Arama yapın

Donanım Paketi Nedir?

Donanım Paketi Nedir?
Büşra Kurnaz
Miniyol olarak sürücülerin sıklıkla merak ettiği Donanım Paketi Nedir? ve Donanım Paketi Çeşitleri Nelerdir? sorularını bu yazımızda sizin için cevapladık.
İçerik Başlıkları
    • Donanım Paketi Nedir?
    • Donanım Paketi Çeşitleri Nelerdir?
      • Boş Donanım Paketi
      • Full Donanım Paketi (Dolu Paket)
      • Spor Donanım Paketi
      • Opsiyonel Donanım Paketi
      • Araç Kiralamada Donanım Paketi
Günümüzde araç kullanıcıları sürüş ve donanım konforuna oldukça önem vermektedir. Özellikle son yıllarda yüksek donanıma sahip araçlar sürücüye daha fazla konfor vadettiği için donanım paketleri araçlarda tercih sebebi haline gelmiştir. Miniyol olarak sürücülerin sıklıkla merak ettiği Donanım Paketi Nedir? ve Donanım Paketi Çeşitleri Nelerdir? sorularını bu yazımızda sizin için cevapladık.

Donanım Paketi Nedir?

Donanım Paketi

Donanım paketleri, araç satın alacak ya da araç kiralama yapacak sürücüler tarafından oldukça merak edilmektedir. Yüksek donanıma sahip araçlar sürüş konforunu etkilediği için sürücüler ekstra donanımlı araçları tercih etmektedir. Peki Donanım Paketi Nedir?
Donanım Paketi; araçta mevcut olan teknolojik özellikleri belirtmek için kullanılır. Araçta bulunan donanım özelliklerine ek olarak sürücünün isteğine yönelik satıcı tarafından sunulan opsiyonel diğer donanım özelliklerinin araca eklenmesine donanım paketi denilmektedir.
Araçlarda bulunan standart özelliklerin dışında ekstra donanım paketi alarak aracınızın teknik ve teknolojik özelliklerini yükseltebilirsiniz.
Ancak tüm markalarda ekstra donanım paketlerinin bulunmadığını söylememiz gerekmektedir. Tek bir paket üzerinden ekstra ücret karşılığında ilave donanım özellikleri sunan markalar da bulunmaktadır.  

Donanım Paketi Çeşitleri Nelerdir?

Araç üreticileri müşteri tercihine uygun olacak şekilde farklı donanım paketleri sunmaktadır. Aracınıza hangi donanım paketini almanız gerektiğini bilmiyorsanız boş donanım paketi, opsiyonel donanım paketi ve full donanım paketi çeşitlerini incelemeniz gerekmektedir.

Boş Donanım Paketi

Boş donanım paketleri araç kullanıcılarının en temel ihtiyaçlarını karşılayan standart özelliklerin yer aldığı paketlere verilen isimdir. Diğer donanım paketlerine nazaran daha uygun fiyatlara sahip olabileceğiniz boş donanım paketleri genellikle fiyatlarının yüksek olmaması dolayısıyla tercih edilmektedir.
Ekstra aksesuarların yer almadığı boş donanım paketlerinde genellikle manuel ayarlar bulunmaktadır.

Boş donanım paketine sahip olan araçlarda genellikle ekstra bir konfor aranmamaktadır. Bu sebeple genellikle ticari amaçla kullanmak için alınan araçlarda tercih edilmektedir.

Her ne kadar boş donanım paketleri ekstra bir konfor özelliği sunmuyor olsa bile son yıllarda otomobil üreticileri boş paketlere bile birçok teknolojik özellik eklemeye başlamıştır. Özellikle güvenlik sistemi standart olarak eklenmektedir.

Full Donanım Paketi (Dolu Paket)

Full Donanım Paketi kullanıcılar tarafından dolu donanım paketi olarak da bilinmektedir. Full paket donanıma sahip araçlar özellikler açısından aracın en üst seviyeye sahip olduğunu belirtmek için kullanılır. Çok sayıda teknolojik özelliğin yer aldığı Full Donanım Paketleri ikinci el araç satışlarında oldukça etkili olmaktadır.

Son nesil bazı araçlarda üst seviye donanım özellikleri standart olarak sunulmaktadır.
Bazı markaların Full Donanım Paketinin yanı sıra sundukları ekstra spor paketleri de mevcuttur.

Spor Donanım Paketi

Spor Donanım Paketleri; M Paket, S-Line, R-Line gibi isimlerde karşınıza çıkabilir. Donanım paketlerine ek olarak daha sportif özelliklerin araçta mevcut olduğunu gösteren bu paketler kullanıcıya daha dinamik özellikler de sunmaktadır.
Ekstra ücret karşılığında sahip olabileceğiniz Spor Donanım Paketleri daha renkli ve modifiye diyebileceğimiz özellikleri aracınıza eklemenizi sağlar. Örneğin krom detaylar, renkli fren kaliperleri ve renkli koltuklar gibi farklı özellikleri severler tarafından tercih edilebilir.

Opsiyonel Donanım Paketi

Araçta bulunan standart özelliklerin üzerine eklenebilir donanım özelliklerine opsiyonel donanım paketi ismi verilmektedir.
Araç tercihinizi yaparken özellikle istediğiniz ancak araçta bulunmayan bir özellik varsa bu özelliği ekstra olarak opsiyonel donanım paketi sayesinde aracınıza ekletebilirsiniz. Örneğin sanrufu bulunmayan bir araç beğeniyorsunuz ancak sanruf özelliğini de ekstra aracınızda istiyorsunuz işte opsiyonel donanım paketi bu noktada devreye giriyor. Bu paket sayesinde araca ekstra donanım özelliği ekletme şansınız bulunuyor.
Bu noktada özellikle ikinci el araç satın alacak sürücülerin aklına gelen ilk soru ekstra parçaların orijinal olup olmadığı oluyor. Bu parçaların orijinalliğini yetkili bayii kayıtları sayesinde ya da faturalar sayesinde kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
 

Araç Kiralamada Donanım Paketi

Araç kiralama yaparken sürücülerin en önemsedikleri konu konfor ve donanım özellikleridir. Kiralık arabanızı seçerken miniyol.com üzerinden 70.000’den fazla aracı tek tıkla görüntüleyebilir ve istediğiniz araç modelinin tüm özelliklerini görebilirsiniz. Bu sayede ekonomik, konfor, lüks, SUV gibi araç segmentleri arasında kriterlerinize en uygun donanım özelliğine sahip aracı kolaylıkla bulabilir ve üç adımda kiralayabilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.