Arama yapın

Budapeşte Gezilecek Yerler

Budapeşte Gezilecek Yerler
Ömer Keskinsoy
Avrupa'nın en turistik şehirlerinden biri olan Macaristan'ın başkenti Budapeşte hakkında bilmeniz ve görmeniz gereken yerleri Miniyol olarak sizler için hazırladık!
İçerik Başlıkları
    • Budapeşte Gezilecek Yerler Haritası
    • Budin Kalesi (Buda Kalesi)
    • Tuna Nehri
    • Parlamento Binası
    • Balıkçı Tabyası
    • Szechenyi Termal Hamamı
    • Kahramanlar Meydanı
    • Aziz Stefan Bazilikası
    • Zincir Köprü
    • Terör Evi Müzesi
      • Terör Evi Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
    • Budapeşte’ye Nasıl Gidilir?
    • Budapeşte Otelleri
    • Budapeşte’de Ne Yenir?
    • Budapeşte Vize İstiyor mu?
    • Budapeşte Kaç Günde Gezilir?
    • Budapeşte Pahalı Bir Şehir mi?
    • Budapeşte Güvenli mi?
    • Budapeşte’de Çeşme Suyu İçilir mi?
Harika kaleleri, göz alıcı gölleri, sıra dışı mağaraları, sık ormanları ve muhteşem kiliseleri ile Macaristan, özellikle başkent Budapeşte ile muhteşem bir gezi vaat etmektedir. Sayısız gezilecek yerleri ile Avrupa’nın en popüler turistik şehirlerinden biri olan Budapeşte, ilginç mimarisi ve tarihi geçmişi ile her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca turisti ağırlamaktadır.
budapeşte
Işıklar şehri olarak adlandırılan başkent Budapeşte, Avrupa’nın önemli turistik şehirleri olan Paris ve Prag’la karşılaştırılmaktadır. Macaristan’da gezilecek yerler ve yapılacak şeylerin birçoğu başkent Budapeşte’de bulunmaktadır. Budapeşte gezinize rehber olabilmek adına araç kiralamanın yeni yolu Miniyol olarak sizler için “Budapeşte Gezilecek Yerler” listesi hazırladık. Keyifli okumalar dileriz.

Budapeşte Gezilecek Yerler Haritası

  1. Budin Kalesi (Buda Kalesi)

buda kalesi

Buda Kalesi olarak da bilinen Budin Kalesi, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunmaktadır. UNESCO Dünya Mirası Listesinde de bulunan Budin Kalesi, görkemli mimarisi ve muhteşem tasarımı ile Fransa’daki Versailles Sarayı’na benzemektedir.
Osmanlı’nın kuşatması sonrasında yıkılan bir sarayın yerine inşa edilen bu yapı, 18. yüzyılda yapılmıştır. 200’den fazla odanın bulunduğu kale, ayrıca harika bir manzaraya sahiptir. Işıklar şehrine gideceğiniz zaman Budapeşte gezilecek yerler listenize Budin Kalesini de eklemeyi unutmayın.
Budin Kalesi (Buda Kalesi) konumu için tıklayınız.
  1. Tuna Nehri

tuna nehri

Macaristan’da kuzeyden güneye doğru akan Tuna Nehri, Budapeşte’yi ikiye bölmektedir. Gün batımının en güzel manzaralarına şahit olabileceğiniz Özgürlük Köprüsü de Tuna Nehri üzerinde bulunmaktadır. Özellikle yürüyüş ve doğa sever gezginler arasında oldukça popüler bir yer olan Tuna Nehri, komşu ülke olan Avusturya’ya kadar muhteşem bir nehir gezisi fırsatı sunmaktadır. Doğa harikası bu yeri görebilmek için Tuna Nehri’ni Budapeşte’de gezilecek yerler listenize eklemenizi tavsiye ederiz.
  1. Parlamento Binası

parlamento binası

Macaristan’ın Budapeşte şehrini gezdiğiniz zaman bu devasa Macaristan Parlamento Binasını gözden kaçırmanıza olanak yoktur. Tuna Nehri’nde yapacağınız bir tekne gezisi veya karşı kıyadaki Kale Tepesinden bu mimari harikayı seyredebilirsiniz. Özellikle akşamları binanın ışıklandırması ziyaretçilere eşsiz bir manzara sunmaktadır. Macaristan’ın en güzel yapılarından biri olan Parlamento Binası’nı Budapeşte gezilecek yerler listenize eklemeyi ihmal etmeyin.
Parlamento Binası konumu için tıklayınız.
  1. Balıkçı Tabyası

