Arama yapın

Granada’da Gezilecek Yerler

Granada’da Gezilecek Yerler
Sinan Daşpınar
İspanya’nın en turistik bölgelerinden biri olan Granada’da gezilecek yerler listesi araç kiralama platformu Miniyol’da!
İçerik Başlıkları
    • Granda’ya Ne Zaman Gidilir?
    • Granada’da Nerede Kalınır?
    • Granada’ya Ulaşım Nasıl Olur?
    • Granada'da Gezilecek Yerler
    • Elhamra Sarayı
    • Generalife Bahçeleri
    • Cartuja Manastırı
    • Granada Katedrali
    • Sacromonte
    • Albaicin

Akdeniz ve Endülüs’ün arasında romantik bir bölge olan Granada, İber yarımadasının Sierra Nevada eteklerinde bulunmaktadır. İslam kültüründen Hıristiyan kültürüne kadar birçok farklı kültürü birlikte taşıyabilmiş ve entegre edebilmiş olan bölgenin El Hamra Sarayı ve Albaicin semti UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ndedir.

 
Güvenli ve en uygun oto kiralama yapabileceğiniz Miniyol Granada gezilecek yerleri, Granada’da konaklama imkanlarını, ulaşım ve daha fazlasını blogunda anlattı!

Granda’ya Ne Zaman Gidilir?

Hem kış hem de yaz turizmi için tercih edilen Granada’ya gitmek için en iyi zaman yaz sezonundan hemen öncesi ya da hemen sonrasıdır. Mayıs , Haziran, Eylül ya da Ekim ayları turistik bir seyahat için uygundur. Havanın çok sıcak olmadığı, çiçeklerin açmaya başladığı bu dönemlerde Granada için en az 2 ya da 3 tam gün ayırmanız yeterli olacaktır.
 

Granada’da Nerede Kalınır?

Çok sayıda her bütçeye uygun otel, motel, hostel ve pansiyonun bulunduğu Granada’da günlük kiralık daireler de bulunmaktadır. Özellikle yaz ayları yoğun olan Granada’ya varmadan önce konaklamanız için rezervasyon yaptırmanız yararlı olacaktır. Çift Kişilik tek gece otel fiyatları 150 TL’den 2000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.
 

Granada’ya Ulaşım Nasıl Olur?

Türkiye’den direkt sefer olmayan Granada’ya Madrid aktarmalı olarak gidebilirsiniz. İstanbul’dan Madrid’e 4 saat 30 dakka varabilir ve oradan 1 saatlik seferle Granada’ya ulaşabilirsiniz.
 

Granada'da Gezilecek Yerler

Elhamra Sarayı

Müslümanlardan önce bir şato olarak kullanılan kule, Arap Hanedanı Kral I. Muhammed’in taşınmasıyla saray olarak kullanılmıştır. 14. yüzyılın ortalarına kadar gelen bütün krallar bu küçük kulenin içine odalar, bahçeler ve avlular yaptırmıştır. Ev , yönetimin merkezi hem de memur işlerinin yapıldı El Hamra Sarayı, bir süre sonra saray olmaktan çıkarak şehirleşmiştir. 15. yüzyılda Kral Ferdinand’ın şehri fethetmesiyle Katolik kültürün izleri görülmeye başlanmıştır. Hem Katolik hem de İslamiyet kültüründen yapıları barından sarayı gezmek için en az 1 tam gününüzü ayırmalısınız. 

Generalife Bahçeleri

Elhamra Sarayı / Alhambra Sarayı içinde bulunan bahçeler yazlık saraylar olarak kullanılmaktaydı. 13. yüzyılda yapılmaya başlanan bahçeler bölgenin biraz sıkında hükümdarın dinlenebileceği bölgeler olarak kullanılmaktaydı. İslam imparatorlarıyla başlayan ve Katolik imparatorlarla devam etmiş olan bu kültür Generalife Bahçeleri oluşturmuştur. Bu devasa bahçeler şu anda dinlenme alanları olarak tercih edilmektedir. 

Cartuja Manastırı

Barok mimarinin İspanya’daki yansıması olan manastır, barokun en önemli eserlerinden biri olarak düşünülmektedir. Yapımı 300 yıl süren Cartuja Manastırı içinde heykeller, kabartmalar ve resimler bulunmaktadır.

Granada Katedrali

İspanya'da Rönesans’ın en güzel örneği olan Granada Katedrali 1523 yılında yapılmıştır. Detaylı süslemeleri ve işlemelerinin yanında duvarına isimlerin yazılı olması da katedrali özel kılmaktadır. Katedralin yapıldığı dönemde okuyan kişilerin az olması sebebiyle o döneme ait okumuş insanların isimlerini ve ailelerin isimleri duvarlara yazılmıştır. Farklı kralların farklı eklemeler yaptığı katedral yüzyılların ve farklı zevklerin bir arada güzelce bulunabileceğini kanıtlıyor. 

Sacromonte

Çingenelerin mahallesi olarak bilinen Sacromonte’de evler mağaralardan oluşmuştur. Fazlaca ilginç bir yer olan mahalle 18. yüzyılda yapılmıştır. Duvarlarda bakırdan yapılmış mutfak aletlerinin varlığı, bir anda başlayan Flamenko dansları ve Flamenko barları ile Sacromonte Mahallesi mutlaka görülmelidir.

Albaicin

El Hamra Sarayı’nın karşısındaki tepede bulunan Albaicin, içinde Carmanes evleri ve meyve ağaçlı bahçeleriyle rüya gibi bir yer. Ferah ve doğal güzelliklerle dolu mekanıyla insanı rahatlatan bir yapıya sahip Albaicin Mahallesi, San Salvador ve San Nicholas adında iki kiliseye sahiptir. Bunlara ek olarak mahallede bir de hala çalışan ve yarısı cami olan bir Arap Hamamı bulunmaktadır.  

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.