Arama yapın

Erdek Gezilecek Yerler | Görülmesi Gereken 20 Yer

Erdek Gezilecek Yerler
Ömer Keskinsoy
“Marmara’nın İncisi” olarak adlandırılan Erdek’te mutlaka görmeniz gereken 20 yeri Miniyol olarak sizlere anlattık!
İçerik Başlıkları
    • Erdek Sahil
    • Çuğra Plajı
    • Kurbağalı Plajı
    • Ocaklar
    • Narlı
    • İlhanlar (İlhanlı)
    • Turanköy
    • Ormanlı
    • Tatlısu Köyü
    • Ormanlı Şelalesi
    • Kirazlı Manastırı
    • Kyzikos Antik Kenti
    • Erdek Açık Hava Müzesi
    • Zeytinli Adası
    • Anıt Ağaç
    • Kılıç Koyu
    • Elvancık Koyu
    • Manastır Koyu
    • Turanköy Kadınlar Plajı
    • ErdekLand Hayvanat Bahçesi ve Aquapark
    • Erdek’e Nasıl Gidilir? Erdek Yol Tarifi
      • İstanbul Erdek Arası Kaç km?
      • Ankara Erdek Arası Kaç km?
      • Balıkesir Erdek Arası Kaç km?
    • Erdek’te Ne Yenir?
    • Erdek'te Kalınacak Yerler
    • Erdek Kaç Günde Gezilir?
    • Erdek’e Hangi Ayda Gidilir?
    • Balıkesir Araç Kiralama
Erdek, Balıkesir’in kuzeyinde Kapıdağ Yarımadası’nda bulunan güzide bir ilçedir. Türkiye'nin en popüler tatil beldelerinden biri olan Erdek, plajları, doğal güzellikleri ve iklimi nedeniyle çok eski zamanlardan beri Türkiye'nin dört bir yanından gelen gezginler tarafından ziyaret ediliyor. Marmara Denizi’nde tatil yapılabilecek en güzel yerlerden biri olan Erdek, tarihi bir yer olduğu için de gezginleri çekmektedir. Muhteşem denizi, doğası, köyleri, antik kentleri ve açık hava müzesi ile mutlaka tatil rotanıza eklemeniz gereken bir yerdir. Sizin için hazırladığımız “Erdek Gezilecek Yerler” listemizde “Erdek Plajları”, “Erdek Köyleri”, “Erdek Tarihi Yerleri” ve “Erdek’e Ulaşım” gibi başlıklarla gezi rehberinizi oluşturmanıza yardımcı olacağız.
  1. Erdek Sahil

Erdek Sahili

Erdek merkezde bulunan Erdek sahili ilçenin en işlek yeri. Erdek’in en iyi restoranları, kafeleri, dükkanları ve otelleri burada bulunur. Birçok Erdek plajı da bu sahil üzerinde yer almaktadır. Gün boyu bu plajlarda denizin ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Eşsiz günbatımı manzarasını seyrettikten sonra ise eğlence mekanları veya kafelerde harika vakitler geçirebilirsiniz. Erdek’in gece hayatının en önemli merkezi olan Erdek sahili Erdek gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.
Erdek Sahil konumu için tıklayınız.
  1. Çuğra Plajı

Çuğra Plajı

Çuğra Plajı, Erdek merkezinde tatil yapmayı tercih eden gezginlerin en çok tercih ettiği iki plajdan biridir. Masmavi ve durgun denizi ile ünlü olan bu plaj ücretsiz bir şekilde hizmet vermektedir. Dilerseniz şezlong ve şemsiye kiralama imkanınızın bulunduğu plaj, Erdek merkeze yakın olduğu için ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz birçok mağaza ve markete de yakın bir konumda. Ayrıca sığ bir denizi olan Çuğra Plajı yüzmeyi bilmeyen gezginler ve çocuklu aileler için uygun bir plajdır.
Çuğra Plajı konumu için tıklayınız.
  1. Kurbağalı Plajı

Kurbağalı Plajı

Erdek’in gezginler tarafından en çok tercih edildiği plajlardan biri de Kurbağalı Plajı’dır. Mavi bayraklı bir plaj olan Kurbağalı Plajı tertemiz denizi ve ulaşım kolaylığıyla oldukça popüler bir plajdır. İnce ve uzun bir sahil şeridi olan plajda yer bulma konusunda sıkıntı yaşamamak için erken saatlerde gitmekte fayda var. Dalgasız ve sığ deniziyle herkes için uygun bir plajdır. Giriş ücreti bulunmayan bu plajda kendi şemsiyenizi kurarak denizin ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz.
Kurbağalı Plajı konumu için tıklayınız.
  1. Ocaklar

