Arama yapın

Galataport Nerede ve Galataport'a Nasıl Gidilir?

Galataport Nerede ve Galataport'a Nasıl Gidilir?
Sinan Daşpınar
Galataport İstanbul, İstanbul Boğazı’nın kenarında kurulmuş ve 1,2 km sahil şeridini kapsayan dünya standartlarında planlanmış ve hayata geçirilmiş bir destinasyon projesidir. Galataport kruvaziyer limanı ve İstanbul’un ana limanı olarak yapılmıştır. Dünya standartlarında olan limanın en önemli özelliklerinden birisi dünyanın ilk yer altı kruvaziyer terminali olmasıdır.
İçerik Başlıkları
    • Galataport İstanbul Teknik Detayları
    • Galataport Nerede?
    • Galataport'a Nasıl Gidilir?
    • Galataport’a Toplu Taşıma ile Nasıl Gidilir?
    • Galataport Giriş Ücretli mi? Galataport Giriş Ücreti Ne Kadar?
    • Galataport Otopark
    • Galataport Otopark Ücreti
    • Galataport Kimin?
    • Galataport Ne Zaman Açıldı?
    • Galataport İçerisinde Ne Var?
    • Galataport AVM
    • Galataport’ta Bulunan Mağazalar
    • Galataport’ta Kesinlikle Görmeniz Gereken 9 Yer
      • Galataport Gastronomi Mahallesi
      • İstanbul Modern
      • MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi
      • Tophane Saat Kulesi
      • Paket Postanesi
      • Tophane Kasrı
      • Tophane Çeşmesi
      • Nusretiye Camii
      • The Peninsula İstanbul
    • Galataport’a Bulunan Restoranlar
      • Liman İstanbul
      • Mezzaluna
      • BigChefs
      • Vakkorama Cafe

Galataport İstanbul, İstanbul Boğazı’nın kenarında kurulmuş ve 1,2 km sahil şeridini kapsayan dünya standartlarında planlanmış ve hayata geçirilmiş bir destinasyon projesidir. Galataport kruvaziyer limanı ve İstanbul’un ana limanı olarak yapılmıştır. Dünya standartlarında olan limanın en önemli özelliklerinden birisi dünyanın ilk yer altı kruvaziyer terminali olmasıdır. Ülkemizde eşi benzeri olmayan bu proje ile Karaköy’ün limanları tekrar turizme kazandırılması hedeflenmiştir. Galataport’a yılda 25 milyon yerli ziyaretçi, 7 milyon turist ve 1.5 milyon gemi yolcusunun geleceği tahmin ediliyor.

1,7 milyar dolarlık yatırım alarak oluşturulan Galataport’a gelen ziyaretçiler İstanbul’un eşsiz manzarasında güzel vakitler geçirebilecekler. Dünyada ilk kez tasarlanan kapak sistemi ile yerin altına yapılan 29 bin metrekarelik Galataport İstanbul Kruvaziyer Terminali yolcuların ve gemi mürettebatının konforu ve güvenliği düşülerek tasarlanmış. Son teknoloji ile donatılan limanda bütün operasyonlar yer altında toplanarak yer üstü deniz seviyesinde sosyalleşme alanlarında manzaranın tadını çıkaracak alanlar oluşturulmuş.

Galataport ile 200 yıldır eski depolarda ve gümrük sınırlarının arkasında kalan sahil şeridini ortaya çıkaracak. Galataport halka açık bir kordon olacak.  

Galataport İstanbul Teknik Detayları

  • 1200 metrelik konveyör uzunluğu

  • 5 adet rampa

  • 15 bin bavul depolama kapasitesi

  • Günlük 3 gemi 15 bin yolcu kapasitesi

  • 176 adet 3 metrelik özel kapak sistemi

  • 29 bin metrekarelik yer altı terminal alanı

Galataport

Galataport Nerede?

İstanbul’un yeni kültür ve sanat merkezi olarak görülen Galataport İstanbul, Boğaz manzaralı tarihi yarımadada bulunmaktadır.

Galataport Karaköy Rıhtımı’nda yer alan Karaköy Vapur İskelesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Kampüsü arasında yer almaktadır.

Galataport konumu için tıklayınız.

 

Galataport'a Nasıl Gidilir?

