik kentleri ile Gümüldür. İzmir’in kıyılarında bir cennet… Denizin keyfini çıkarmak ve keyifli bir tatil geçirmek istiyorsanız Gümüldür tam olarak aradığınız yer. Gümüldür denince ise akla Satsuma Mandalinası gelir ve Gümüldür’ün her noktasında Satsuma Mandalina bahçelerine rastlamak mümkündür.

Gümüldür Nerede?

Keyifli bir tatil geçirmek isteyenler için Gümüldür saklı kalmış bir cennet. İzmir şehir merkezi güneyinde, Menderes sınırları içinde ve Ege Denizi’nin kıyılarında yer almaktadır. 

İzmir - Gümüldür Yol Tarifi     

İzmir - Gümüldür İstanbul’a 537 km, Ankara’ya 639 km, Bursa’ya 394 km, Menderes’e 28 km, Özdere’ye 18 km, Seferihisar’a 30 km, Selçuk’a ise 46 km uzaklıkta yer almaktadır. 
Hava ve kara yolu olarak iki seçenekle Gümüldür’e seyahat edebilirsiniz. Hava yolunu tercih edenler İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan araç kiralama işlemi yaparak rahatlıkla Gümüldür’e ulaşabilir. 
Yok, ben uzun yol yapmayı seviyorum diyenlerdenseniz ve şahsi otomobiliniz bulunmuyorsa miniyol.com sizlere mükemmel fırsatlar sunuyor. Dilediğiniz lokasyondan araç kiralama işlemi yapabilir ve istediğiniz araç ile yolculuk yapabilirsiniz. Farklı lokasyonda bırakma seçeneğiyle de sadece uzun yol için araç kiralamak isteyenlere mükemmel bir fırsat sunmaktadır. 

Gümüldür’de Ne Yapılır? Gezilecek Yerler?

 
Gümüldür’ün tarıma dayalı bir ekonomisi vardır. Gümüldür’e gittiğinizde mutlaka satsuma mandalinası yemeli ve mandalina bahçelerinde fotoğraf çekinmelisiniz. Yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin oldukça uğrak noktası olan Gümüldür’ün doğal güzelliklerinin yanında tarihi güzellikleri de seyahat edenlerin iştahını kabartmaktadır.
 
Tarihi güzelliklerinin başında ise İzmir’in saklı kalmış antik kentlerinden biri olan Klaros bulunmaktadır. İsmini burada yaşamış olan kâhinlerden alan kentin tam olarak kurulduğu yıl bilinmemekle birlikte M.Ö 7 ve 6.Yüzyıl başında Kolophon’un baş tanrısı Apollon adına inşa edildiği tahmin edilmektedir. 
Gümüldür’de görmeniz gereken antik kentlerinden bir diğeri ise Kolophon’dur.  Kolophon’u en ilginç kılan özelliklerinden biri denize kıyısı olmayan tek İyon kenti olmasıdır. 
 
Kolophon’da yaşayanlar tarım ve denizcilikte kendilerini geliştirerek zengin olmuşturlar bu zenginlik aşırı lüksü ve rahatlığı beraberinde getirmiştir. Bu rahatlık kentin yıkımını hazırlamıştır. Bu bölgede yaşayanlar kıyı bölgelere yerleşmeye başlamışlar bu yerleştikleri yer ise Nation diğer adıyla Kıyıdaki Kolophon olmuştur. 
 
Gümülcek’e geldiğinizde yeni Kolophon, Nation’u da görebilirsiniz. Akropolün tepesine çıkarak Kuşadası manzarasını ve Samos Adası manzarası’nı da izleyebilirsiniz. 
 
Deniz, kum, güneş arıyorum diyorsanız Orman Kampı tam sizlik. Orman Kampı’nda çadır kurabilirsiniz, bungalov evlerde kalabilirsiniz. 
Tatilin, kampın, denizin keyfini çıkarmak için daha ne bekliyorsunuz?
 
Miniyol ile tatiller daha güzel…
 
 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.