Arama yapın

Bali’de Görmeniz Gereken Yerler

Bali’de Görmeniz Gereken Yerler
Sinan Daşpınar
Milyonlarca insanın hayal tatili olan Bali adeta yeryüzünün cenneti. Bu hayal tatilini gerçekleştirecek olanlar için Bali’de görmeniz gereken yerler yazısı yazdık.
İçerik Başlıkları
    • Campuhan Yürüyüş Yolu
    • Uluwatu Tapınağı
    • Jatiluwih Pirinç Terasları
    • Sekumpul Şelaleleri
    • Handara Kapısı
    • Tanah Lot Tapınağı

Miniyol siz değerli okuyucular için bu yazıda cennet gibi bir bölge olan Bali’de görmeniz gereken yerler adlı bir yazı derlemiştir. 

Campuhan Yürüyüş Yolu

Doğa ile iç içe bir şekilde yürüyüş yapabileceğiniz Campuhan yürüyüş yolu çok rağbet gördüğünden oldukça kalabalık olabilmektedir. Hem sakin bir yürüyüş için hem de güneşin yakıcı sıcaklığından korunmak için erkenden yola çıkmanız önerilmektedir. Hafif dik olan yaklaşık 2.5 kilometrelik yol çeltik tarlaları ve palmiye ağaçları ile kaplıdır. Yol üzerinde dinlenmek isteyenler için kafeler de mevcut. Campuhan yürüyüş yolu doğa severler için mükemmel bir yürüyüş imkanı oluşturacaktır. 
 

Uluwatu Tapınağı

Bölgenin en bilinen ve en büyük tapınağı olan Uluwatu Tapınağı denizden yaklaşık 70 metre yüksekte falezlerin arasında bulunmaktadır. Yerel halk dinlerine çok düşkün olduğundan gidip görülmesi farz olan yerlerden birisi olmaktadır. Tapınağın en büyük sorunu maymunlar... Maymunlar, tapınağı ev haline getirmişler ve ziyaretçilerin bazı eşyalarını alabilmektedirler. Bu nedenle gezmeden önce saronglarınızı verirken maymunları uzak tutmak için bir sopa da verilmektedir. Onun dışında heykelleri, tütsü kokusu ve maneviyatı ile Uluwatu Tapınağı görülmesi gereken yerlerdendir.
 

Jatiluwih Pirinç Terasları

UNESCO Dünya Mirasları Listesinde yer alan Jatiluwih pirinç terasları nefes kesen yeşil manzarası ile ziyaretçileri büyülemektedir. Eski ABD başkanı Obama’nın da ziyareti ile iyice ünlenen Jatiluwih pirinç terasları ülkenin gelir kaynağında azımsanmayacak bir paya sahiptir. Beş bayraklı yürüyüş kursu ile dağ manzarası ve tarlaların manzarasına hayran olabilir ve doğayla karışabilirsiniz. Birçok farklı saat ve yol alan yollar uzunluk sırasına göre şöyle sıralanabilir kırmızı, sarı, beyaz, yeşil ve mavi. 
 

Sekumpul Şelaleleri

7 adet şelalenin bulunduğu bölge cennetten bir kareyi anımsatmaktadır. Şelalere ulaşmak zor olsa da ferah suyunda dinlenebilir ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Şelalede yüzebilme imkanı da bulunmaktadır. Rehber adı altında turistleri dolandıran kişilere de oldukça dikkat edilmelidir. Tüm zor yoluna rağmen Sekumpul Şelaleleri ziyaretçilerini yorgun ama memnun bir gülümseme ile görebilirsiniz.
 
Bali görmeniz gereken yerler

Handara Kapısı

Bali’nin en meşhur fotoğraf çekinme noktalarından birisi olan Handara Kapısı yoğun bir turist akınını ağırlamaktadır her sene. Kapıda çekinmek için bir miktar para ödemeniz ve sırada beklemeniz bile gerekebilir fakat sonuçlar buna değecektir. Tarihte şehrin giriş kapısını oluşturan Handara Kapısı üstünde birçok el işçiliği de bulunduruyor. Geleneksel olarak da bir anlam taşıyan kapı dış dünyadan tapınağa girişi de simgeliyor. Kapının açıldığı eşsiz tropikal iklim manzarası görüntüsü nedeniyle birçok turisti kendine çekmektedir Handara Kapısı. 
 

Tanah Lot Tapınağı

Geçmişi 600 seneye dayanan bu deniz kenarına kurulmuş Tanah Lot Tapınağı ilk kez yöreye gelen Hindular tarafından kurulduğu düşünülen Hindu inancı ve Bali mitolojisini yansıtan bir tapınaktır. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.