Galataport’a gitmenin en kolay yollarından birisi araç kiralama yaparak ulaşım sağlamaktır. Miniyol’un avantajlar dolu dünyasından yararlanarak oto kiralama yapmak çok kolay ve minimal. Miniyol’dan yapmanız gereken tek şey araç kiralama yapmak istediğiniz lokasyonu seçmek ve sonrasında dilediğiniz özellikteki aracı seçip kiralama yapmak. Bu kadar kolay! Böylece Galataport’a rahatlıkla ulaşarak Galataport AVM’den alışveriş yapabilir ve Boğaz’ın tadını çıkarabilirsiniz.

Galataport Güneş

Galataport’a Toplu Taşıma ile Nasıl Gidilir?

Otobüs ile Galataport’a ulaşım: 26B, 28, 30D, 62

Metro ile Galataport’a ulaşım: M2

Tramvay ile Galataport’a ulaşım: T1

Yolcu Terminali

Galataport Giriş Ücretli mi? Galataport Giriş Ücreti Ne Kadar?

Galataport’a giriş ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Giriş ücretsiz olsa da, Galataport içerisinde bazı aktiviteler ücretli olabilmektedir.

Galataport Otopark

Galataport İstanbul’da 2400 araç kapasitelik otopark bulunmaktadır. Galataport telefon uygulamasını yükleyerek aracınızın yerini otoparkta kolaylıkla bulabilirsiniz. Galataport otopark 24 saat hizmet vermektedir.

Galataport Otopark Ücreti

Galataport otopark 30 dakika üzeri kullanımlarda ücretlidir. 150 TL harcamalarda ibraz ettiğiniz takdirde 2 saate kadar ücretsiz yararlanabilirsiniz. Otoparkta kredi kartı ile ödeme yapılmaktadır.

Galataport Kimin?

Galataport

Galataport İstanbul ilk ihalesi Eylül 2005 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri tarafından gerçekleştirilmiştir. İhaleyi İsrailli iş adamı Safi Ofer’in ortak olduğu Royal Caribbean Cruises konsorsiyum kazandı. İstanbul Şehir Plancıları Odası Galataport projesinin inşa edilmesi için verilecek imar izin verilmemesi için dava açtı. Danıştay 6. Dairesi imar değişikliğini onaylayan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararını durdurdu.

Ocak 2014 tarihinde Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’e bağlı BLG Capital’in ortaklığı ile Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları kuruldu. Bu ortaklık ile Galataport projesi için çalışmalar başladı.

Galataport Ne Zaman Açıldı?

  • Galataport Temel Atma Tarihi: Şubat 2015

  • Galataport Tamamlanma: Ekim 2021

  • Galataport Açılış: 29 Ekim 2021

Galataport İçerisinde Ne Var?

Galataport yerli ve yabancı birçok turistin İstanbul’un tarihi dokusunda güzel vakit geçirmesi için tasarlanan bir mekân. Mahalle konsepti ile tasarlanan Galataport içerisinde herkese uygun sosyalleşecek alan bulunmaktadır. Ulaşım ağlarına yakın olmasından dolayı kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Galataport Avm

Galataport AVM

Şehrin yeni alışveriş noktası haline gelen Galataport’ta Boğaz manzarası eşliğinde alışveriş yapabilirsiniz.