Ocaklar

Kapıdağ Yarımadası çevresinde bulunan sıralı köylerin ilki Ocaklar. Erdek merkezine 6,5 kilometre uzaklıkta bulunan Ocaklar Köyü diğer köylerden daha hareketli bir köy. Diğer köylerde bulamayacağınız hareketli gece hayatı Ocaklar’da mevcut. Bu özelliği ile bile Erdek gezilecek yerler listesinde bulunabilecek bir köy. Ocaklar, butiklere, apart otellere, aile pansiyonlarına ve iyi donanımlı kamp alanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Mavi bayraklı plajlardan biri olan Ocaklar Plajı da burada bulunmaktadır. 3 kilometrelik uzunluğuyla ailece denizin ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Ama belirtmekte fayda var biraz fazla rüzgar alan bir plaja sahip. Denizi sığ olsa da dikkatli olmakta fayda var.
Ocaklar konumu için tıklayınız.
  1. Narlı

Narlı

Erdek’e 14 kilometre uzaklıkta bulunan Narlı Köyü sessiz sakin bir köydür. Kafa dinleyerek denizin keyfini çıkarmak istiyorsanız Narlı’yı tercih etmenizi öneriyoruz. Ocaklar’dan bir sonraki köy olan Narlı Köyü’nün tam karşısında Paşalimanı Adası bulunmaktadır. Az nüfuslu ve sıcakkanlı insanların yaşadığı köyde organik yöresel lezzetleri tadarak rahat bir tatil geçirebilirsiniz. Fakat tekrardan belirtmekte fayda var. Burası sadece şehrin gürültüsünden kaçarak muhteşem denizin keyfini çıkarabileceğiniz bir köy. Daha hareketli bir tatil arıyorsanız hemen yandaki Ocaklar köyünü tercih etmelisiniz.
Narlı konumu için tıklayınız.
  1. İlhanlar (İlhanlı)

İlhanlar

Narlı köyü ile Doğanlar köyü arasında bulunan İlhanlar köyü Erdek merkeze 19 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Narlı gibi sessiz sakin bir köy olan İlhanlar köyü günübirlik denizin keyfini çıkarmak için harika bir yerdir. İnce ve uzun bir sahil şeridine sahip olan köyde kamp yapma imkanı da bulunmaktadır. Kamp dışında en popüler konaklama çeşidi ise aile pansiyonlarında kalmak. Küçükova Koyu ve Büyükova Plajı adında denize girmek için harika iki yer de burada bulunur.
İlhanlar Köyü (İlhanlı) konumu için tıklayınız.
  1. Turanköy

Turanköy

Doğanlar köyü ile Ormanlı köyü arasında bulunan Turanköy Erdek merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Kapıdağ Yarımadası’nın kuzeyinde bulunan Turanköy, Marmara Adası’nın karşısında bulunur. Yerli ve yabancı birçok gezginin Erdek’te en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Turanköy son zamanlarda hızla gelişmekte olan bir köy. Bu kadar ilgi çekici olmasının en büyük sebebi ise büyük ve harika plajı. Her yaz köye akın eden yerli ve yabancı turistler köydeki bütün pansiyonları haftalık veya aylık olarak kiralıyorlar. Özellikle hafta sonları köyde iğne atacak yer olmuyor desek yanlış söylemiş olmayız. Ücretsiz bir şekilde kullanabildiğiniz Turanköy plajında dilerseniz şezlong kiralayabilirsiniz. Ayrıca köyde kamp yapabileceğiniz bir kamp alanı da bulunmaktadır. Turanköy, Erdek gezilecek yerler listenizde bulunması gereken eşsiz bir köy.
Turanköy konumu için tıklayınız.
  1. Ormanlı

Ormanlı

Kapıdağ Yarımadası’nın kuzeyinde Turanköy’ün doğusunda yer alan Ormanlı köyü bölgenin şirin tatil beldelerinden biri. Erdek merkeze 25 kilometre uzaklıkta yer alan Ormanlı köyü ismini etrafını çeviren çam ormanlarından almıştır. Harika bir plaja sahip olan Ormanlı’ya ulaşmak için virajlı ve dar bir asfalt yolu geçmeniz gerekmektedir. Ailece güzel bir tatil yapabileceğiniz Ormanlı, kamp meraklısı gezginler için de uygundur. Ayrıca Ormanlı’ya geldiğinizde mutlaka köy merkezine 1 kilometre uzaklıkta bulunan muhteşem Ormanlı şelalesini de ziyaret etmelisiniz.
Ormanlı konumu için tıklayınız.
  1. Tatlısu Köyü

