Arama yapın

En Çok Oynanan Araba Yarışı Oyunları

En Çok Oynanan Araba Yarışı Oyunları
Ömer Keskinsoy
Her yaştan insanın keyifle oynadığı araba yarışı oyunlarının en popüler 10 tanesini Miniyol olarak sizler için hazırladık.
İçerik Başlıkları
    • Forza Horizon 5
    • Forza Horizon 4
    • Assetto Corsa Competizione
    • Need For Speed: Most Wanted
    • Asphalt 9: Legends
    • Need For Speed: Underground 2
    • Blur
    • Need For Speed: Heat
    • Gran Turismo 7
    • F1 2022
Yaklaşık on yıl öncesine kadar araba yarışı oyunları günümüzdeki kadar popüler değildi ve çok fazla satılmıyordu. Ne mutlu ki teknolojinin bu denli gelişmesiyle birlikte araba yarışı tutkunları için her şey yolunda gidiyor. Artık oyun kalitesi ve gerçeklik hissi o kadar arttı ki oyuncular sanki gerçekten kendileri yarışıyormuş hissi almaya başladılar. Her yaştan kesime hitap eden araba yarışı oyunlarının en popüler olanlarını araç kiralamanın yeni yolu Miniyol olarak sizler için hazırladık. Keyifli okumalar!
  1. Forza Horizon 5

Forza Horizon serisinin beşinci oyunu olan Forza Horizon 5, oyuncuları Meksika merkezli bir açık dünya haritasında buluşturuyor. Forza Horizon 5'in haritası öncekinden %40 daha büyük ve ormanlar, plajlar, Maya tapınakları ve aktif bir yanardağ gibi ilginç araziler ve yapılar içeriyor.
Sürükleyici oyun ortamının yanı sıra Forza Horizon 5, oyuncunun kullanımına sunulan yüzlerce özel parça, mod ve jant ile kişiselleştirmeyi de öne çıkarıyor. Oyunun zengin haritası, açık dünya yönü ve lüks markaların yüksek hızlı arabalarının tam mevcudiyeti, Forza Horizon 5’i araba tutkunları için mutlaka denenmesi gereken bir yarış oyunu haline getiriyor.
  1. Forza Horizon 4

Forza Horizon serisinin en sevilen oyunlarından biri olan Forza Horizon 4, Birleşik Krallık’ta geçmektedir. Harika manzaraları, grafikleri ve gerçek dünya konumlarıyla oyuncuları kendine çeken Forza Horizon 4, dinamik bir hava sistemi ve gece/gündüz döngüsüne de sahiptir.
Forza Horizon 4 oyununda çok sayıda araba bulunmaktadır ve oyuncular arabalarını yarış tarzlarına göre özelleştirebilmektedirler. Oyun ayrıca oyuncuların ödül kazanmak için tamamlayabilecekleri bir dizi zorluk ve başarı içerir. Eleştirmenlerin büyük bir bölümünden olumlu yorumlar alan Forza Horizon 4, oynanışı, grafikleri ve oyun sesiyle ön plana çıkmaktadır.
  1. Assetto Corsa Competizione

İtalyan oyun stüdyosu Kunos Simulazioni tarafından geliştirilen Assetto Corsa Competizione, öncelikle GT3 ve GT4 arabalarını içeren bir spor araba yarışı simülatörüdür. Oyun, Hot Lap, Superpole, Sprint Race Weekend ve Quick Race gibi birçok çevrimiçi çok oyunculu oturum türüne sahiptir.
Ayrıca, Porsche Carrera Cup ve Audi R8 LMS Cup gibi gerçek hayattaki yarışlarda modellenen tek seferlik seansları da vurgular. Araba yarışı oyunlarının hayranları, 4k grafikleri, hızlı tepki veren oynanışı ve sağlam yarış fiziği sayesinde Assetto Corsa Competizione'dan gerçekten keyif almaktadırlar.
  1. Need For Speed: Most Wanted

need for speed most wanted

Need for Speed: Most Wanted, gerçek aktörler ve CGI efektleri kullanılarak çekilen canlı aksiyon ara sahneleri ve çevrimiçi çok oyunculu oyunla Need For Speed serisinin en ilgi çekici oyunlarından biridir. 2005 yılında çıkan bu oyun o döneme göre muhteşem görsellere sahip olmanın yanı sıra, Need for Speed: Most Wanted'ın en önemli özelliklerinden biri de tüm sistemle sorunsuz bir şekilde harmanlanan derinlemesine polis takipleriydi.
Rockport şehrinde geçen oyunun hikayesinde şehrin en yetenekli 15 sürücüsüne karşı en çok aranan yarışçı olmak için rekabet etmesi gereken bir sokak yarışçısı rolünü üstleniyoruz. Need For Speed efsanesinin en popüler oyunlarından olan Most Wanted, araba yarışı oyunları arasında ikonik bir oyundur.
  1. Asphalt 9: Legends

