Arama yapın

Dünyanın Görülmesi Gereken Kanyonları

Dünyanın Görülmesi Gereken Kanyonları
Sinan Daşpınar
Dünyadaki birçok doğal güzelliklerden biri de kanyonlardır. Miniyol dünyanın en güzel kanyonları hakkında araştırma yaptı ve sizin için bunları listeledi.
İçerik Başlıkları
    • Büyük Kanyon – ABD
    • Yarlung Tsangpo Kanyonu – Tibet
    • Colca Kanyonu – Peru
    • Verdon Kanyonu – Fransa

Blyde River Kanyonu – Güney Afrika

Dünya’nın görülmesi gereken kanyonları listemizde ilk sırada Güney Afrika’da bulunan Blyde River Kanyonu var. 750 metre derinlikte, 25 km uzunlukta olan kanyon Mpumalanga şehrinde bulunuyor. Afrika’nın Fish River Kanyonu sonrasında ikinci büyük kanyonu olan Blyde River Kanyonu, manzaralara şahitli edebilmeniz için panorama rotasına sahiptir.
 

Büyük Kanyon – ABD

ABD’nin Arizona eyaletinde bulunan Grand Kanyon / Büyük Kanyon 466 km uzunluğunda, 1800 metre derinliğindedir. Belki de dünyanın en güzel kanyonu olan Büyük Kanyon 1919 yılından beri milli park olarak korunmaktadır. Konaklamalı ya da günübirlik olarak ziyaret edebileceğiniz bölgede yürüyüş veya rafting yapabilir, helikopter turlarına katılabilirsiniz.
 

Yarlung Tsangpo Kanyonu – Tibet

Dünyanın en büyük kanyonu ve dünyanın en derin kanyonu olan Yarlung Tsangpo Kanyonu Tibet’te bulunmaktadır. 5590 metre derinliği, 505 km uzunluğu olan kanyon dik yamaçları, buzulları ve nehirleriyle kendine hayran bıraktıracak kadar güzeldir. Yarlung Tsangpo Kanyonu özellikle trekking yapmayı sevenler için en iyi noktalardan biridir.
 
blyde-river-kanyonu

Colca Kanyonu – Peru

Peru’nun incisi Colca Kanyonu, Güney Amerika’nın en derin kanyonudur. 3270 metre derinliğe sahip olan kanyon, ülkenin en çok ziyaret edilen bölgelerinden biridir. Konaklamalı olarak gitmenizi tavsiye edeceğimiz Colca Kanyonu And Kondoru denilen bir akbaba türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Kanyonun en popüler etkinliği ise bu akbaba türünü fotoğraflamaktır.
 

Verdon Kanyonu – Fransa

Güney Fransa’da bulunan kanyon Karadağ’daki Tara Kanyonu ile beraber Avrupa’nın en büyük kanyonu olarak tanıtılmaktadır. 700 metre derinliği, 25 km uzunluğa sahip olan Verdon Kanyonu Castellane şehrinden başlamaktadır. Yürüyüş yapabileceğiniz, yırtıcıları fotoğraflayabileceğiniz, kano kiralayabileceğiniz Verdon Kanyonu bize göre dünyanın en güzel kanyonları arasında olduğu için görülmesi gereken bir yerdir.
 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.