Galataport’ta Bulunan Mağazalar

Adamo
Adidas
Alix Avien
Altınyıldız
ANIM
Ara Güler Müzesi Dükkan
Arte Diore
Arzyu x Arzu Kaprol
Atelier Rebul
Atilla Karat
Atölye Gözlük
Atü Duty Free
Avedis Kendir
Avva
AyYıldız
B&G
Baqa
Bee Goddess
Benetton
Beyliss
Beymen
Birkenstock
Boholoveselfmısırlı
Breitling
Brothers Barber Shop
Bueno Shoes
Cacharel
Chakra
Columbia
Crochet İstanbul
D&R
David Walker
Design Market
Dilek Hanif
DKL City Tours
Dogo Store
Doğuş Otomotiv Plus
Dünyagöz Optik
Ecce Artisan Diamonds
Ecco
Fiolas
Flower
Frantelli Diamanti
Galataport İstanbul Eczanesi
GAP
Gizia
GMG Firenze
Good Things Atelier
Graffity Karaköy
G-Shock
Harem Çini
Hars
Heinrich
Hennes Hermann
Homm Days
House of DIV
House Of Superstep
In-Formal Man
In-Formal Women
İpekyol
Jaquette By Elvan Tığlıoğlu
Juju
Jumbo
Kafkas
Karaca
Kiehl’s
Kiğılı Project
Kiko
Kom
Komono
Konyalı Saat
Lamy
Leica
Loris
LTB
Lufian
Machka
Maestro Italy
Mama Luma
Marks & Spencer
Mavi
Mahry Mu
Mehtap Elaidi
Michel
Mikasa Moor
Mon Reve
Mysabella
Naia
Njoy
Nocture
Oopscool
Opal Optik
Palma d’Ora
Panço
Pandora
Panizsima
Perspective
Pinko
Pologarage
Port Mobile
Pure Diamond
Quadran
Ruck & Maul
Sait Koç
Samsonite
San Kuaför
Sevan Bıçakçı
Sevil
Shaky
Skechers
Sky Meta
Sneaks Up
So Chic
Sorbe
Suwen
Swarovski
Şahan Halı
T.A.G.G
Tag Heuer
Tamer Tanca
Tartine Et Chocolat
Terenzi Boutique
Tergan
The Body Shop
TKNACR
Tobacco Shop Fuego
Turkcell
Twist
Under Armour
US Polo
Vakkorma
VDR
Versace & Rosenthal
Vitelli Design Studio
Yatsan
 

Galataport’ta Kesinlikle Görmeniz Gereken 9 Yer

Galataport Gastronomi Mahallesi

Galaport Yemek

Yerli ve yabancı tatları keşfetmek istiyorsanız Galataport gastronomi mahallesi sizleri bekliyor. Sevdiğiniz ve merak ettiğiniz tatları, Türk ve Dünya mutfaklarını İstanbul Boğazı’na karşı tatmak istiyorsanız mutlaka Galataport’a gelmelisiniz.

Sokak lezzetleri sevenler içinde güzel bir haberimiz var. Galataport içerisinde hijyenik koşullarda yapılan sokak lezzetlerine ulaşabilirsiniz.

İstanbul Modern

İstanbul Modern

İstanbul’un kültür ve sanat noktası olan İstanbul Modern Galataport içerisinde yer alıyor. Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş müzesi olarak 2004 yılında kurulan İstanbul Modern birçok insanı kültür ve sanatla buluşturuyor. İstanbul Modern’in yeni binası dünyaca ünlü Pritzker ödüllü ünlü İtalyan mimar Renzo Piano imzası taşımaktadır.

İstanbul Modern’in yeni binasında sergi, eğitim atölyeleri, sinema, kütüphane, tasarım mağazası, etkinlik alanı gibi birçok yer bulunuyor.

MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi

Resim ve Heykel Müzesi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi çatısı altında kurulan resim ve heykel müzesi Galataport içerisinde sanatseverleri bekliyor. Türkiye’nin batılı anlamda ilk sanat müzesi olma özelliği taşıyan müzede Geç Osmanlı döneminden 20. Yüzyılın sonlarına doğru birçok eser bulunmaktadır.

Emre Arolat Architecs mimarlık ofisi tarafından tasarlanan müze 2010 yılında Khan Mimarlık Ödülü, 2015’te Mies van der Rohe Avrupa Birliği Çağdaş Mimarlık Ödülü gibi mimarlık alanında prestijli ödülleri kazandı.

Tophane Saat Kulesi

Tophane Saat Kulesi

1848 yılında yapılan fakat zamana yenilerek toprağın altında kalan Tophane Saat Kulesi yeniden hayata döndürüldü. İstanbul’un en eski saat kulelerinden birisi olan Tophane Saat Kulesi Galataport’un önünde ziyaretçileri selamlıyor.

Tophane Saat Kulesi 19’uncu yüzyılın ikinci yarısında Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmıştır. Neoklasik tarzda yapılan saat kulesinin yapıldığı tarihte deniz saat kulesinin önüne kadar gelmekteydi. Zamana yenilerek bir kısmı toprak altında kalan saat kulesi ince çalışmalar yapılarak restore edildi.

Paket Postanesi

Paket Postanesi

Limanda yer alan en eski yapılardan birisi olan Paket Postanesi birçok mektubun taşındığı yerdi. Bina bir dönem Türkiye Denizcilik Bankası A.Ş. Hastanesi olarak da kullanılmıştı. Günümüzde Paket Postanesi restore edilerek çarşı haline getirildi. Paket Postanesi içerisinde 73 butik mağaza yer almaktadır.

