Arama yapın

Ege’nin En Güzel Koyu: Kleopatra Koyu

Ege’nin En Güzel Koyu: Kleopatra Koyu
Sinan Daşpınar
Miniyol farkı ile Ege’nin en güzel koylarından birisi olan Kleopatra Koyu’nu keşfediyoruz.
İçerik Başlıkları
    • Kleopatra Koyu Nerededir?
    • Kleopatra Koyu Nasıl Gidilir?
Ülkemizin her yeri ayrı bir güzellik taşımakta, bu güzellikleri keşfetmek biraz zaman istiyor. Biz de Miniyol olarak bu güzellikleri sizin için keşfediyoruz ve bununla kalmıyor araç kiralama avantajları sunarak sizlerin de yerinde görmesi ve tanıklık etmesi için fırsatlar oluşturuyoruz. Haydi, şimdi gelin ülkemizin ve Ege’nin en güzel koylarından birisi olan Kleopatra Koyu’nu keşfedelim. Yazımıza başlamadan önce Miniyol’un sosyal medya hesaplarını takip ederek Miniyol’dan indirimler kazanabileceğinizi ve Ege’nin incisi Kleopatra Koyu’na araç kiralama ile kolaylıkla gidebileceğinize söylemekte fayda var. Haydi, Kleopatra Koyu’nu keşfetmeye.
 
Kleopatra Koyu
 
Kleopatra Koyu’na site içerisinden gidildiğinden çok fark edilen bir koy değil fakat bilenler tarafından oldukça ilgi gören bir koy. Özellikle yaz aylarında adım atılacak yer olmuyor. 
 
Koy adını plajda ve denizin içinde bulunan ince taneli kumundan dolayı almaktadır. İnce kumu sayesinde denize kolaylıkla girebiliyor ve denizin keyfini çıkarabiliyorsunuz. 
 
Kleopatra Koyu’nda dik ve yüksek kayalıklarda bulunuyor. Bu kayalıklar doğal bir gölgelik aslında. Plajda tesis bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyacınızı önceden karşılayıp öyle gitmeniz gerekmektedir. 
 
Aracınız için otopark mevcut. Site sakinleri tarafından yapılan soyunma kabini bulunuyor fakat tuvalet bulunmuyor. 
 
Plaj özellikleri yazları çok ilgi gördüğünden çevre kirliliği sorunu oldukça sık yaşanıyor. Plaja geldiğinizde mutlaka çöp poşetinizi getirmelisiniz ve çöplerinin çevreye yaymamalısınız. 
 
Plaja gelen günübirlikçiler mangal yapmaktadır fakat plajda mangal yakmak yasak. Plaj kum zambaklarının koruma bölgesi olduğundan çok fazla dikkat edilmelidir. 

Kleopatra Koyu Nerededir?

Kleopatra Koyu İzmir’in Çeşme ilçesinde yer alan Alaçatı Mahallesi’nde yer almaktadır.  Alaçatı İzmir merkeze 89 km uzaklıkta yer almaktadır. 

Kleopatra Koyu Nasıl Gidilir?

Kleopatra Koyu’na toplu taşıma aracı ile gidilmemektedir. Özel araçla gitmeniz gerekmektedir. Kleopatra Koyu’na gidebilmenin en iyi yolu araç kiralama yapmaktır. Türkiye’nin araç kiralama yolu Miniyol’dan bir tıkla araç kiralama yaparak ulaşım sağlayabilirsiniz.
 
İzmir merkez araç kiralama, Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama veya Türkiye’den birçok lokasyondan dilediğiniz aracı kiralayabilirsiniz. Türkiye’de 60’ın üstünde rent a car şirketinden binlerce arabaya ulaşabildiğiniz Miniyol’dan araba kiralama işleminden sonra Alaçatı Port’tan sahil yolunu takip ederek Ovacık yönüne ilerlemeniz gerekmektedir. Delikli Koyu’nu geçtikten sonra 3-4 km sonra Özpamir Sitesi tabelasını göreceksiniz. Siteye ulaştıktan sonra site içerisindeki yoldan ilerlemeniz gerekmektedir. Araçla belirli bir yere kadar gelebiliyorsunuz. Aracınızı park ettikten sonra yürümeniz gerekiyor. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.