Arama yapın

Bulgaristan’ın Ünlü Yemekleri

Bulgaristan’ın Ünlü Yemekleri
Sinan Daşpınar
Ülkemiz tarih boyunca Bulgaristan’dan göç almış bir bölgedir. Bu sebeple de hepimizin hayatında en az bir kere Bulgaristan göçmeni arkadaşımız olmuştur. Bu sebeple de bize sınır komşusu olan bu ülkede ne güzel yemekler piştiğine şahit olmuşuzdur. Bulgaristan’a turist olarak gitmek isterseniz birbirinden güzel yemekleri size kucak açacaktır.
İçerik Başlıkları
    • LOZOVİ SARMİ
    • STUFFED PEPPERS
    • PLEVNE TAVUĞU
    • MUSAKKA
    • KEBAPCHE
    • RAKİA 
    • BULGAR KEBABI
    • TİKVENİK

Bulgaristan’a Türkiye’den gidiyorsanız aç kalma ihtimaliniz neredeyse sıfırdır diyebiliriz. Bunun sebebi ise mutfaklarımızın birbirine çok benziyor oluşudur. Örneğin bir lokantaya gidip Lozovi Sarmi sipariş ederseniz önünüze gelecek olan yiyecek kıymaları pirinçli yaprak sarmasından başka bir şey değildir. Veya Kebapche yemek isterseniz ülkemizde bulunan kebaplardan hiçbir farkı olmadığını mutlaka fark edersiniz. Bununla beraber Bulgaristan oldukça güzel bir yemek kültürüne sahiptir. Bulgaristan küçük bir ülke olduğu için araba kiralamak oldukça iyi bir seçenek olabilir. Dahası blog yazımızda!

Bulgaristan Yemek

Ülkemiz tarih boyunca Bulgaristan’dan göç almış bir bölgedir. Bu sebeple de hepimizin hayatında en az bir kere Bulgaristan göçmeni arkadaşımız olmuştur. Bu sebeple de bize sınır komşusu olan bu ülkede ne güzel yemekler piştiğine şahit olmuşuzdur. Bulgaristan’a turist olarak gitmek isterseniz birbirinden güzel yemekleri size kucak açacaktır. Araç kiralayarak Bulgaristan’da rahatlıkla gezebilirsiniz. Buyurun bu güzel yemekleri birlikte inceleyelim.

LOZOVİ SARMİ

Aslında ismini gördüğümüzde bize farklı bir yemek gibi gelse de Lozovi Sarmi bizim bildiğimiz kıymalı yaprak sarmasından başka bir şey değil. Bizim ülkemizde de sık sık yapılan yaprak sarması, Bulgaristan’ın en rağbet gören yiyeceklerinden biri. Yaprak sarmalarının içlerinin pirinç ve kıyma ile hazırlanmış bir harçla doldurulduğu lezzeti hazırlaması biraz zahmetli fakat yemesi oldukça zevkli.

STUFFED PEPPERS

Bu yemeği de gördüğünüzde aslında bizim kültürümüze ne kadar yakın olduğunu fark etmemeniz mümkün değil. Kırmızı ve yeşil renklerde dolmalık biberlerin içlerinin pirinçle hazırlanan bir haç ile doldurulup, kısık bir ateşte suyla kaynatıldığı bu lezzetli yemek Bulgaristan’ın en rağbet gören yiyeceklerinden biridir. Lezzetli bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz bu yemeği taçlandırmak isterseniz bu güzel dolmaların yanında yoğurt istemeyi sakın unutmayın diyebiliriz.

PLEVNE TAVUĞU

Bulgaristan’a seyahat etmek istediğinizde, tavuğu yemekler arasında çok sık göreceksiniz çünkü Bulgaristan mutfağında tavuk çok sık kullanılan malzemeler arasında yer alıyor.  Bu durum hem şehir merkezindeki restoranlar da hem de şehir dışındaki restoranlarda geçerli. Ancak tavuğa arpa şehriyesi eklenerek hazırlanan Plevne Tavuğu yemeden dönmemeniz gereken yemekler arasında. Zira kendisi Bulgaristan’da fazlaca popüler bir yemek.

Bulgaristan hakkında daha fazla bilgi almak için Bulgaristan hakkında bilgiler isimli blogumuza mutlaka göz atın!

MUSAKKA

Esasen geleneksel Türk lezzetlerinden biri olan musakka, gerek görüntüsüyle gerekse de lezzetiyle Bulgaristan’da da çokça sevilen yemekler arasında. Bulgaristan’da karnınızın doyduğu ve uygun fiyatlı bir akşam yemeği yemek istiyorsanız musakkayı tercih edebilirsiniz.

KEBAPCHE

Siz de Türk milletinin %90’ı gibi kebap yemeyi çok seviyorsanız komşu ülkemiz olan Bulgaristan’da da aç kalmayacaksınız demektir. Hemen hemen her bölgede bulabileceğiniz lezzetli kebaplarını deneyimleyip, ülkemizdekilerden farklı mı değil mi buna karar verebilirsiniz.

RAKİA 

Balkanlarda sık sık tüketilen Rakia, geleneksel bir Bulgar içkisi olarak bilinmektedir. Bizim dilimize likör olarak geçmiş olan bu alkollü içeceğin çeşit çeşit aromalardaki türlerini deneyebilirsiniz.

BULGAR KEBABI

Yöresel yiyecekler listesinde birinci sırada yer alsa dahi aslında biz Türklerin damak tadına pek de uzak bir tat değil Bulgar kebabı. Zira kavurma ve köfte harmanlanarak yapılan bu kebap pirinç pilavının üzerinde servis ediliyor. Bu kebabı tüketirken ülkemizi anımsamamak neredeyse imkânsızdır.

TİKVENİK

Eğer Bulgaristan’da bulunuyorsanız Öğle yemeğinizi veya ara öğünlerinizi hızlıca geçiştirebilmeniz adına mükemmel bir börektir tikvenik. Böreğin hemen hemen tüm çeşitlerini duymuşsunuzdur fakat size kabaklı börek duydunuz mu desek? Tikvenik kabaklı bir börek türüdür ve yöresel yemek listesinde yer alır.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.