Arama yapın

Bran Kalesi Hakkında

Bran Kalesi Hakkında
Sinan Daşpınar
Kont Dracula Şatosu olarak da bilinen Bran Kalesi Romanya’da bulunmaktadır. Eşsiz manzarası ile dikkat çeken kale özellikle turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşmaktadır.
İçerik Başlıkları
    • Bran Kalesi’ne Nasıl Gidilir?
    • Bran Kalesi Ziyaret Saatleri
    • Bran Kalesine Giriş Ücreti
    • Bran Kalesi mi Dracula Şatosu mu?
    • Bran Kalesine Neden Dracula Şatosu Denir?
    • Kont Dracula’nın Geçmişi
Kont Dracula Şatosu olarak da bilinen Bran Kalesi Romanya’da bulunmaktadır. Eşsiz manzarası ile dikkat çeken kale özellikle turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşmaktadır. Kalenin konumu, kasvetli ve soğuk görüntüsü Dracula Şatosu olarak anılmasına neden olmuştur. 57 odası bulunan kale 1212 yılında Töton şövalyeleri tarafından inşa edilmiştir. İlk olarak tahtadan olarak inşa edilmesine karşın üzerinde değişiklikler yapılarak günümüzdeki halini almıştır. Yeni nesil araç kiralama adresi Miniyol sizlere Drakula Kalesi hakkında merak ettiğiniz detayları anlattı!
 

Bran Kalesi’ne Nasıl Gidilir?

Brain Kalesi

Bran Kalesi’ne ulaşım oldukça kolay şekilde yapılabilmektedir. Romanya’nın Braşov şehri yakınlarında bulunan kaleye toplu taşıma kullanılarak gidilebilmektedir.
 

Bran Kalesi Ziyaret Saatleri

1 Nisan ile 30 Eylül arasında açılış pazartesi günü 12:00 kapanış ise 18:00’da yapılmaktadır. Salı ve pazar günleri arasında ise açılış 09:00 kapanış ise 18:00 arasındadır. 1 Ekim- 31 Mart arasında kış uygulamasına geçilerek kapanış saati değiştirilmektedir. Pazartesi günleri 12:00’da açılış yapılırken 16:00’da kapanış yapılmaktadır. Salı ve pazar günleri arasında ise açılış 09:00 kapanış ise 16:00 şeklindedir.
 

Bran Kalesine Giriş Ücreti

Giriş ücretleri öğrenciler için 20 Lei iken, tam biletler için 35 Lei’dir. 20 lei 56 Türk lirasına denk gelmektedir. 35 lei ise 100 Türk lirasına denk gelir. 
 

Bran Kalesi mi Dracula Şatosu mu?

Balkanların Parisi olarak anılan şehir içerisinde yer alan Bran Kalesi birçok kişi tarafından Dracula Şatosu olarak bilinmektedir. Görünüşü ve mimari yapısı Dracula şatosu olarak anılmasına neden olmaktadır. Braşov’a 30 km uzaklıkta bulunan Bran Kalesi’nde Dracula’nın yaşadığı rivayet edilmiştir. Özellikle yerli halk tarafından anlatılan hikayeler Dracula’nın şatosu olarak adlandırılmasına neden olmuştur.
 

Bran Kalesine Neden Dracula Şatosu Denir?

Bran Kalesi’nin Dracula Şatosu olarak anılmasının birçok sebebi mevcuttur. Gerek mimari yapısı gerekse kasvetli görüntüsü bir şato olarak isimlendirilmesinde oldukça önemli etkenlerdir. Bunların yanı sıra Transilvanya’nın Vampirler diyarı olarak birçok efsaneye konu olması turistlerin ilgisini çekmesine neden olmaktadır. Gotik bir dokuya sahip olan Dracula Şatosu rivayetlerden alıntılanarak yapılan filmlerde yoğun olarak işlenmiştir. Transilvanya denildiğinde akla ilk vampirlerin ve hatta Dracula efsanesinin geldiği düşünüldüğünde Kont’un yaşamasına en uygun olan yerin burası olduğu düşünülmektedir. 
Aslına bakıldığında ise bu kale ilk olarak 1212 yılında yapılmıştır. Tahta olarak inşası yapıldıktan sonra 1438-1442 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu’na karşı savunma görevi görmesi için taştan tekrar inşa edilmiştir. Dracula şatosu aslında bir efsane üzerine kurulmuş ve yıllarca bu şekilde anlatılmıştır.
 

Kont Dracula’nın Geçmişi

Tralsivanya’ da yaşadığı bilinen Kont Dracula’nın etkin kökeni Macar’dır. Ulah Prensi 3. Vlad’in vampir versiyonu olarak betimlenmektedir. Adı ilk kez 1897 yılında yazılan Dracula kitabında geçmektedir. Kendisi ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Hayali bir vampir olan Dracula güçlü, burnu kemerli, seyrek saçlı, çenesi geniş olarak tasvir edilmektedir. Ürkütücü bir görüntüye sahip olduğu varsayılan Dracula birçok kitap ve filmde tasvir edilerek kullanılmıştır.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.