Tatlısu Köyü

Erdek’e 16 kilometre uzaklıkta bulunan Tatlısu Köyü, yarımadanın doğu tarafında yer almakta. Tertemiz plajı, sakin atmosferi, ilgi çekici yerlerin fazlalığı ve Bandırma’ya olan yakınlığı ile Bandırma’dan gelen günübirlik gezginlerin de sık sık tercih ettiği köylerden biri. Ayrıca nefis balık lokantaları ve Ege mutfağının yemekleri ile gezginleri cezbetmektedir. Siz de Erdek rotanızda Tatlısu köyünde mola vererek bu lezzetleri tadabilirsiniz.
Tatlısu Köyü konumu için tıklayınız.
  1. Ormanlı Şelalesi

Ormanlı Şelalesi

Erdek gezilecek yerler listesinde bulunan en güzel fotoğrafları çekebileceğiniz yerlerden biri olan Ormanlı Şelalesi, Ormanlı köyüne 1 kilometre gibi kısa bir mesafede bulunuyor. Erdek merkeze de 24 kilometre mesafede bulunan bu şelale doğanın tam ortasında cennetten bir parça gibi dikkat çekmektedir. Piknik, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılık gibi aktiviteleri yapabileceğiniz Ormanlı Şelalesi mutlaka görülmesi gereken bir yer.
Ormanlı Şelalesi konumu için tıklayınız.
  1. Kirazlı Manastırı

Kirazlı Manastırı

Kirazlı Manastırı Erdek’in en önemli tarihi yapılarından biridir. 19. yüzyılda Rumlar tarafından dini yapı olarak kullanılan bu manastır Erdek merkezine 24 kilometre mesafede bulunmaktadır. Doğanın içerisinde bulunan bu manastırı yaklaşmadan görmek mümkün değildir. Günümüzde yıkılmış olan manastırın sadece 3 adet duvarı ayakta durmaktadır. Erdek gezilecek yerler listenizde Erdek’in en önemli tarihi yapılarından olan Kirazlı Manastırı’nı eklemeyi unutmayın. Fakat uyarmakta fayda var manastıra giden yollarda asfalt bulunmuyor. Alçak arabayla gelecekler oldukça dikkat etmeli.
Kirazlı Manastırı konumu için tıklayınız.
  1. Kyzikos Antik Kenti

Erdek’e 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kyzikos Antik Kenti’nin tarihi MÖ 6000 yıllarına kadar dayanmaktadır. Erdek’e gelen gezginlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri olan Kyzikos Antik Kenti birbirinden güzel yapılarıyla gelen ziyaretçilerini büyülemekte. Antik kentteki kazılardan çıkarılan eserler Erdek Açık Hava Müzesi’nde sergilenmektedir. Döneminin en büyük ticaret merkezlerinden olan Kyzikos Antik Kenti’ni dilediğiniz zaman ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz ve tarihte yolculuk yaparak muhteşem doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.
Kyzikos Antik Kenti konumu için tıklayınız.
  1. Erdek Açık Hava Müzesi

Erdek Açık Hava Müzesi

1948 yılında hizmet vermeye başlayan Erdek Açık Hava Müzesi, Kyzikos Antik Kenti de dahil olmak üzere bölgedeki birçok antik kentten çıkarılan tarihi eserlerin sergilendiği yerdir. Her yıl binlerce tarih ve kültür meraklısı gezgin tarafından ziyaret edilmekte olan Erdek Açık Hava Müzesi’nde heykeller, sütunlar, lahitler gibi birçok tarihi eseri bulabilirsiniz. Erdek gezilecek yerler listenizde mutlaka olması gereken Erdek Açık Hava Müzesi’ni haftanın her günü ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.
Erdek Açık Hava Müzesi konumu için tıklayınız.
  1. Zeytinli Adası

Zeytinli Adası, Erdek Limanı’na 250 metre açıklıkta bulunan küçük bir adadır. İsmini adada bulunan zeytin ağaçlarından almıştır. Küçük bir ada olsa da tarihi manastır, kilise, vaftizhane ve hamamlara ev sahipliği yapmaktadır. Küçücük bir adada bulunan bu eserler bölgeye gelen gezginler tarafından büyük bir ilgi görmektedir. Tarihini aydınlatma adına hala çalışmaların yapıldığı Zeytinli Adası Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesine de konu olmuştur. Kıyıya oldukça yakın olan bu adayı limandan adaya geçen teknelerle yapabilirsiniz.
Zeytinli Adası konumu için tıklayınız.
  1. Anıt Ağaç