balıkçı tabyası

Budapeşte gezilecek yerler listesindeki en güzel yerlerden biri de Budapeşte’de bulunan Balıkçı Tabyasıdır. Balıkçı Tabyası, 1800’lü yıllarda muhteşem Budapeşte manzarasının keyfinin çıkarılması için inşa edilmiştir. Tuna Nehri manzarası, Buda Kalesi ve Kale Tepesine harika bir bakış sunan Balıkçı Tabyası, manzara için gerçekten eşsiz bir yerdir.
Balıkçı Tabyası yedi kuleye sahiptir. Bu yedi kulelerin her biri, halklarını 895 civarında bugünkü Macaristan'a yerleşmeleri için yönlendiren yedi Macar reisini temsil etmektedir. Öte yandan Balıkçı Tabyasında ilk Macar kralı Aziz Stephen'ın bir heykeli yer almaktadır. En güzel Budapeşte manzaraları için Balıkçı Tabyasını Budapeşte gezilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın.
Balıkçı Tabyası konumu için tıklayınız.
  1. Szechenyi Termal Hamamı

szechenyi termal hamamı

Macaristan’ın ünlü kaplıcaları ve hamamları 2000 yıldan daha eskiye dayanmaktadır. Roma zamanında başlayan bu ün, daha sonra 16. yüzyılda Osmanlı tarafından inşa edilen Türk hamamları ile devam etti. Macaristan’da 1000’den fazla kaplıca ve termal sular bulunmaktadır. 1913 yılında inşa edilen Szechenyi Termal Hamamı, bu suların en popüler olanlarından biridir. Avrupa’nın en büyük termal kaplıcası olma özelliğine de sahip olan Szechenyi Termal Hamamı; 15 kapalı, 3 açık olmak üzere toplam 18 havuzdan oluşmaktadır. Macaristan’ın ünlü sıcak sularında rahatlamak isterseniz Szechenyi Termal Hamamı’nı Budapeşte’de gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.
Szechenyi Termal Hamamı konumu için tıklayınız.
  1. Kahramanlar Meydanı

kahramanlar meydanı

Kahramanlar Meydanı, Budapeşte'nin en büyük ve en sembolik meydanıdır. Baş melek Cebrail tarafından tepesinde altın Macar tacı ve haç tutan 36 metre yüksekliğindeki bir sütun olan Millenary Anıtı meydana hakimdir. Sütunun tabanında Prens Arpad ve 9. yüzyılın sonlarında Karpat Havzası'nı işgal eden diğer altı Macar kabile reisi bulunmaktadır. Arkadaki sütunlu sıralardaki 14 heykel ise Macar hükümdarlar ve devlet adamlarına aittir. 1896 yılında Macarların Karpat Havzası’nı fethinin 1000. yıl dönümüne özel inşa edilen Kahramanlar Meydanı mutlaka Budapeşte gezilecek yerler arasında mutlaka bulunmalıdır.
Kahramanlar Meydanı konumu için tıklayınız.
  1. Aziz Stefan Bazilikası

aziz stefan bazilikası

Budapeşte'de bulunan Aziz Stefan Bazilikası, tüm Macaristan'daki en kutsal Katolik kilisesidir ve St. Stephen’in mumyalanmış sağ eli de olmak üzere en saygın kalıntıları içerir. Yapımı sırasında fırtına sebebiyle çöken bina yıkılıp yeniden yapılmıştır ve 1905 yılında yapımı tamamlanmıştır. Oldukça karanlık ve kasvetli bir atmosfere sahip olan bazilikanın içi de en az dışı kadar ilgi çekicidir. Aziz Stefan Bazilikasını Budapeşte gezilecek yerler listenize ekleyerek hem içerisindeki mistik havayı keşfedebilir hem de asansörle tepesine çıkarak muhteşem manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.
Aziz Stefan Bazilikası konumu için tıklayınız.
  1. Zincir Köprü

zincir köprü

Budapeşte’nin en bilindik turistik yerlerinden biri olan Zincir Köprü, Szechenyi Meydanı ile Clark Adam Meydanı arasında Tuna Nehri üzerinde bulunmaktadır. İki meydanı Tuna Nehri üzerinden yürüyerek geçme fırsatı sunan Zincir Köprü, 380 metre uzunluğunda etkileyici bir yapıdır. Tarihi binaların, yapıların ve harika Tuna Nehri’nin fotoğraflarını çekmek için de muhteşem bir yer olan Zincir Köprüyü Budapeşte gezilecek yerler listenize eklemenizi tavsiye ederiz.
Zincir Köprü konumu için tıklayınız.
  1. Gellert Tepesi

