Arama yapın

Dünya Liderlerinin Makam Araçları

Dünya Liderlerinin Makam Araçları
Ömer Keskinsoy
Dünyanın önemli liderlerinin kullandıkları makam araçlarını Miniyol olarak sizler için hazırladık!
İçerik Başlıkları
    • Joe Biden – ABD
    • Şi Cinping – Çin
    • Vladimir Putin – Rusya
    • Olaf Scholz – Almanya
    • Emmanuel Macron – Fransa
    • Narendra Modi – Hindistan
    • Kim Jong-Un - Kuzey Kore
    • Anthony Albanese – Avustralya
    • Yoon Suk-yeol – Güney Kore
    • Recep Tayyip Erdoğan – Türkiye
    • Sergio Mattarella – İtalya
    • Naruhito – Japonya
    • III. Charles – İngiltere
    • Jacinda Ardern – Yeni Zelanda
    • Milos Zeman – Çekya
    • Mark Rutte – Hollanda
    • Pedro Sanchez – İspanya
    • I.Franciscus – Vatikan
    • Jair Bolsonaro – Brezilya
    • Sanna Marin – Finlandiya
Bir ülkenin liderini taşımak kolay bir iş değildir. Güvenlik nedenleriyle, kurşun ve bombaya dayanıklı gibi yüksek düzeyde teknolojik gelişmişliği birleştirmek çok önemlidir. Maksimum güvenlikli tasarlanan dünya liderlerinin makam araçlarını, araç kiralamanın yeni yolu Miniyol olarak sizler için listeledik. Keyifli okumalar dileriz.

Joe Biden – ABD

joe biden makam aracı
Aracı: Cadillac One
Amerika Birleşik Devletleri başkanı Joe Biden, Cadillac One marka limuzini makam aracı olarak seçmiştir. “Canavar” lakaplı bu limuzin özel yapım olarak tasarlanmıştır. 1,5 milyon dolara mal olan Biden’ın Cadillac One marka limuzininin özellikleri ise ABD Gizli Servisi tarafından sır olarak tutulmaktadır. Fakat bilinen özellikleri ise ağır zırhlı ve korumalı olduğudur. 5 inç kalınlığında kurşun geçirmez bir cam, hava geçirmez şekilde kapatılmış bir iç kısım, yerleşik oksijen kaynağı, patlak lastikler ve hatta silahlar bulunmaktadır. Ayrıca, bir çarpışma durumunda patlamaları ve yangını önlemek için köpükle doldurulmuş zırhlı bir yakıt deposu ve acil bir transfüzyona ihtiyaç duyulması durumunda ABD başkanının kan grubuna ait kan torbaları da bulunmaktadır.

Şi Cinping – Çin

şi cinping makam aracı

Aracı: Hongqi N701
Çin devlet başkanı Şi Cinping’in makam aracı olarak kullandığı araç Hongqi tarafından geliştirilen ve sadece Çin devlet limuzini olarak kullanılan N701 kod adlı araçtır. Hongqi, Çin merkezli bir lüks otomotiv şirketidir. Sadece devlet görevlileri tarafından kullanılmak üzere 50 adet N701 üretilmiştir. Beş metreden uzun olan limuzinin özellikleri ise sır olarak tutulmaktadır.

Vladimir Putin – Rusya

vladimir putin makam aracı

Aracı: Aurus Senat
Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in şu an makam aracı olarak tercih ettiği araç Aurus Senat’tır. Eski makam aracı Mercedes-Benz S600’ün yerini alması için Moskova merkezli devlet mühendislik enstitüsü tarafından tasarlanan Aurus Senat, yedi ton ağırlığındadır ve Rolls-Royce Phantom’a benzerliğiyle dikkat çekmektedir. Kurşun geçirmez cam ve gövdeye sahip olan araçta run-flat lastikler, bombaya dayanıklı zemin altı koruması, oksijen kaynağı ve silahlar bulunmaktadır.

Olaf Scholz – Almanya

olaf scholz makam aracı

Aracı: Mercedes-Benz S680 Guard
Almanya Şansölyesi Olaf Scholz makam aracı olarak Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in S680 Guard model aracını tercih etmektedir. 2 tonluk zırhıyla beraber toplam 4,2 ton ağırlığında olan bu arabanın sadece ön camı 120 kilogramdır. Tüfek mermilerine ve patlamalara bile dayanıklı olarak tasarlanan S680 Guard, patlak lastiklerle bile yoluna devam edebilmektedir. 604 beygir gücü sağlayan 6.0 litrelik bir V12 motora ve dokuz ileri şanzımana sahiptir.