Anıt Ağaç

Erdek merkezde bulunan Anıt Ağaç 1860 yılında dikilmiş bir fıstık çamıdır. 19 metre boyundaki ağaç 114 santimetre çap uzunluğuna sahiptir. Bu görkemli ağacı görebilmek için çaba sarfetmenize gerek yok. Zira Erdek sahilinde yapacağınız yürüyüş sonucu mutlaka dikkatini çekecektir.
Anıt Ağaç konumu için tıklayınız.
  1. Kılıç Koyu

Erdek’in gizli cennetlerinden biri merkeze 28 kilometre uzaklıkta bulunan Kılıç Koyu’dur. Ormanlı köyü ile Ballıpınar köyü arasında kalan bu koy, arkasında yemyeşil orman önünde masmavi denizin arasında kalmış muhteşem bir koydur. Harika günbatımı manzarası fotoğrafları çekebileceğiniz bu koyda kamp yapabilme imkanı da bulunuyor. Fakat koyda ve çevresinde tuvalet, duş, market, gölgelik hatta elektrik bile yok. Ona göre hazırlıklı gitmenizde fayda var. Ücretsiz olarak bu harika koyun zevkini çıkarabilirsiniz.
Kılıç Koyu konumu için tıklayınız.
  1. Elvancık Koyu

Erdek merkeze 35 kilometre uzaklıkta bulunan Elvancık Koyu doğa harikası bakir bir koydur. Hiçbir tesisin, yerleşimin ve elektriğin olmadığı Elvancık Koyu’nda sadece dalga sesleriyle doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Koyda insan yapımı olan tek şey koy yolunda bulunan çeşme. Kamp yapmak isteyen gezginler için de oldukça harika bir koydur. Elvancık Koyu, Erdek gezilecek yerler listesi hazırlayan deniz severlerin listesinde bulunması gereken bir koy.
Elvancık Koyu konumu için tıklayınız.
  1. Manastır Koyu

Manastır Koyu

Manastır Koyu, Turanköy ile Ormanlı arasında bulunan bölgenin şüphesiz en güzel koylarından biridir. Bölgeye gelen gezginler tarafından en çok tercih edilen koylardan olan Manastır Koyu’nun ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı alanı bulunur. Turanköy ve Ormanlı’dan trekking yaparak koya ulaşabilir. Araba ile gelecekler için de otopark bulunur fakat çok kalabalık bir koy olduğu için park sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Erdek gezilecek yerler listenizde yer vermeniz gereken Manastır Koyu’nun birden derinleşen denizi olduğu için yüzme bilmeyenlerin dikkatli olması gerekir.
Manastır Koyu konumu için tıklayınız.
  1. Turanköy Kadınlar Plajı

Turanköy ile Doğanlar köyü arasında bulunan Turanköy Kadınlar Plajı, Erdek’te sadece kadınlar tarafından kullanılan tek plaj. Turanköy’den yürüyerek ulaşılabilen plaja araçla ulaşma imkanı yok. Araba ile gelecek kişilerin araçlarını yol üzerinde bırakmaları gerekmektedir. Yaklaşık 300 metre yokuş aşağı bir yol takip edilerek koya inilebilir. Herhangi bir tesisin olmadığı Turanköy Kadınlar Plajı’na ücretsiz bir şekilde girebilirsiniz.
Turanköy Kadınlar Plajı konumu için tıklayınız.
  1. ErdekLand Hayvanat Bahçesi ve Aquapark

Erdekland

Erdek’in en çok bilinen eğlence mekanı olan ErdekLand Hayvanat Bahçesi ve Aquapark, merkeze 4 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Muhteşem plajları bulunan Erdek’te havuz deneyimi de yaşamak isteyen gezginlerin tercih edebilecekleri bir su parkıdır. Aquaparkta biri büyükler biri de çocuklar için olan iki büyük havuz ve 4 adet su kaydırağı bulunmakta. Hayvanat bahçesi kısmı içinse güzel şeyler söyleyemeyeceğiz. Büyük umutlarla ziyaret edilmemesi gerekiyor. Çünkü hayvanat bahçesinde sadece 4-5 çeşit hayvan bulunmaktadır.
  • ErdekLand giriş ücreti yetişkinler için 100 TL, çocuklar için 50 TL’dir.
  • Aquaparkı kullanan kişiler ücretsiz bir şekilde hayvanat bahçesini gezebilirler.
ErdekLand Hayvanat Bahçesi ve Aquapark konumu için tıklayınız.