gellert tepesi

Budapeşte’nin en güzel panoramik manzaralarından birine sahip olan Gellert Tepesi, Tuna Nehri üzerinde yükselen 140 metre yüksekliğindeki bir tepedir. Tepe, tarihi mekanların yanı sıra, şehrin fotoğraflarını çekmek için en iyi yerlerden de biridir. Ayrıca Gellert Tepesinde birçok tarihi eser ve doğal güzellik de bulunmaktadır. Eski bir rivayetlere göre Gellert Tepesi geceleri cadılar tarafından ziyaret edilmektedir. Siz de Gellert Tepesini Budapeşte’de gezilecek yerler listenize ekleyerek harika manzaranın keyfini çıkararak birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.
Gellert Tepesi konumu için tıklayınız.
  1. Terör Evi Müzesi

terör evi müzesi

Hem bir müze hem de bir anıt olan Terör Evi Müzesi, II. Dünya Savaşı zamanında bu duvarların içinde gözaltına alınan, sorgulanan, işkence gören veya öldürülen kişileri anmak üzere kurulmuştur. Macar tarihinin karanlık bir dönemini yansıtsa da müze ilk kez gelen ziyaretçilere ülkenin karmaşık siyasi geçmişini daha iyi anlamalarını sağlıyor. Siz de Terör Evi Müzesi’ni Budapeşte gezilecek yerler listenize ekleyerek Macaristan’ın acı geçmişine tanıklık edebilirsiniz.

Terör Evi Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Terör Evi Müzesini pazartesi günleri dışında 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Terör Evi Müzesinin giriş ücreti tam bilet 4000 HUF ($9,65), indirimli bilet 2000 HUF ($4,80)’tur.
Terör Evi Müzesi konumu için tıklayınız.

Budapeşte’ye Nasıl Gidilir?

Budapeşte’ye ulaşım için havayolunu tercih etmeniz gerekmektedir. Macaristan’da bulunan Budapeşte Ferihegy Havalimanı ulaşım için tercih etmeniz gereken havalimanı olacaktır.

Budapeşte Otelleri

Avrupa’nın en önemli turistik ülkelerinden biri Macaristan’dır. Budapeşte gezilecek yerler listesinde bulunan yerleri keşfederken konaklayabileceğiniz bazı Budapeşte Otelleri şunlardır:
  • Leonardo Hotel Budapest
  • MEININGER Budapest Great Market Hall
  • Danubius Hotel Arena
  • Medos Hotel
  • easyHotel Budapest Oktogon

Budapeşte’de Ne Yenir?

Önemli bir tarihi geçmişi olan Budapeşte’nin mutfağı da tarih boyunca birçok devletten etkilenmiştir. Budapeşte’de gezilecek yerlere ara verdiğinizde tadabileceğiniz bazı Budapeşte yemekleri şunlardır:
  • Langos
  • Gulyas
  • Chicken Paprikash
  • Halaszle
  • Pörkölt

Budapeşte Vize İstiyor mu?

Budapeşte gezilecek yerler listenizi tamamlamak için Macaristan vizesi almanız gerekmektedir. Yeşil pasaporta sahipseniz vizesiz bir şekilde Budapeşte gezinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Budapeşte Kaç Günde Gezilir?

Budapeşte baştan aşağı görülmesi gereken harika yerlerle doludur. Bu yüzden birkaç günde gezilmesi mümkün değildir. En az 4-5 gün boyunca Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan Budapeşte’yi gezmenizi öneririz. Eğer imkanlarınız dahilinde ise 1 haftada Budapeşte gezilecek yerler listesindeki yerleri rahatça keşfedebilirsiniz.

Budapeşte Pahalı Bir Şehir mi?

Budapeşte, Türkiye’ye oranla biraz daha pahalıdır. Fakat Avrupa geneline baktığımız zaman ise fiyatların diğer ülkelere göre daha ucuz olduğunu görebiliriz.

Budapeşte Güvenli mi?

Macaristan dünyanın en güvenli 20 ülkesinden biridir. Bu sebeple ülkenin başkenti Budapeşte de güvenli bir şehirdir.

Budapeşte’de Çeşme Suyu İçilir mi?

Budapeşte’nin genelinde çeşmelerden akan sular içilmektedir. Yine de bulunduğunuz yerdeki insanlardan bu konuda fikir alabilirsiniz.

250 tl indirim

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.