Arama yapın

Bakü’de Gezilecek Yerler

Bakü’de Gezilecek Yerler
Sinan Daşpınar
En uygun araç kiralama platformu olan Miniyol, blog sayfasında Bakü’de gezilecek yerler listesi hazırladı.
İçerik Başlıkları
    • Bakü’ye Ne Zaman Gidilir?
    • Bakü’de Nerede Kalınır?
    • Bakü’de Gezilecek Yerler
    • Şirvanşahlar Sarayı
    • Azerbaycan Halı Müzesi
    • Haydar Aliyev Kültür Merkezi
    • Ateşgah
    • Miniyol Araç Kiralama Nasıl Yapılır?
    • Araç Kiralamada Neden Miniyol?

Azerbaycan’ın başkenti olan Bakü, Kafkasların en büyük şehridir.  2000’lerin başı ile gelişmeye başlayan şehir kalınmaya başlamış ve turistlerin gözdesi olabilmeyi başarmıştır. Azerbaycan’ın sanayi merkezi olan ve nüfusun 3te birinin burada yaşadığı Bakü’de gezilecek yerler blogunu Miniyol yazdı!

Miniyol ile oto kiralama yapın ve Türkiye’de gezmek istediğiniz her yeri ulaşım sıkıntısı olmadan gezin! Miniyol’u neden mi tercih etmelisiniz, gelin birlikte okuyalım.
 

Bakü’ye Ne Zaman Gidilir?

Kışları çok soğuk ve karlı olan Bakü yazları ise sıcaktır. Çok rüzgarlı olmasıyla da bilinen Bakü yazın sıcak, kışın soğuk esmektedir. Bu yüzden bahar ayları nisan-mayıs ya a eylül-ekim ayları ziyaret için en ideal aylardır.
 

Bakü’de Nerede Kalınır?

Bakü’de konaklama fiyatları değişiklik gösterse de genelde ucuzdur. Oda fiyatları 30 dolar ile 300 dolar arasında değişmektedir. 
Bakü’ye Ulaşım Nasıl Olur?
İstanbul Bakü arası uçakla neredeyse 3 saat sürmektedir. Ulaşımda hem Azerbaycan havayolu şirketlerini hem de ulusal şirketleri kullanabilirsiniz.
 

Bakü’de Gezilecek Yerler

Şirvanşahlar Sarayı

15. yüzyılda yapılan saray İçeri Şehir olarak bilinen Bakü’nün eski yerleşim bölgesinde bulunmaktadır. Yakın doğunun en görkemli saraylarından biri olan Şirvanşahlar Sarayı içinde 52 oda bulunmaktadır. 1964’ten beri müze olarak kullanılmaktadır.
 

Azerbaycan Halı Müzesi

Dünya çapında ünlü olan halı müzesi Azerbaycan’ın halıcılık ve dokumacılığına ithafen yapılmıştır.

Haydar Aliyev Kültür Merkezi

Zaha Hadid tarafından tasarlanmıştır. Farklı mimarisi ile dikkat çeken bina Bakü’nün bir simgesidir. Kendi kültürünü ve dünya kültürünü tanıtan kültür merkezi  bilim, eğitim, sağlık, spor, kültür gelişimi içinde projeler yapmaktadır. Bu kültür merkezinin bir de müzesi bulunmaktadır. Azerbaycan’ın tarihini ve Haydar Aliyev’in çalışmalarını görebilirsiniz. 
 

Ateşgah

Ateş Mabedi anlamına gelen Ateşgah bir Mecusi tapınağıdır. 18. yüzyılda doğalgazın çıktığı bu bölgede yanan ateşlerin hiç sönmeyeceğine inanılsa da şu an ateşler elektrik verilerek yakılmaktadır. Yapı olarak biraz hanlara benzemektedir. 
 

Miniyol Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Miniyol uygulamasına veya web sitesine hızlı şekilde üye olarak araba kiralama rezervasyonu yapabilirsiniz. Kampanyalar hakkında bildirimler alarak özel puan sistemi ile ödeme fırsatına sahip olun! İşlemleriniz hakkında soru sormak ve bilgi almak için 0850 304 69 63 numaralı telefonumuzu arayın!
 

Araç Kiralamada Neden Miniyol?

Miniyol’da %100 ücret iade güvencesi, 7/24 çağrı merkezi, kullanıcı odaklı tasarım, güvenli ödeme, özel asistan, dijitalleşen geleneksel süreçler, gelişmiş filtreleme özellikleri vardır. Türkiye’nin yeni nesil araç kiralama motoru Miniyol ile farklı firmalar arasından taleplerinize en uygun olan araçları hızlı şekilde bulabilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.