Erdek’e Nasıl Gidilir? Erdek Yol Tarifi

“Marmara’nın İncisi” olarak adlandırılan Erdek’e gitmek için bulunduğunuz yerden Marmara Bölgesi’ne doğru yola çıkmanız gerekmektedir. Erdek’e seyahat etmenin en kolay ve rahat yolu ise araç kiralama işlemi yapmaktır.
Otobüs ile Erdek’e gitmek için Erdek Otogarı’nda inmeniz gerekir. İstanbul’dan Erdek’e otobüs bileti fiyatları 340 TL’dir. Yolculuk ortalama olarak 6 saat sürmektedir.
Deniz otobüsü ile ulaşım sağlamak için Yenikapı veya Kadıköy’den Bandırma’ya İDO seferleri düzenlenmektedir. İstanbul’dan Bandırma’ya deniz otobüsü fiyatları 210 TL’dir. Yolculuk süresi ise ortalama 2,5 saattir. Bandırma’ya vardıktan sonra iskelenin oradan Erdek minibüsleri kalkmaktadır.
Uçak ile ulaşım yapacaklar için kullanacakları havalimanı Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’dır. Havalimanı ile Erdek arası yaklaşık 200 kilometredir. Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nda indikten sonra dilerseniz Miniyol aracılığıyla araç kiralama işlemi yaparak Erdek’e rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz.

İstanbul Erdek Arası Kaç km?

İstanbul Erdek arası 266 kilometredir. Bu mesafe yaklaşık olarak 3,5 saate denk gelmektedir. Araç kiralama yaparak daha rahat ve kolay bir şekilde İstanbul Erdek arası ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Ankara Erdek Arası Kaç km?

Ankara Erdek arası yaklaşık olarak 550 kilometredir. Bu mesafe yaklaşık olarak 6,5 saate denk gelmektedir.

Balıkesir Erdek Arası Kaç km?

Balıkesir Erdek arası yaklaşık olarak 120 kilometredir. Bu mesafe yaklaşık olarak 1,5 saate denk gelmektedir. Balıkesir’den araç kiralama işlemi yaparak kolay bir şekilde Erdek’e ulaşabilirsiniz.

Erdek’te Ne Yenir?

Harika bir tatil beldesi olan Erdek’te yemenizi tavsiye edebileceğimiz yemekler şunlardır:
  • Balık çeşitleri
  • Balık çorbası
  • Midye
  • Fener kavurması
  • Şevketi bostan
  • Kabak çiçeği dolması
  • Zeytinyağlı enginar
  • Kuru tava tatlısı

Erdek'te Kalınacak Yerler

Konaklayabileceğiniz en iyi Erdek otellerinden bazıları şunlardır:
  • Pınar Otel
  • Senam Hotel
  • Yağcı Otel
  • Mavi İnci Park Otel
  • Casa Tua Otel Erdek
  • Erdek merkez dışında köylerde kalacaksanız yerel halkın kiraladığı pansiyonlarda kalmanızı tavsiye ederiz.

Erdek Kaç Günde Gezilir?

Ortalama 2-3 gün içerisinde Erdek gezilecek yerler listenizi tamamlayabilirsiniz. Fakat imkanınız varsa en az 1 hafta boyunca farklı köylerde kalmanızı tavsiye edebiliriz.

Erdek’e Hangi Ayda Gidilir?

Erdek Marmara Bölgesi’nin en gözde tatil mekanlarından biridir. Muhteşem plajlarının ve koylarının keyfini çıkarmak için Nisan-Ekim ayları arasında gitmenizi tavsiye ederiz.

Balıkesir Araç Kiralama

Plajların keyfini çıkarmak için rahat bir ulaşım şarttır. Erdek çok sayıdaki köyleri, plajları ve koyları ile bilinir. Bu yüzden her yerini gezebilmek için araç kiralama işlemi yapabilirsiniz. Balıkesir Erdek gezilecek yerler listesindeki yerlere Miniyol aracılığıyla araç kiralama işlemi gerçekleştirerek kolay ve rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Hemen şimdi 3 adımda araç kiralama işlemini yaparak Balıkesir Erdek tatilinize başlayın.
Balıkesir şehir merkezi araç kiralama işlemi için tıklayınız.
Balıkesir Koca Seyit Havalimanı araç kiralama işlemi için tıklayınız.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.