Arama yapın

Google'da En Çok Aranan Otomobil Markaları

Google'da En Çok Aranan Otomobil Markaları
Sinan Daşpınar
Otomotiv dünyası son zamanlarda birçok değişim ve gelişim yaşıyor. Benzinli araçların yerini elektrikli araçlar alıyor. Araç firmaları büyük bir rekabetin içine girdi. İnsanlar otomotiv sektöründeki yenilikler ve değişimi takip etmek için Google’ye başvuruyor. Bizde sizler için Google'da en çok aranan arabaları listeledik.
İçerik Başlıkları
    • 1- Tesla
    • 2- Volkswagen
    • 3- Toyota
    • 5-BMW
    • 6-Audi
    • 7-Honda
    • 8-Ford
    • 9-Porsche
    • 10-Lamborghini
    • 11-Kia
    • 12- Renault
    • 13-Peugeot
    • 14- Nissan
    • 15- Jeep
    • 16- Mercedes-Benz
    • 17- Ferrari
    • 18- Mazda
    • 19- Chevrolet
    • 20- Skoda
Otomotiv dünyası son zamanlarda birçok değişim ve gelişim yaşıyor. Benzinli araçların yerini elektrikli araçlar alıyor. Araç firmaları büyük bir rekabetin içine girdi. İnsanlar otomotiv sektöründeki yenilikler ve değişimi takip etmek için Google’ye başvuruyor. Özellikle elektrikli araçların Google üzerinde ne kadar popüler olduğu yapılan araştırmada gözlenmekte. Google üzerinden en çok aranan otomobil markalarını saymadan önce araç kiralama sektörüne yeni bir soluk getiren Miniyol’da birçok araba markasını ve birçok araba modelini kolaylıkla kiralayabileceğinizi söylemekte fayda var. Araç kiralama sayesinde birçok araç modeline uygun ve rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Haydi şimdi Google’da en çok aranan otomobil markalarını inceleyelim.

1- Tesla

tesla

Son dönemin en yaygın araçlarından birisi denildiğinde akla ilk otomobil Tesla. Elon Musk’un CEO’luğunu yaptığı TESLA şirketi her yaptığı ile gündeme oturmayı başardı. Tamamen elektrikli otomobiller üreten Tesla şirketi 2008 yılından bu yana 70.000 elektrik araç teslimi gerçekleştirdi. Tesla markası Google üzerinden 11 milyondan fazla aratıldı ve yıl içinde en çok aratılan marka oldu.
Kim bilir belki yakında Tesla model araçları araç kiralama sektöründe yakında görürüz. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

2- Volkswagen

volkswagen

Otomobil denildiğinde akla Alman otomobilleri gelir, Alman otomobili denildiğinde ise Volkswagen. Volkswagen tarafından üretilen araçlar dünyada milyonlarca satmayı başardı ve birçok uluslararası başarı kazandı. Yıl içinde Tesla’dan sonra 9 milyon arama yapılan AlVolkswagen markası Google’da en çok arananlar sırasında ikinciliği aldı. 
Volkswagen araçları Miniyol’dan araç kiralama yaparak deneyimleyebilirsiniz. 
 
Volkswagen araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

3- Toyota

toyota

Japonya’nın en büyük otomobil üreticisi Toyota. Birçok modeli dünyanın birçok yerinde en çok satan aracı oldu. Özellikle Corolla modeli 1966’dan günümüze 42 Milyon’a yakın satış adediyle, dünyanın en çok satan modeli oldu. Google’de ise 9 milyon 142 bin kişi tarafından aranılarak üçüncü sırada yer aldı. 
Toyota’nın en güzel araçlarını Miniyol’dan araç kiralama yaparak deneyimlebilirsiniz. 
 
