Arama yapın

Gece Görüş Asistanı Nedir?

Gece Görüş Asistanı Nedir?
Büşra Kurnaz
Gece Görüş Asistanı; sürücüyü gece far ışığının yetmediği durumlardan korumak için termal kameralar, kızılötesi ışıklar ve baş üstü ekranlar kullanarak uyaran sistemdir.
İçerik Başlıkları
    •  Gece Görüş Asistanı Nasıl Çalışır?
    • Aktif Gece Görüş Asistanı:
    • Pasif Gece Görüş Asistanı:
    • Hangi Araçlarda Gece Görüş Asistanı Vardır?
    • Gece Görüş Asistanı Araca Sonradan Eklenebilir mi?
    • Gece Görüş Asistanı Fiyatları
    • Kiralık Araçlarda Gece Görüş Asistanı
Gece Görüş Asistanı; sürücüyü gece far ışığının yetmediği durumlardan korumak için termal kameralar, kızılötesi ışıklar ve baş üstü ekranlar kullanarak uyaran sistemdir. Araç farlarının gösteremediği uzaklıkta yer alan insan, hayvan ve nesneleri kızılötesi kameralar aracılığıyla tespit ederek gösterge panelindeki ekrana yansıtmaktadır.
Gece Görüş Sistemi, araç sürücüsünü hem sesli hem de görsel olarak uyarmaktadır. Bu özelliği sayesinde karanlık yollarda olası kaza risklerinin önüne geçme olasılığı artmaktadır.
Gece Görüş Asistanı bulunan araçlarda sürücü sistemi çalıştırmamış olsa bile aracın hızı 60km’nin üzerine çıktığında otomatik olarak uyarı sistemi çalışmaktadır.
Gece Görüş Asistanı

 Gece Görüş Asistanı Nasıl Çalışır?

Araçlarında güvenli sürüşe önem veren sürücülerin sıklıkla merak ettiği konular; Gece Görüş Asistanı nasıl çalışır ve gece görüş kamerası hangi renkte gösterirdir. Gece Görüş Asistanı termik kameralar ve kızılötesi ışınlar sayesinde etraftaki canlı ve cansız varlıkları tespit edebilmektedir. Araç beynine aktarılar bu veriler sürücünün uyarılması adına araç ekranına yansıtılmaktadır.
Kızılötesi kameralar sayesinde insan ve hayvanları algılayarak sürücüyü uyaran bu sistem canlı varlıkları kırmızı rengiyle işaretleyerek sürücüyü uyarmaktadır. Tüm ortamı gri ya da siyah renklerde aktaran kamerada kırmızı uyarı rengi olarak gelmektedir. Ayrıca sürücü yalnızca görsel olarak değil sesli olarak da uyarılmaktadır.
Aktif ve pasif olmak üzere iki çeşit Gece Görüş Asistanı bulunmaktadır.

Aktif Gece Görüş Asistanı:

Karanlığı aydınlatmak için kızılötesi ışınlar kullanır. Farın ulaşamayacağı uzaklıkla yer alan nesneleri ortaya çıkararak sürücünün hakimiyetine yardımcı olur.

Pasif Gece Görüş Asistanı:

Aktif Gece Görüş Asistanının aksine canlı varlıkları tespit etmeye yaramaktadır. Termografik kameralar sayesinde insan, hayvan, ağaç gibi varlıkları tespit ederek ekran üzerinden sürücüyü uyarmaktadır.

Hangi Araçlarda Gece Görüş Asistanı Vardır?

Teknoloji geliştikçe araçlara güvenli sürüş özellikleri eklenmektedir. Hem güvenli sürüş hem de görüş konforu açısından büyük önem taşıyan Gece Görüş Asistanı tüm araçlarda bulunmamaktadır.
Genellikle lüks segment araçlarda yer alan Gece Görüş Asistanı, Mercedes ve Toyota gibi markalarda aktif sistemler şeklinde bulunmaktadır. BMW, Audi ve Honda araçlarında da pasif seçenekler yer almaktadır.

Gece Görüş Asistanı Araca Sonradan Eklenebilir mi?

Araçlarında Gece Görüş Asistanı bulunmayan ancak güvenlik özelliklerine önem veren sürücüler Gece Görüş Asistanını araçlarına sonradan ekletebilirler. Dijital ekran ya da multimedya ekranı bulunan araçlarda sonradan alınan Gece Görüş Sistemi araca eklenip bu ekranlara bağlanırsa aktif bir şekilde çalışacaktır.
Aracımda dijital ekran bulunmuyor diyen sürücüler ise direkt ekranlı Gece Görüş Asistanı sistemi satın alarak araçlarına bu donanım özelliğini ekletebilirler.

Gece Görüş Asistanı Fiyatları

Araçlarına sonradan gece görüş sistemi ekletmek isteyen sürücülerin en merak ettiği konu Gece Görüş Sistemi fiyatları konusudur. Gece Görüş Sistemi fiyatları sistem içerinde kullanılan kamera kalitesi, ekran çözünürlüğü gibi faktörlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu faktörlere bağlı olarak Gece Görüş Sistemi 200TL ve 1000TL fiyat skalasında değişkenlik göstermektedir.

Kiralık Araçlarda Gece Görüş Asistanı

Kiralık araç seçen sürücüler araç özellikleri arasında en çok konfor ve güvenlik özelliklerine dikkat etmektedir. Araç kiralama yaparken sürücü ve yolcu güvenliği açısından gelişmiş donanım özelliklerine sahip araçlar seçmeniz; güvenliğinizi arttırırken sürüş konforunuzu da yükseltecektir. Gece Görüş Asistanı hem güvenlik hem de sürüş konforunu destekleyen bir donanım özelliği olduğundan dolayı araba kiralama işlemlerinizde Gece Görüş Asistanı bulunan araçları tercih edebilirsiniz.
Miniyol’dan donanım özellikleri içerisinde Gece Görüş Asistanı bulunan BMW, Audi, Mercedes ve Toyota gibi markalardan kiralama yapabilirsiniz. Kriterlerinize en uygun araçları tek tıkla filtreleyebilir üç adımda kiralamanızı yapabilirsiniz. Miniyol güvenli yolculuklar diler!

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.