Arama yapın

Erikli Gezi Rotası

Erikli Gezi Rotası
Sinan Daşpınar
Yaz ayı için iyi bir alternatif olan Erikli’de gezilecek yerler blogunu hızlı ve kolay araç kiralama yapan Miniyol sizler için yazdı!
İçerik Başlıkları
    • İstanbul’dan Erikli’ye Nasıl Gidilir?
    • Erikli Otel Fiyatları Ne Zaman Uygun?
    • Erikli’de Ne Yenir?
    • Erikli’de Meşhur Olan Şeyler
    • Erikli’de Yapılacak Şeyler?
    • Erikli Plajı
    • Erikli’nin Olumsuz Yönleri

İstanbul’a en yakın denize girilecek yerler arasında olan Erikli hakkında Erikli nerede, Erikli’ye nasıl gidilir gibi merak ettiğiniz her şey Miniyol blogda! Erikli tatil seçeneği hem konumundan hem de güzelliği açısından doğru bir seçim olabilir. Bu sorulardan sonra akla Erikli İstanbul arası kaç saat / kaç km, Erikli’de konaklama, Erikli’nin denizi nasıl gibi sorular da art arda geliyor.

 
Ege kıyısında şirin ve mütevazi bir yerleşim yeri olan Erikli, Edirne’ye bağlıdır. İstanbul’a çok yakın olması onu hafta sonu tatilleri için cazip hale getirirken, yaz tatilleri için de iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkarıyor. Popülerliği çok olmayan Erikli’de ne yapılır
 
En uygun Edirne araç kiralama yapmak için tıklayın!
 

İstanbul’dan Erikli’ye Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Erikliye gitmek için ilk olarak Tekirdağ - Keşan üzerinden gitmeniz gerekmekte. Keşan’dan sonra ise farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Bulunduğu bölge sayesinde bütün yolları birbirine bağlı olduğu için kolaylıkla Erikli’ye ulaşım sağlayabilirsiniz. 
Eğer arabanız yoksa miniyol.com ile kiralık araba bulabilir, İstanbul’dan Erikli’ye, Tekirdağ’dan Erikli’ye hatta Edirne’den Erikli’ye araç kiralayabilirsiniz. Konforlu ve rahat bir ulaşım için özel arabanızın olması her zaman daha iyi bir alternatif!
 
 
 

Erikli Otel Fiyatları Ne Zaman Uygun?

Erikli’ye yaz aylarında uğramak istiyorsanız biraz erken davranmanız şart! Yazları biraz daha kalabalıklaşan ilçede fiyatlar artarken, kalabalıktan dolayı konaklama imkanları da kısıtlanıyor. Bahar aylarında ilçeye yolunuz düşerse fiyatlar daha uygun, ilçe de daha sakin oluyor. Kış ayları için pek bir alternatifi olmayan Erikli’yi dilerseniz başka mevsimlerde de ziyaret edebilirsiniz. 
 

Erikli’de Ne Yenir?

Burada deniz ürünlerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 5 gece 5 farklı çeşit balık tüketebileceğiniz Erikli’de ahtapot salatası, kızartılmış kalamar, ıstakoz gibi deniz ürünlerini de bulabilirsiniz. Restoranlar arasında tercih yapmakta zorlanacağınız kesin!
 

Erikli’de Meşhur Olan Şeyler

 
Vaktinizin çoğunu plajda geçireceğinize eminiz. Temiz, sakin ve uzun bir plajla karşılaşacağınız Erikli’nin doğayla iç içe konumu, muhteşem Ege manzarası ve ince kumları aradığınız her şeyi size sunuyor. Kalabalığın diğer tatil beldelerine kıyasla az olduğu Erikli’den ayrılmak istemeyeceksiniz…
 

Erikli’de Yapılacak Şeyler?

 
Maalesef ki burada yapılacak etkinlik sayısı çok fazla değil. Popüler olmaması ve küçük bir belde olması Erikli faaliyetlerini kısıtlıyor. Yine de civar köyleri dolaşabilir, temiz denizin ve yeşil doğanın tadını çıkarabilirsiniz! Tabii bir de sörf veya dalış gerçekleştirebilir, tekne ile Gökçeada’ya geçiş yapabilirsiniz.
 

Erikli Plajı

 
Erikli plajı henüz Akdeniz plajları kadar nam salmış değil. Dolayısı ile o kadar çok kalabalık da değil. Temiz bir deniz ve zarar görmemiş doğası ile huzur arayanlara gerçekten huzuru vadediyor. Plajda su sporlarını deneyebilirsiniz. 
 

Erikli’nin Olumsuz Yönleri

 
Ne demişler her güzelin bir olumsuz bir yönü vardır. Erikli’nin de bazı olumsuzlukları söz konusu; Bunlardan biri sivri sinekler diğeri ise ilçede yeterli sayıda pansiyonun olmaması. Küçük bir ilçe olduğu için ihtiyacınız olacak önemli şeyleri almanızı öneriyoruz. 
 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.