Toyota araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

5-BMW

bmw

Birçok kişinin hayallerini süsleyen otomobil markası BMW. Yoldan her geçtiğinde biraz durur izleriz. Tasarımı ve motoru ile hep ilgileri üstüne çeker. Almanya’nın en eski otomobil markalarından olan BMW kaliteyi ve lüksü hep zirvede tutmayı başarmıştır. 1916 yılında yani tam 105 yıl önce kurulan BMW markası insanların hep merak ettiği bir araç olmuştur. 7 milyon 480 bin insan BMW’yi Google üzerinden aradı. Böylece BMW en çok arananlar listesinde beşinci sırada yerini buldu. 
BMW araçları Miniyol’dan araç kiralama yaparak deneyimleyebilirsiniz. 
 
BMW araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

6-Audi 

audi

Listede yine bizi şaşırtmayan bir Alman markası. Audi. Almanların otomotiv sektöründe ne kadar iyi olduklarını tartışmasız, bu listede bunu görüyoruz. Listedeki üçüncü alman arabası olan Audi hakkında çok şey söylemeye gerek yok. Tartışmasız en iyi araçlar arasında yer alıyor. Göz alıcı tasarımı ve mükemmel donanımı ile Audi araçları hep merak konusu oluyor. Audi markasını 6 milyon insan Google’da arayarak Audi hakkında bilgi sahibi olmaya çalışmış. 
Audi marka araçları Miniyol’dan rent a car firmalarını karşılaştırabilir size en uygun modeli araç kiralama yaparak deneyimlebilirsiniz. 
 
Audi araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

7-Honda

honda

Bir diğer Japon markası Honda. Şirket adını kurucusu olan Soichiro Honda’dan almaktadır. Honda Japonya’nın önde gelen markalarından birisidir. Honda tüm dünyaya araç üretip satmaktadır. Japonya’nın başkenti Tokya’da bulunan Honda markası Google’de 6 milyon 120 bin aratılarak yıl içinde en çok aratılan 7.marka olmuştur. Honda araçlarını Miniyol’dan araç kiralama yaparak deneyimleyebilirsiniz. 
Miniyol üzerinden Honda araç modellerine ulaşabilir ve diğer rent a car firmalarla karşılaştırabilirsiniz ve otomobil kiralama yapabilirsiniz. 
 
Honda araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

8-Ford

ford

Henry Ford tarafından 16 Hazitran 1903 tarihinde ABD’de kurulan Ford Motor Company markası otomobil sanayisine damgasını vuran markalardan birisi olmuştur. 12 kişinin 28.000 dolar yatırım koyarak kurduğu Ford markası şu an tüm dünyada en çok satan markalardan birisi olmuştur. Ford markası Google üzerinden 6 milyon 120 bin aratılarak en çok arananlar listesinde 8.sırada yer almıştır. 
Ford marka araçlar Miniyol’dan araç kiralama yaparak deneyimleyebilirsiniz. 
 
Honda araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

9-Porsche

porsche

Spor ve hız. Bu iki kelime yan yana geldiğinde akla hangi model gelir? Tabii ki Porsche. Herkesin hayallerini süsleyen spor araba markası. Google’da aracın fotoğraflarını açıp uzun bakanlar, aracın fotoğraflarını duvarlarına asanlar. Bunu sadece Porsche hayranları bilir. Porsche markası Google üzerinden 5 milyon kişi tarafından aranmış. Almanların bir diğer markası olan Porsche bu listede 9.sırada yer aldı. 

10-Lamborghini

lamborghini

İtalyanların lüks araba markası Lamborghini, bir kere bakarsanız gözünüzü üstünden alamazsanız. Bu otomobil anlatılmaz, yaşanır otomobillerden birisi. İsmini bile söylerken içiniz gidiyor öyle bir otomobil. 

11-Kia

kia

Kia, 1944 yılında Güney Kore'de kurulmuştur. Kore'nin ilk bisiklet ve otomobil üreticisidir. 1998 yılında Hyundai ve Daimler-Chrysler ortaklığındaki konsorsiyum tarafından satın alınmıştır. Kia gerçek anlamda atılımını bu noktadan sonra gerçekleştirmiştir.
 