Tophane Kasrı

Tophane Kasrı

Sultan Abdülmecid döneminde İngiliz mimar William James Smith tarafından yapılmıştır. Tophane’ye gelen yolcuların karşılanması amacıyla yapılmıştır. 1852 yılında yapılan Tophane Kasrı mutlaka görülmesi yerlerden birisidir.

Tophane Çeşmesi

Tophane Çeşmesi

İstanbul Tophane Meydanı’nda yer alan çeşmedir. Sultan I. Mahmut tarafından 1732 yılında yaptırılmıştır. İstanbul’un en büyük 3.meydan çeşmesidir. Çeşme kitabesi Nafihi tarafından yazılmıştır. Çeşme I.Mahmud Han çeşmesi olarak da bilinmektedir.

Nusretiye Camii

Nusretiye Cami

İstanbul’da inşa edilmiş en büyük ve en ilgi çekici camilerden birisidir. 1823 yılında çıkan yangında zarar gördükten sonra II. Mahmud tarafından Mimar Kirkor Balyan’a yeniden yaptırılmıştır. İstanbul’un simgeleri arasında yer almaktadır. İstanbul’da sur dışı yapılan ilk camidir.

The Peninsula İstanbul

Otel

Galataport Hotel olarak da adlandırabiliriz. Dünyada sadece seçkin yerlerde bulunan The Peninsula Hotels markası sadece 10 yerde bulunmaktadır. 177 odadan oluşmaktadır. Otelin lobesi Türkiye'nin ilk modern liman terminali olan Karaköy Yolcu Salonu'nda yer almaktadır.

Galataport’a Bulunan Restoranlar

 Antepsan
Arifoğlu
Balsev
Baylan
BigChefs
Bodrum Mantı
Burger King
Butterfly
Cafe Fuego
Cookshop
Cremma
DD Scoop
Espressolab
Gina
Grandma Cafe
Günaydın Kebap & Steakhouse
Günaydın Köfte & Döner
Güven Kuruyemiş
Ha’ BuPide
Hafız Mustafa
İkon
İstinye Tavukçusu
İstinyemiş
Kahve Dünyası
Kahve Dünyası Al Götür Corner
Kirpi Cafe
Kiva
L’ Atelier Vakko Bistrot
Liman İstanbul
Lokum Atölyesi
Loventi Belgium
Mezzaluna
Monochrome
Muutto Anatolian Tapas Bar
Ottoman 1860
Özsafalar
Popeyes
Prince Coffe House
Roka İstanbul
Sagra
Sait Balık
Saltbae Burger
Selamlique Istanbul
Seven Hills Galata
Simit Sarayı
Starbucks
Şekerci Cafer Erol
The Populist
Vakkorama Cafe
Vandal
Wong
Woops
Yada Sushi
 
 

Liman İstanbul

Eski ismiyle Liman Lokantası olarak bilinen Liman İstanbul’un tarihi 1940lı yıllara kadar uzanıyor. Eşsiz boğaz manzarası ile tarih boyunca hatırlanan ve İstanbul’un en önde gelen restoranlarından biri olmuştur. Kalabalık iş yemekleri, sakin kutlamalar ve baş başa yenecek bir yemek için uygun bir restoran.

Mezzaluna

İtalyan restoranı olan Mezzaluna, 1995 senesinden beri Türkiye’de hizmet sunmaktadır. İtalyan mutfağının lezzetlerini denemek isteyenler için tercih edilebilecek bir mekân.

BigChefs

Sıcak atmosferi, lezzetli yemekleri, 'mutlu misafir' prensibi ve güler yüzlü ekibiyle BigChefs, muhteşem bir deniz ve tarihi yarımada manzarası sunmaktadır. Karaköy'de büyüleyici bir atmosferde tercih edilebilecek bir mekân.

Vakkorama Cafe

1982 yılında kurulan Vakkorama Cafe, lezzetli yemekleri ve kapılarını halka açtığı ilk zamanları anımsatan tınılarıyla kültürünü yaşatıyor. Vakkorama Cafe, gün boyu menüsü, güzel ortamı ve tüm beklentileri her zaman en üst düzeyde tutmaya çalışan personeli ile şehrin en konforlu yemeklerini sunuyor.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.