Arama yapın

Gölcük Tabiat Parkı

Gölcük Tabiat Parkı
Sinan Daşpınar
Kolay ve pratik araç kiralama yapmanın yeni yolu Miniyol sizler için blogunda Gölcük Tabiat Parkı hakkında yazı yayımladı.
İçerik Başlıkları
    • Gölcük Yol Tarifi
    • Abant Gölü / Gölcük Gölü
    • Bolu Abant Otelleri / Abant Otel Fiyatları

Miniyol bugünkü yazısında Gölcük Tabiat Parkı hakkındaki bilgileri siz değerli okuyucular için derledi. Blog yazımızda Gölcük’e ulaşım nasıl olur, Gölcük’te yapılabilecek aktiviteler ve Gölcük’te konaklanacak yerlere değindik. 

 

Gölcük Yol Tarifi

 
Gölcük Tabiat Parkı, Bolu ilimizde bulunan ve olağanüstü doğal güzellikleri ile dikkat çeken bir parktır. Park, merkeze yaklaşık 13 kilometre uzaklıktadır. Ulaşım otobüs, taksi gibi araçlardan ziyade özel araçla daha kolaydır. Eğer özel aracınız yoksa Miniyol’un sunduğu Bolu oto kiralama hizmetlerinden yararlanabilir, gezinizi konforlu hale getirebilirsiniz.

Bolu yoluna girdikten sonra karşınıza çıkan tabelalar ile yolu rahatça bulabilirsiniz. Göle giriş ücretlidir. Gölcük giriş ücreti araçla 24, araçsız kişi başı 8 ve öğrenci/engelli indirimli 4 TL’dir. Park yılın her mevsimi ziyarete açıktır. Saat 08.00’da ziyarete açılan park, saat 22.00’da kapanmaktadır. 

Özellikle büyük şehirlerde konaklayan kişiler için yeşil, doğa, dağ havası almak özlenilen ihtiyaç duyulan fakat ulaşılamayan bir şey haline geliyor. Gölcük Parkı da tam olarak bu özlemi gidermek için harika bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Gölün yüzeyindeki nilüferler, çevresinde konuşlanan çam, köknar ve kayın ağaçları arasında gezinebilir temiz havayı içinize çekebilirsiniz. 
 
Gölcük’te Ne Yapılır?
 
Göl sevimli manzarası ve temiz havası ile ruhunuzu dinlendirebileceğiniz sakin bir alan. Yaklaşık 1300 metrelik yolda yürüyüş yaparken telefonunuzu yanınıza almayı unutmayın çünkü gördüğünüz manzaraları fotoğraflamak isteyeceksiniz. 8, 10 ve 14 kilometrelik patika seçenekleri ile gölün çevresini farklı yollardan gezebilirsiniz. Yürümek istemeyenler bisiklet veya golf arabası kiralayabilir ve gölün çevresini turlayabilirler. Yalnız başınıza düşüncelere dalarak, müzik dinleyerek yapacağınız gezintinin yanında ailenizle beraber gidip eğlenceli bir piknik de yapabilirsiniz. Alanda masa ve çardakların yanında mescit ve tuvalet de bulunmaktadır. 

Manzaraya karşı piknik yapmak isteyenlerin erkenden parka gelmesi gerekiyor. Yoğun ilgiden dolayı hafta sonları manzaralı çardaklar hızlıca kapılabiliyor. Geçmişte mangal yakılmasına izin verilmiş olsa da artık doğanın korunması için önlemler alınmış ve mangal yapılması yasaklanmıştır. Gölde yemek yiyebileceğiniz bir restoran da bulunmaktadır. Yılın belli dönemlerinde balık tutmaya da izin verilmektedir. Göle baktığınız an zaten balıkları hemen fark edeceksinizdir. Balıkların üreme dönemleri düşünülerek belli dönemler avlanmaya izin verilmese de izin verilen dönemlerde oldukça eğlenceli bir aktivite olabilmektedir. Son zamanlarda revaçta olan kampçılık için ise yetkililerden izin almak gerekiyor. Kış ayları oldukça çetin geçtiğinden diğer mevsimlerde kamp yapmayı düşünmeniz önerilmektedir. 
 

Abant Gölü / Gölcük Gölü

Abant Gölü ve Gölcük Gölü birbirine karıştırılan iki farklı göldür. Gölcük Gölü ismini içinde bulunduğu parktan almaktadır. Bolu’ya gelmişken Abant Gölü’nü de gezebilir ve farklarını gözlemleyebilirsiniz. 
 

Bolu Abant Otelleri / Abant Otel Fiyatları

Kamp yapmayı sevmiyorsanız veya hava şartları uygun değilse Gölcük çevresinde bulunan otellerde konaklayabilirsiniz. Gölün içinde bulunan ev, devlet konukevi olarak kullanılmaktadır ve dışarıdan ziyaretçi kabul etmemektedir. 
 
  • Abant Pelit Bungalov
Hem otel hem restoran olan bu bungalov evler sevimli yapıları ile dikkat çekmektedir. Gecelik konaklama fiyatları 750 ile 1000 TL arası değişmektedir. Abant Pelit Bungalov Abant Gölü’ne 17, Gölcük Parkı’na ise 28 km uzaklıktadır. Toplam 8 odası olan bu sevimli butik otelde 3 adet aile, 5 adet de çift odası bulunmaktadır. Ahşap tasarımı ve doğası ile ziyaretçileri memnun bırakmaktadır. 
 
  • Abant Hitit Otel
Yine oldukça sevimli görüntüsünün yanında bahçede bulunan dere ile de konfordan feragat etmeden, doğayla iç içe bir deneyim yaşayabilirsiniz. Otel, Abant Gölü’ne 17 kilometre uzaklıkta olup Gölcük Tabiat Parkı’na ise 26 km uzaklıktadır. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.