Kia araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

12- Renault

renault

Renault S.A., Fransız araç üreticisi. Otomobil, kamyon, traktör, tank, tren, uçak, motosiklet, bisiklet, otobüs gibi birçok farklı türde araç üretmektedir. Türkiye'de Bursa'da kurulu bulunan Oyak-Renault ortaklığı ile yatırımı vardır. Ayrıca Nissan otomobil markasının motorlarını üretmektedir.
Renault araçlarını Miniyol’dan bulabilir ve araç kiralama yapabilirsiniz. 
 
Renault araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

13-Peugeot

peugeot

Peugeot, Fransız otomobil, bisiklet ve motosiklet markası, günümüzde Stellantis`in bir parçasıdır. 1810 yılında el aletleri ile üretime başlamıştır, 1890 yılından bu yana da otomobil üreticisidir. Türkiye'deki ticari faaliyetlerini Peugeot Otomotiv Pazarlama A.Ş. şirketi üzerinden yürütmektedir. 
Miniyol üzerinden Peugeot’nun birçok modelini bulabilir ve araç kiralama yapabilirsiniz. 
 
Peugeot araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

14- Nissan

nissan

Nissan Jidōsha Kabushiki Gaisha veya kısaltılmış haliyle Nissan, çok uluslu Japonya merkezli otomotiv şirketi.
Nissan araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

15- Jeep

jeep

İlk başlarda askeri bir araç olarak bilinen Jeep, daha sonra bağlı olduğu Chrysler tarafından halka arz edilir. Tabi ki bu durum model için bir dönüm noktası olur. Çünkü diğer modellerden katbekat güçlü olan bu araç, kısa sürede oldukça tutulur. Öyle ki kalburüstü markalar da pazardaki beklentiye cevap vererek, piyasaya birçok arazi aracı sürer. Onlar için işin en üzücü tarafıysa, araçlarının ismi ne olursa olsun bizim onları daima “Jeep” olarak anmamız olacaktır.
 
Jeep araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

16- Mercedes-Benz

mercedes benz

Mercedes-Benz, 1926 yılında Karl Benz'in şirketi Benz & Cie. ve Gottlieb Daimler'in şirketi Daimler Motoren Gesellschaft'in birleşmesi sonucu kurulmuş otomotiv ve motor markası. Almanya'nın Stuttgart şehrinde kurulmuştur.
 
Mercedes Benz araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

17- Ferrari

ferrari

İlk Ferrari, 1929’da üretilmiş. Üretim amacı ise sadece yarış pistinde olmak. Yani temelde ilk Ferrari, yarış arabası olarak üretilmiş. Yarış amacı dışında ilk üretim ise 1947’de olmuş. Yani otoyolda kullanılacak ilk Ferrari 1947’de üretilmiş.
 
Ferrari araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

18- Mazda

mazda

Mazda Motor Corporation, 1920 yılında Fuchū, Hiroshima Prefektörlüğü, Japonya'da kurulan çok uluslu Japon otomobil üreticisidir. 2015 yılında, Mazda 1.5 milyon araba üretip satmıştır, bunun büyük çoğunluğu şirketin Japonya montaj hattında, geri kalanı ise diğer ülkelerdeki montaj hatlarında üretilmiştir.
 
Mazda araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

19- Chevrolet

chevrolet

Chevrolet, Chevy veya Chevrolet Division of General Motors Company, 1911'de kurulmuş olan ABD merkezli bir otomobil şirketidir.

20- Skoda

Škoda Auto, Çek otomobil üreticisi, en eski otomobil üreticilerinden biridir. 1991'de Volkswagen Grubu tarafından satın alındı. Şirket 1895 yılında Laurin & Klement adlı aile şirketinde çalışan 2 kişinin bisiklet yapmak üzere ortaklık kurmaları ile kuruldu. 1899'da motosiklet, 6 yıl sonra da araba üretmeye başladılar. 1894 yılında bisikleti bozulan Klement Alman bisiklet markasına bisikletinin tamiri için bir mektup yazıyor. Bu mektuba cevap olarak: ‘Size yardım edebilmemiz için anladığımız bir dilde yazmanız gerekir’. Bunu hakaret olarak algılayan Klement ve arkadaşı Laurin 1895 yılında Skoda ismiyle bisiklet tamirhanesini kuruyor.
 
Skoda araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.