Emmanuel Macron – Fransa

emmanuel macron makam aracı

Aracı: DS 7 Crossback Elysee
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron makam aracı olarak DS 7 Crossback Elysee kullanmaktadır. Fransız SUV aracı olan DS 7 Crossback Elysee, EV ve hibrit teknolojileriyle donatılmış modern bir araçtır. DS, makam aracı olarak tasarladığı başkanlık Crossback’inin mekanik özellikleri hakkında bilgi vermemektedir. Makam aracının en dikkat çekici özelliği ise hareket halindeyken Macron’un insanları selamlayabilmesi için özel tavan açıklığının bulunmasıdır.

Narendra Modi – Hindistan

narendra modi makam aracı

Aracı: Mercedes-Maybach S650 Guard
Hindistan Başbakanı Narendra Modi makam aracı olarak Mercedes-Maybach S650 Guard kullanmaktadır. Araç, sivil araçlar için en yüksek derece korumayı ifade eden VR10 seviyesinde balistik korumaya sahiptir. Aracın gövdesi ve camları iki metreye kadar yakın mesafedeki 15 kg TNT patlamalarına ve askeri sınıf saldırı tüfeklerinden ateşlenen mermilere dayanabilir. Kapılar ağırdır ve açılması ve kapanması için bir elektrik motoru gerektirir.

Kim Jong-Un - Kuzey Kore

kim jong un makam aracı

Aracı: Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard
Dünyanın en otoriter lideri olan Kuzey Kore lideri Kim Jung-Un makam aracı olarak Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard kullanmaktadır. Konu Kuzey Kore olunca doğal olarak araç hakkında detaylı bir bilgi bulunmuyor. 517 beygir gücünde 5.5 litre, bi-turbo V12 motora sahip olan zırhlı bir araç olduğu tahmin edilmektedir.

Anthony Albanese – Avustralya

anthony albanese makam aracı

Aracı: BMW 7 Serisi Limuzin
Avustralya’nın çiçeği burnunda başbakanı Anthony Albanese makam aracı olarak BMW 7 serisi limuzin kullanmaktadır. Aracı gövde altı bomba korumasına, araç içi oksijen kaynaklarına, delinmez lastiklere, kurşun geçirmez kapılara ve pencerelere sahip yüksek zırhlı bir araçtır.

Yoon Suk-yeol – Güney Kore

yoon suk yeol makam aracı

Aracı: Hyundai Equus
Güney Kore’nin yeni devlet başkanı Yoon Suk-yeol makam aracı olarak Hyundai Equus kullanmaktadır. Aracın VR7 sınıfı kurşun geçirmezlik özelliğine sahip olduğu biliniyor. İçeride KBRN saldırısına hazırlık için hava temizleme cihazı, gece sürüşü için kızılötesi görüş cihazı, yangın söndürme sistemi, bilgisayar, iletişim tesisleri ve kolaylık tesisleri bulunuyor. Aracın alt ve iç kısmında yüksek mukavemetli çelik levha ve özel Kevlar/karbon/seramik kompozit malzeme kullanılmaktadır.

Recep Tayyip Erdoğan – Türkiye

erdoğan makam aracı

Aracı: Mercedes-Maybach S600 Guard
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan makam aracı olarak Mercedes-Maybach S600 Guard kullanmaktadır. Araç, 6,5 metre uzunluğunda ve 6 ton ağırlığındadır. 530 beygir, 6.0 motor ve 12 çift turboya sahiptir. 4,6 saniyede 0’dan 100’e çıkabilmektedir. Patlamaz lastikleri bulunan Mercedes-Maybach S600 Guard, en yüksek koruma olan VR10 seviyesinde balistik korumaya sahiptir. Oluşabilecek herhangi bir aksilikte araç içinde temiz hava üreten bir oksijen tüpü de bulunmaktadır.

Sergio Mattarella – İtalya

sergio mattarella makam aracı
Aracı: Lancia Flaminia

Naruhito – Japonya

naruhito makam aracı
Aracı: Toyota Century Royal

III. Charles – İngiltere

III. charles makam aracı

Aracı: Rolls-Royce Phantom VI

Jacinda Ardern – Yeni Zelanda

jacinda ardern makam aracı

Aracı: Hyundai Ioniq EV

Milos Zeman – Çekya

milos zeman makam aracı

Aracı: Skoda Superb

Mark Rutte – Hollanda

mark rutte makam aracı

Aracı: Mercedes-Benz S-Class

Pedro Sanchez – İspanya

pedro sanchez makam aracı

Aracı: Audi A8 L Security

I.Franciscus – Vatikan

papa makam aracı

Aracı: Mercedes-Benz G500

Jair Bolsonaro – Brezilya

jair bolsonaro makam aracı

Aracı: Ford Fusion Hybrid

Sanna Marin – Finlandiya

sanna marin makam aracı
Aracı: Mercedes-Benz S600 Guard

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.