Mobil araba yarışı oyunu olarak piyasaya çıkan Asphalt 9: Legends; PC, xBox ve Nintendo gibi platformlarda da oynanabilmektedir. Asphalt 9: Legends oyunu hikayeden ziyade tamamen yarış odaklı bir oyundur. Oyunda polislerden kaçmakla görevlendirilmekten, en iyi zamanlama için saati aşmaya veya bol bol akrobasi tamamlamaya kadar sizi devam ettirecek kadar çeşitlilik var. Aracınızın yol tutuşunu ve hızını artırmanıza izin veren yükseltmeler, yeni sürüşler için planlar ve düzenli aralıklarla sunulan yeni etkinlikler gibi birçok oynayışı artıran özellikleri bulunan Asphalt 9: Legends mutlaka denenmesi gereken bir araba yarışı oyunu.
  1. Need For Speed: Underground 2

need for speed underground 2

Need for Speed serisi şüphesiz en büyük ana akım yarış oyunları serilerinden biridir ve her zaman tam bir keyif ve hıza odaklanmıştır. Need for Speed: Underground 2, serinin sekizinci oyunu ve Need For Speed: Underground'ın devamıdır. Oyun, serideki serbest dolaşım modunu ve açık dünyayı tanıtan ilk oyundur. Need for Speed: Underground 2, kurgusal Bayview şehrinde geçiyor ve ana hedefimiz, oyuncunun şehirdeki en iyi underground yarışçısı olmak için rakip bir gruba karşı yarışmasıdır. Need For Speed: Underground 2 hala efsane introsuyla araba yarışı oyunları tarihinde en üst sıralarda yer almaya devam etmektedir.
  1. Blur

Blur'u diğer araba yarışı oyunlarına kıyasla öne çıkaran şey, inanılmaz sunumun, hızlı tempolu yarışların, farklı öğelerin çeşitliliğinin ve oldukça iyi, göz kamaştırıcı grafiklerin karışımı olmasıdır. Hem co-op hem de çevrimiçi olarak oynanan Blur, 20 kişinin yarıştığı bir araba yarışı oyunudur. Yarış esnasında nitro ile hızlanabilir, rakip arabaları çeşitli yetenek ve silahlarla saf dışı bırakabilir ve kalkanlarla size yapılan saldırıları karşılayabilirsiniz. Klasik araba yarışı oyunlarından farklı olan Blur’u mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.
  1. Need For Speed: Heat

Need For Speed serisinin bir diğer oyunu olan Need For Speed: Heat, listemizdeki diğer Need For Speed oyunlarından çok daha yeni olan bir oyun. Kurgusal dünyanın sokak yarışları başkenti Palm City'de yarışarak tamamen para ve itibar kazanmakla ilgili bir oyundur. Gün boyunca kapalı sokaklarda, güvenlik bariyerleri, hayran kalabalığı ve bitiş çizgisini geçenleri bekleyen önemli nakit ödülleri ile onaylanmış yarışlar yapabilirsiniz. Geceleri ise yasadışı sokak yarışları şehrin neon ışıklarla kaplanmış yollarını yutmaktadır. Need For Speed serisinin olmazsa olmazlarından polis kovalamacası da bu seride devam eden özelliklerden birisidir.
  1. Gran Turismo 7

Gran Turismo kesinlikle araba yarışı kültürünü en iyi yansıtan oyun serilerinden biridir. Gran Turismo 7'de lisans almak, yağ kontrolleri yapmak ve ikinci el araba satın almak için para biriktirmek gibi yarış dışında araba merkezli bir aktivite denizinin içinde kaybolabilirsiniz. Oyun ayrıca hava durumu, yükseklik değişiklikleri, araç yere basma kuvveti ve sürüş yüzeyi gibi çeşitli faktörlerin oyuncunun oyundaki performansını önemli ölçüde etkileyebileceği ilginç parkurlara sahiptir. Piyasadaki en detaycı ve en harika araba yarışı oyunlarından biri olan Gran Turismo 7’yi mutlaka denemelisiniz.
  1. F1 2022

Dünyanın bir numaralı araba yarışı Formula 1’in en son çıkan resmi video oyunu olan F1 2022, oyuncular ve yarış tutkunları arasında popüler bir araba yarışı oyunu olmaya devam ediyor. Serinin bu oyununda gelen bir yenilik olan F1 Life ile karakterinizi ve yaşam alanınızı yarışlardan kazandığınız puanlarla düzenleyebiliyorsunuz. Oyun gerçek hayatta Formula 1 arabalarına gelen yenilikleri takip etmiş. Gerçekteki gibi oyunda da araçların aerodinamiği değişti. Arabaların lastikleri ve jantları büyütülen araçlar önceki oyuna göre daha yavaş olsa da yere basma kuvvetleri daha fazla. Ayrıca seride ilk kez oyuncuların kendisini Formula 1 pilotu gibi hissedebilmelerini sağlamak adına sanal gerçeklik gözlüğü ile yarışma imkanı da var.

 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.