Arama yapın

Elektrikli Araç Kiralama

Elektrikli Araç Kiralama
Sinan Daşpınar
Günümüzde artık kendini sıkla göstermeye başlayan araba modellerinin başında elektrikli otomobiller yer almaktadır. Özellikle şarj istasyonlarının artması ile elektrik araçları satın alan sayısı da fazlalaşmaya başladı.
İçerik Başlıkları
    • BMW İx3
    • XEV IEV7S
    • Renault Zoe
    • Renault Twizy
    • Smart EQ ForTwo
    • Mercedes Benz EQC
    • Jaguar I-Pace
    • Mini Cooper

Günümüzde artık kendini sıkla göstermeye başlayan araba modellerinin başında elektrikli otomobiller yer almaktadır. Özellikle şarj istasyonlarının artması ile elektrik araçları satın alan sayısı da fazlalaşmaya başladı. Çevreci aynı zamanda ekonomik olan bu araçlar ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Ülkemizin en çevreci, yeni ve gelişmiş araç kiralama platformu Miniyol üzerinden yakında elektrikli araç kiralayabileceksiniz.

Elektrik enerjisi ile çalışan elektrikli araçlar yakında tüm otomobil dünyasını etkilemesi bekleniyor. Elektrikli araçların özellikleri şu şekildedir;

  • Yakıt tasarrufu

  • 0 karbon emisyonu

  • Çevreci olması

Bu özellikler bile elektrikli araçları seçmeniz konusunda ikna edici durumda yer almaktadır.  Miniyol’dan Hybrid araç kiralama yaparak yine aynı şekilde çevreye daha az zarar veren oto kiralama yapabilirsiniz.

Elektrikli Araç

Araç kiralama sektörü her geçen gün büyümeye ve ihtiyaçlara yönelik araçları bünyesinde bulundurmaya devam ediyor. Elektrikli araçların yakında tercih edilen araçlar olması bekleniyor ve araç kiralama sektörü de bulunan birlikte büyük bir araç devrimi yaşamaya hazırlanıyor. Hatta birçok rent a car şirketi elektrikli araçları bünyesine katmaya başladı bile.

Çok yakın zamanda araç kiralama sektöründe elektrikli araçları sıklıkla görmeye başlayacağız.

Ülkemizde birçok elektrikli aracın satışına başlandı ve rent a car şirketlerinde elektrikli araç kiralama devri başladı. Peki, ülkemizde olan elektrikli araçlar hangileridir?

BMW İx3

bmw ix3

BMW’nin tamamen elektrikli ve sıfır emisyonlu çevreci SAV (Sport Activity Vehicle) modeli. Aracın en büyük özelliklerinden birisi BMW’nin tamamen elektrikli ilk aracı olmasıdır. Yeni BMW iX3’ün 286bg güç ve 400 Nm tork üreten elektrik motoru, 0’dan 100km/sa hıza 6,8 saniyede ulaşmaktadır.

XEV IEV7S

xev ıev7s

Çin’de üretilen küçük ve bütçe dostu elektrikli bir araçtır. Araç SUV tipi ve Avrupa’da XEV markası adı altında satılmaktadır. Aracın fiyatı ülkemizde 238 bin TL olarak açıklanmıştır. iEV7s, sadece 37 kW DC şarj hızına destek sunuyor. Araç ile tek şarjda 320 km menzile ulaşım sağlanabiliyor.

Renault Zoe

renault zoe

Şehrin en küçük otomobili. Ülkemizde en yaygın elektrikli araçlardan birisidir. Çevreci ve küçük olmasından dolayı tam bir şehir arabası. Dar sokaklardan geçmek, park sorunu gibi sorunlardan uzak, dinamik görüntüsü ile şehirde havalı görüneceksiniz. Renault Zone 350 km’ye kadar sürüş menzili sunmaktadır. Yeni Zoe E-Tech elektrik’in 52 kWh kapasiteli Z.E.50 aküsü aracınızı tekrar şarj etmenize gerek kalmadan 395 km’ye kadar (WLTP) kullanmanıza olanak sağlamaktadır.

Renault Twizy

twizy

Renault Twizy, küçük çok tatlı sıfır emisyonlu tamamen çevreci ve tamamen elektrikli bir otomobildir. sıfır motor gürültülü ve vites değiştirmeden kolay sürüşün keyfini çıkaracaksınız. Aracın ülkemizdeki satış fiyatı 336,900 TL olarak belirlenmiştir.

Smart EQ ForTwo

smart eq fortwo

Smart uygun bütçeli araç arayanlar için otomobiller üreten bir markadır. Smart markası günümüzde tamamen elektrikli araçlar üreten bir marka haline gelmiştir. Motoru 60 KW güç üretimiyle birlikte 160 Nm tork gücüne sahiptir. Aracın maksimum hızı 130 km/s’dir. Ülkemizde satış fiyatı 196.100 TL’dir ve elektrikli araçlar içinde en uygun fiyata sahip otomobildir.

Mercedes Benz EQC

mercedes benz eqc

Mercedes’in elektrikli SUV aracıdır. 408 beygir gücüne sahiptir ve 760 NMm tork üretmektedir. 100 km/s hıza ulaşmaktadır. Ülkemizde satış fiyatı 1,228,000 TL’dir.

Jaguar I-Pace

jaguar ı pace

Jaguar markasının tamamen elektrikli modelidir. Elektrikli spor araba arayanlar için biçilmiş kaftandır. 100 km/s hızına 4.8 saniyede ulaşarak zirveyi görmüştür. Araç 400 bg gücü ve bunun yanında 696 Nm tork üretmektedir. Araç ile 470 Km/s yol yapılabilmektedir.

Mini Cooper

mini cooper

Elektrikli araçlar ailesine daha önceden katılan markalardan birisidir Mini Cooper. 100 km/s hıza aracın 7.3 saniyede ulaşmaktadır. 184 bg güç üretimi yapmaktadır. 232 km civarında menzil yapan aracın fiyatı 548.293 TL’dir.

Ülkemizin en gelişmiş ve en çevreci araç kiralama platformu Miniyol üzerinden yakında elektrikli araç kiralama yapabileceksiniz. Miniyol sayesinde geleceğin otomobillerini kiralarken aynı zamanda geleceğimize sahip çıkabileceksiniz. Haydi, çevreci araç kiralamak için Miniyol’a!

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.